Entombed - Clandestine (1991)

Zweden

5. Stranger Aeons (3:25)
  6. Chaos Breed (4:52)
  7. Crawl (6:13)
  8. Severe Burns (4:01)
  9. Through the Collonades (5:39)
  10. Dusk * (2:41)
  11. Shreds of Flesh * (2:03)
Prachtige Deathmetal klassieker met ontzettend mooie hoes.Ik weet nog steeds niet welke ik beter vind:deze of Left Hand Path.

Hexensabbath schreef:

left hand path geniet mijn voorkeur van de twee.

avatar van ravenstein
De eerste 3 van Entombed vormen een erg mooi geheel.
Ik wil er niet van horen dat Wolverine Blues een te grote stijlbreuk liet horen met de vorige 2 van de band. Neen, het geluid van WB is een logisch vervolg op wat we op Clandestine kregen.

Clandestine is een lekkere plaat die een soort metal brengt dat erg op Death Metal lijkt en het misschien/waarschijnlijk is, maar het rockt ook gelijk de beesten en er zit een zekere groove in die we zelden horen bij Death Metal-bands.
Welke CD van Entombed nu de betere is Left Hand Path, Clandestine of Wolverine Blues, alle drie zijn ze verplichte kost!

avatar van B.Robertson
Left Hand Path genoot vroeger mijn voorkeur, deze werd onderschat. Er komt aardig wat moois bovendrijven nu de CD uit de speakers knalt. Snelle stukken staan er genoeg op en in de andere gedeelten rockt het wel aardig voor een death metal album. Wolverine Blues is inderdaad het logische vervolg. (Death 'n' Roll) Op Clandestine verzorgde drummer Nicke Anderson de zang, weet niet meer precies hoe dat zat maar Lars Göran Petrov was de band uitgezet. Tomas Skoksberg leverde in ieder geval weer een uitstekende produktie. Wederom een vet geluid, die Earache remasters klinken goed.

avatar van Edwynn
Volgens mij was dat uit eigen beweging van Petrov geweest. Hoe dan ook, Clandestine heeft er niet zo onder geleden. Prima death metalalbum op typisch Zweedse leest geschoeid.

In het videoclipje van Stranger Aeons kwam nog dat hittepetitje van destijds populaire hitparade-orkestje Army Of Lovers voorbij huppelen.

avatar van B.Robertson
Dan nemen we maar aan dat Petrov de eer aan zichzelf hield.
Heb het clipje van Stranger Aeons nog bekeken, want Earache leverde een DVD bij de CD.

avatar van bennerd
Van de eerste drie Entombed-platen (de eerste drie dus), vind ik dit duidelijk de beste. Ik begin deze band sowieso beter en beter te vinden.

avatar van the crook
Zwaar onderschat album van Entombed, dat m.i. nét achter Left Hand Path eindigt als ik de discografie van deze band zou moeten beoordelen. Typische Zweedse death metal sound (of misschien moet ik wel Entombed sound zeggen) met een moddervette, soms zelfs groovende, productie van Thomas Skoggsberg, die toentertijd garant stond voor de sound van vele (Zweedse) death metal bands. Nicke Anderson neemt hier inderdaad ook de vocalen voor zijn rekening en doet dat allerminst belabberd.

Na dit album heb ik het opgegeven met Entombed, ze konden me simpelweg niet meer boeien met hun death 'n roll escapes...