menu

Het Beste Uit de Top 100 Aller Tijden Editie '93 (1993)

mijn stem
3,42 (20)
20 stemmen

Nederland
Pop / Rock
Label: EVA

  1. Alice Cooper - How You Gonna See Me Now (3:51)
  2. Toto - Hold the Line (3:57)
  3. Styx - Babe (4:02)
  4. Prince - Purple Rain (8:42)
  5. Ram Jam - Black Betty (3:58)
  6. Scorpions - Still Loving You (6:27)
  7. Foreigner - I Wanna Know What Love Is (5:05)
  8. R.E.M. - Losing My Religion (4:28)
  9. Ike & Tina Turner - Proud Mary (3:23)
  10. Mr. Mister - Broken Wings (5:28)
  11. U2 - New Year's Day (5:37)
  12. The Waterboys - The Whole of the Moon (5:00)
  13. Santana - Samba Pa Ti (4:32)
  14. Mike Oldfield - Moonlight Shadow (3:34)

    met Maggie Reilly

  15. The Cars - Drive (3:53)
  16. Soft Cell - Tainted Love (2:41)
  17. Fleetwood Mac - Don't Stop (3:13)
  18. Nazareth - Love Hurts (3:52)
  19. Lenny Kravitz - Let Love Rule (5:46)
  20. Lou Reed - Walk on the Wild Side (4:12)
  21. The Byrds - Chestnut Mare (5:10)
  22. 10cc - I'm Not in Love (6:01)
  23. The Alan Parsons Project - Old and Wise (4:56)
  24. Deep Purple - Smoke on the Water (5:40)
  25. Chris de Burgh - The Lady in Red (4:19)
  26. Tina Turner - Private Dancer (7:12)
  27. Simple Minds - Don't You (Forget About Me) (4:23)
  28. Madness - Embarrassment (3:13)
  29. The Kinks - Lola [Live] (4:41)
  30. Steppenwolf - Born to Be Wild (3:28)
  31. Ultravox - Vienna (4:38)
  32. Al Stewart - Year of the Cat (6:34)
totale tijdsduur: 2:31:56
zoeken in:
Deze editie uit 1993 is vast nog wel ergens tweede hands te vinden.
Deze verzamelaar bevat bijna alleen maar nummers die ik zelf in de huiskamer ook op zou zetten. Van Chris de Burgh heb ik wel eens een hele CD geprobeerd, maar het blijft toch een schoen die mij niet past.
Grootste verrassing (en raadsel) in de lijst was het nummer Chestnut Mare van The Byrds dat bij het grote publiek wat minder bekend is dan Mr. Tambourine Man, Turn!Turn!Turn! en Eight Miles High.
Bij Lola (Live) is hier wel voor de ingekorte single-versie gekozen. Op de meeste compilaties kom je de langere versie van het live-album One For The Road tegen of de originele studio-versie uit 1970. Om het nog bonter te maken heb je ook een versie waarop Ray Davies in plaats van Coca Cola 'Cherry Cola' zingt.
Er was vroeger ook altijd gedoe met de studio-versie van Show Me The Way van Peter Frampton, terwijl de live-versie de hit was. Een ander voorbeeld is de studio en de live-versie van Conquistador van Procol Harum.
Purple Rain van Prince is weer wel de lange versie.
Ik meen dat de album-versie van Santana's Samba Pa Ti wat langer duurt.
Op mijn vorige computer had ik het programma Music Match Jukebox, waarmee je nummers van CD's op je harde schijf als MP3 kan rippen. Eigenlijk hetzelfde wat je met Windows Media Player kan doen. In mijn jukebox zaten dus alleen de grote hits van Top 100 CD's. Als er visite was, kon men zelf een playlist maken en afspelen. Mijn computer had ik ook op mijn versterker aangesloten. Het vrat op het laatst zoveel harde schijf dat ik toen een externe harde schijf aangeschaft heb. Aan sommige tracks had ik toen ook de songteksten en info over de artiest toegevoegd.

avatar van Dibbel
4,5
Destijds gekocht dacht ik als verplichte kwartaalafname van die vermaledijde ECI
Deze heeft zijn rondjes wel afgeshuffeld in de CD-speler, samen met nog meer van dat soort grut, als er bezoek was of je gewoon in huis bezig was.
De Top 100 Aller Tijden was vroeger een vaste waarde op de radio vanaf 1970.
Tegenwoordig heeft ieder radiostation (tot en met het lokale sufferdje toe) zijn eigen Top zoveel huppeldepup al dan niet met bepaald thema. Meestal op hetzelfde neerkomend. Ik weet niet wanneer dit is mis gegaan. Uit protest luister ik al enige jaren niet meer naar de Radio 2 Top 2000.
Maar alla, met deze dubbel-CD (dik doosje) is natuurlijk niks mis mee.
Zuiver lineair beoordeeld kom ik op 4,5 ster, want er staat natuurlijk geen een slecht nummer op.
Een paar mindere dat wel en dat zijn wat mij betreft dan Chris DeBurgh (te klef), Soft Cell (Torch is veel mooier). Lola hoor ik liever in de studioversie, Old And Wise heb ik echt te veel gehoord, Proud Mary hoor ik liever van Creedence en van Alice Cooper hoor ik liever wat anders.
De rest zijn natuurlijk allemaal goede nummers en het is fijn dat de liedjes niet ingekort lijken, behalve inderdaad Lola. Ook van Black Betty hier de 'lange' versie.

avatar van west
4,0
Dit is van de hele Top 100 Aller Tijden serie de beste van allemaal. Want wat hier allemaal niet voor geweldigs op staat aan artiesten en nummers? 7 favorieten kiezen is absoluut onmogelijk. Het eerste nummer alleen al is zo mooi EN mijn eerste singletje: Alice Cooper met How You Gonna See Me Now. Geweldig clipje had dat ook!

En verder, om maar wat te noemen: Prince, Ram Jam, R.E.M., U2, The Waterboys, Soft Cell, Fleetwood Mac, Lenny Kravitz, Lou Reed, Deep Purple, Tina Turner, Madness, The Kinks (voor mij juist wel Lola Live!). En dan meestal precies één van hun beste nummers! En dan sla ik er nog een paar over. Ik rond naar boven af met mijn score, zo goed is deze verzamelaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:57 uur

geplaatst: vandaag om 09:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.