The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band with Choir - "This Is Our Punk-Rock," Thee Rusted Satellites Gather + Sing (2003)

Canada
Label: Constellation

1. Sow Some Lonesome Corners So Many Flowers Bloom (16:27)
  2. Babylon Was Built on Fire / Starsnostars (14:44)
  3. American Motor over Smoldered Field (12:05)
  4. Goodbye Desolate Railyard (14:25)
Ik vind de samenzang in de eerste track prachtig. Ik zou het niet meer zonder willen horen... Sowieso is wat mij betreft die track misschien wel het mooiste dat ASMZ op plaat heeft gezet. Een lang intro (so fa etc.), maar het stuk dat daarna komt klinkt bijna alsof de hemel net is opengebroken en al het moois van daarboven zomaar uit de lucht komt vallen en voor iedereen voor het oprapen ligt.

De andere tracks zijn ook prachtig, maar het pure zingen van Efrim werkt inderdaad niet altijd even goed. Ik heb overigens niet het idee dat ie ons in de maling neemt, zoals ik Hobbes (toch?) ergens zag schrijven. Overigens vind ik (subtiele) samenzang bij ASMZ (en ook Godspeed!) een van de mooiere elementen van hun muziek.

avatar van Eveningguard
Jemig, het is alsof je een Hummer naast een Austin Martin zet. Begrijp me niet verkeerd, Efrim is mijn idool en zal dat altijd blijven, maar de foeilelijke zang tegen de prachtige muziek creëet een wel hele grote paradox.