Late Madan Mohan & Javed Akhtar - Veer-Zaara (2004)

1 stem

India
Score / Wereld
Label: Yash Raj

1. Lata Mangeshkar en Roop Kumar Rathod - Tere Liye
  2. Udit Narayan - Main Yahaan Hoon
  3. Lata Mangeshkar, Udit Narayan, Gurdas Mann en Pritha Majumder - Aisa des Hai Mera
  4. Lata Mangeshkar en Udit Narayan - Yeh Hum Aa Gaye Hain Kahaan
  5. Lata Mangeshkar en Sonu Nigam - Do Pal
  6. Lata Mangeshkar en Sonu Nigam - Kyon Hawa
  7. Lata Mangeshkar - Hum to Bhai Jaise Hain
  8. Ahmed Hussain, Mohd. Hussain, Mohd. Vakil en Javed Hussain - Aaya Tere Dar Par
  9. Lata Mangeshkar, Udit Narayan en Gurdas Mann - Lodi
  10. Lata Mangeshkar en Jagjit Singh - Tum Paas Aa Rahe Ho
  11. Lata Mangeshkar - Jaane Kyon
Vrolijke feel-good Bollywood met hier en daar wat lekkere dramatische tintjes die het in onze westerse oren erg over the top doen klinken.
Als je er eenmaal een beetje aan gewend bent geraakt is het eigenlijk heel erg leuk allemaal.

Social_Mask
Ik met mijn oosterse oren heb daar gelukkig wat minder last van .

Javed Akthar is een grootheid in India. Voornamelijk bekend voor zijn samewerking met Salim Khan en het creeëren van The Angry Young Man (Amitabh Bachchan in de jaren '70, goede films). Volgens mij heeft hij aleen de teksten geschreven, kan het mis hebben..

Vond het een zeikfilm voor een deel, maar muziek was erg goed. Tere Liye was een tijd lang een nummer dat ik erg vaak draaide, nu doe ik dt zelden. Mooie score verder.