Doug Clifford - Cosmo (1972)

Label: Fantasy

1. Latin Music (3:11)
  2. Regret It (For the Rest of Your Life) (2:23)
  3. Guitars, Drums and Girls (2:07)
  4. I'm a Man (2:25)
  5. She's About a Mover (2:27)
  6. I Just Want to Cry (2:48)
  7. Get Your Raise (2:31)
  8. Daydream (2:10)
  9. Take a Train (2:06)
  10. Death Machine (2:23)
  11. Swingin' in a Hammock (2:52)
avatar van lebowski
Creedence-drummer Doug Clifford met zijn totnutoe enige soloplaat. Wat ik erover gelezen heb is niet laaiend, maar toch zou ik deze graag in mijn collectie hebben (ik zie dat zelfs Steve Miller in de liner notes voorkomt). Inmiddels speelt Clifford met CCR-bassist Stu Cook alweer een jaartje of tien in Creedence Clearwater Revisited.

Dit album vandaag aangeschaft voor een tientje. Echt leuk album, helemaal voor een drummer. Goed gezongen en mooie eigen composities. Nummers als Daydream zijn een beetje saai maar niet slecht, Take a train is een heerlijk nummer, zelfde geldt voor 'get your raise.

avatar van spinout
Zelf is Clifford niet te spreken over dit album, maar wel over de muzikanten die er op spelen, zoals de eerder al vermeldde Steve Miller op piano en Donald Dunn op bas. Vocaal vind ik Doug op Jerry Lee Lewis klinken. Cover Daydream had inderdaad niet gehoeven, maar het Steve Miller nummer I'm a man is het hoogtepunt van het album.
Er is trouwens nog een link met Fogerty, nl. Bob Fogerty, de broer van John en Tom, die de hoesfoto nam.

avatar van Poeha
Ik lees dit net, maar laat maar komen. Ben zeker benieuwd.