Raoul Sinier - Brain Kitchen (2008)

Frankrijk

5. BabyTrash (3:36)
  6. 256 (1:23)
  7. Whalemen (3:59)
  8. Solid Flesh (3:53)
  9. The Incredible Spitting Machine (2:45)
  10. Ants Mayhem (5:17)
  11. Huge Samurai Radish (4:29)
  12. Brain Kitchen (5:22)
  13. Bleeders Curb (3:31)
  14. Bad Little Robot (3:47)
avatar van orbit
Ben deze nu aan het luisteren, de eerste release van Raoul op Ad Noiseam. Voorheen bekend als Ra en één van de prettigste verrassingen voor mij op electronisch gebied met Wxfdswxc uit 2007 op Sublight. Deze plaat is echter een stevige dobber.. net zo erratisch als zijn Sublight release, maar nog veel ontoegankelijker en iets gestoorder ook vooral, de synths en orgelgeluiden hebben een beetje de overhand gekregen bij Raoul, daardoor zit je soms echt stuk in sommige tracks. Toch klinkt het allemaal weer fascinerend wat ie laat horen, ken eigenlijk niks wat hier op lijkt, alhoewel je de invloeden er wel uithaalt (wat hiphop, warp, breakbeats). Ik denk vooralsnog dat het een groeier is, ik zou er nu niet meer dan 3,5* voor durven geven. Ik laat het nog even open.

avatar van orbit
Moeilijke release om in te komen, maar na vele keren in roulatie moet ik tot de constatering komen dat dit toch wel weer ingenieus in elkaar steekt, evenals Wxfdswxc. Het ontbreekt hier alleen veel meer aan echte uitschieters. Waar je bij Wxfdswxc van hoogtepunt-interval van een doorsneenummer-nieuw hoogtepunt werd gebracht tot aan de zinderende laatste nummers aan toe is dit wat meer een potpourrie van bijeengesampled, gescrambled en distorted tracks.. er zit wel degelijk een typische Ra flow in en sommige tracks zijn op het niveau van de Sublight release zoals Bleeders Curb, Huge Samurai Radish, Ants Mayhem, Solid Flesh en nog een of twee. Maar sommige nummers zijn ook beduidend onder dat niveau en blijven volstrekt niet hangen of irriteren me zelfs (Whalemen). Ook het gebruik van die oude jaren 80 orchestrale keyboards is een iets te vaak gebruikt truukje hier. Ik geef nochtans een 4* omdat ik hem toch steeds weer even wil opzetten (groeier?), maar neig ook sterk naar 3,5*. Kwaliteit heeft het, maar is lang niet zo donker, krachtig en explosief als Wxfdswxc. Shame.