Madonna - GHV2 (2001)

Alternatieve titel: Greatest Hits Volume 2

Pop / Dance
Label: Warner Bros.

1. Deeper and Deeper [7" Edit] (4:54)
  2. Erotica [Radio Edit] (4:33)
  3. Human Nature [Radio Version] (4:31)
  4. Secret [Edit] (4:30)
  5. Don't Cry for Me Argentina [Radio Edit] (4:50)
  6. Bedtime Story [Edit] (4:07)
  7. The Power of Good-Bye (4:11)
  8. Beautiful Stranger [William Orbit Radio Edit] (3:57)
  9. Frozen [Single Edit] (5:09)
  10. Take a Bow [Single Edit] (4:31)
  11. Ray of Light [Radio Edit] (4:35)
  12. Don't Tell Me (4:40)
  13. What It Feels Like for a Girl (4:44)
  14. Drowned World / Substitute for Love (5:09)
  15. Music (3:45)
Een rare Madonna-periode. In de jaren '90 was de diva in Nederland enigszins uit het zicht verdwenen. In de VS daarentegen scoorde ze nog steeds enorme hits.
Pas met het album Ray of light ging het ook hier weer bergopwaarts, sterker nog: genoemd album en de opvolger Music haalden zelfs in het blad Oor de eindejaarslijst top 10 van de critici !
De 2e helft van deze verzamelaar vind ik dan ook aantrekkelijker dan de 1e. Alhoewel deze zeker niet slecht is, was het toch Ray of light die er bij mij voor zorgde dat ik Madonna weer waardeerde.

Waar Immaculate vooral de leuke Madonna samen vatte, doet dit album dat met de goeie nummers! Extra's zijn Beautiful Stranger en Don't Cry For Me Argentina! Errug goed album!

Niet mijn muziek Madonna, maar hier staan toch wel een paar goede nummers op. Sommige nummers kwamen destijds ook vaak op de radio voorbij en toen betrapte ik mezelf er steeds op dat ik meezong.

3 sterren.

avatar van J.Bell
"Frozen", "The power of goodbye" en "Take a bow" vind ik echt heerlijke nummers.

avatar van HiLL
What It Feels Like for a Girl is de beste.

Madonna.. tja.

avatar van HiLL
Nubis schreef:

Madonna.. tja.

Tja wat..

Tja.. gaat. Of eigenlijk: gaat niet.

avatar van Josje
frozen.. prachtig!

avatar van Kos
Kos
Human Nature is 1 van Madonna's Beste nummers. Erotica mag er ook wezen, maar de rest vind ik echt zeer matig.

avatar van george clinton
Kos schreef:
Human Nature is 1 van Madonna's Beste nummers.

Ik wou net vragen wat jullie van Human Nature vonden want voor mij is het ook een van Madonna's beste. De clip is ook echt geweldig.

Verder is het album vrij wisselvallig. In de jaren '90 had ze een dipje en dat hoor je terug op het album. Ik vind bijv die cover "Don't cry for me Argentina" niet erg interessant. Maar wat een geluk dat ze sommige draken als "Rain" bijvoorbeeld heeft weggelaten! Een song als "Nothing Really Matters" mis ik dan weer.

avatar van Thunderball
Dit waren toch niet echt allemaal hits?

Human nature was dat volgens mij helemaal niet, clip kwam wel vaak voorbij en is er goed dat wel!

American Pie staat er niet eens op en dat was wel een hit, maar vond Madonna geloof ik niet veel aan?(ben geen echte fan dus dat weet ik niet precies, maar wel balen!)

Op de een of andere manier werkt de combinatie van de nummers niet voor me.

avatar van Jan Wessels
Lekkere verzamelaar waarop Madge een stuk beter op dreef is dan in haar beginperiode. De nummers van Ray of light zijn stuk voor stuk geweldig. Beautiful stranger is een heerlijk nummer (waar een prachtige clip bijzit waarin Austin Powers meedoet). Sommige nummers skip ik wel snel door. 4,0

Marcel²
Jan Wessels schreef:
De nummers van Ray of light zijn stuk voor stuk geweldig.

Inderdaad, dat hele album is erg sterk, naar mijn gevoel haar beste album.

Davez
Matige nummers op enkele uitzonderingen na zoals take a bow en beautoiful stranger

2.5

avatar van musicfriek
Die clip van Beautiful Stranger blijf ik een van Madonna's leukste vinden. Tsja, wat wil je ook, met Austin Powers in de hoofdrol Het nummer zelf is heerlijk retro, een van haar betere nummers ook, zoniet haar beste.

Ja, Beautiful Stranger is toch wel een van haar leukste nummers inderdaad. Ik dacht altijd dat het een persoonlijke 'guilty pleasure' was (want het nummer verveelt me nog altijd niet), maar het heeft hier de meeste stemmen...

avatar van FunkStar
Een waardige opvolger van de Immaculate Collection. Die besloegen de eerste 8 jaar van haar carriere. Deze cd belicht de afgelopen 10 jaar. Zoveel verschillende looks, zoveel hits, en dat allemaal op 1 cd. Helaas geen nieuwe nummers op deze cd. De echte fans zijn reeds in het bezit van alle nummers, dus veel reden om de cd dan de cover en het boekwerk bijgeleverd, hebben ze eigenlijk niet. Voor degenen die niet alle Madonna cd's in bezit hebben is deze compilatie absoluut meer dan de moeite waard!

avatar van Madonna
Gewoon een leuke CD voor de heb....ooit gekocht bij De Blokker voor "a special price" maar om nou te zeggen dat ik deze CD vaak luister...niet echt. Staat leuk in de collectie. De samenstelling is wel prima.

-3.5-

madonnagirl3
Ik kan dit niet echt een greatets hits noemen..
Want er staan nummers op die niet echt hoog gescroord hebben.
En ik vind het best een goede draai het niet vaak maar oke.
een 3.5.....

avatar van Wib0__
Een lekkere vezamelaar ..

avatar van LucM
Deel twee van de hitverzameling van Madonna, die ook niet volledig is ("This Used to be my Playground" bv. ontbreekt) maar de 15 nummers hierop zijn behoorlijk tot uitstekend.
De nummers uit haar onvolprezen album "Ray of Light" (tracks 7, 9, 11) vind ik het beste samen met "Beautiful Stranger", de ballad "Take a Bow" en "Erotica" (heerlijk die groove, de beste hijgplaat sinds "Je t' aime moi non Plus").

avatar van vigil
LucM schreef:

Dat klopt maar ik hoor ze liever in de normale album context ipv op deze verzamel cd.

Ow ja, vergeet nummer 14 niet!

avatar van Angelo
Net als 'The immaculate collection' een perfecte compilatie-CD van Madonna. Ook bij dit album valt de veelzijdigheid van Madonna weer op, en hoor je de groei die ze doormaakte als zangeres. Altijd op zoek naar een vernieuwde sound, waardoor enkel de nummers die van dezelfde albums afkomstig zijn, in dezelfde stijl zijn. 'Erotica', 'Deeper and deeper' en 'Human nature' hebben alle drie een geweldige house-beat als onderlaag, en zijn IMO dan ook typerend voor dat genre dat in de jaren '90 zijn bloei beleefde. Maar ook 'Don't cry for me Argentina', mag genoemd worden. Men had Madonna in 1996 nog niet eerder zo serieus in de rol van Evita meegemaakt. En wat te denken van 'Frozen', 'The power of good-bye', 'Ray of light' en 'Drowned world'. Vier klassiekers van haar -tot op heden- beste reguliere studioalbum 'Ray of light'. Haar album 'Music' weet mij minder te boeien, maar het echte hoogtepunt is gelukkig wel op deze compilatie-CD gezet: 'What it feels like for a girl'. Nummers als 'Nothing really matters', 'Fever' en 'American pie' ontbreken, da's jammer, maar vooralsnog is dit album het beste van het beste van Madonna.

avatar van LucM
Nothing Really Matters had er gerust bij mogen staan evenals This Used to be my Playground.

avatar van Angelo
'American pie' niet wil je beweren?

avatar van LucM
American Pie is een cover (van Don McLean) en vind ik een stuk minder geslaagd dan haar andere hitsingles.

avatar van Angelo
Weet ik. Daarom noemde ik ook specifiek dat nummer. Die werd door menigeen zó de grond in geboord, dat ze waarschijnlijk het lef niet had om dat nummer (ook nog) op deze compilatie-CD te zetten. Ik vind 'm nog niet eens zo slecht overigens, het is immers een modernere versie van een nummer dat toch wel een 'klassieker' is te noemen. Natuurlijk begrijp ik dat menigeen de originele versie prefereert, maar ik vind Madonna's versie nou ook niet bepaald een verkrachting van het origineel.

avatar van lennon
De begin 90's periode vabn Madonna vind ik erg slecht (behalve secret) net als de begin periode uit de 80's.
Die irritante 90's pianotjes en drums.. Met Ray of light herpakte ze zichzelf, en maakte ze een verassend volwassen en goed album.

De nummers van die periode, en daarna maken deze verzamelaar nog leuk.

Maar een verzamelaar die pas bij nummer 4, en dan weer 7 interessant wordt, is mij te wisselvallig.

Waarom het verschrikkelijke Dont cry for me argentina erop? Ja het was een hit, maar er staat ook genoeg niet op wat hier voor in de plaats had kunnen staan.