Duran Duran - Decade (1989)

Label: EMI

1. Planet Earth (3:59)
  2. Girls on Film (3:28)
  3. Hungry Like the Wolf (3:25)
  4. Rio (5:33)
  5. Save a Prayer (5:24)
  6. Is There Something I Should Know (4:08)
  7. Union of the Snake (4:19)
  8. The Reflex (4:24)
  9. Wild Boys (4:17)
  10. A View to a Kill (3:34)
  11. Notorious (3:59)
  12. Skin Trade (4:26)
  13. I Don't Want Your Love (3:48)
  14. All She Wants Is (4:32)
Decade is de eerste verzamelaar van Duran Duran; een representatieve singles compilatie van de eerste tien jaar van de band. Luister en geniet, de ene na de andere l klassieke popsingles komt voorbij. Jeugdsentiment natuurlijk.

Decade bevat 14 van de 19 singles uit het eerste decennium en de uitverkoren nummers staan in chronologische volgorde op de CD. De single versies van Is There Something I Should Know, The Reflex en de James Bond-hit A View To A Kill waren nog niet eerder op een Duran Duran album verschenen.

Maar waar in hemelsnaam is New Moon On Monday gebleven? Ook jammer dat Careless Memories ontbreekt. En een gemiste kans om de zeldzame single versie van My Own Way (nu alleen verkrijgbaar bij de dure Singles box 81-85) bij een groter publiek bekend te maken. Deze puike discoversie is honderd procent anders dan de funky albumuitvoering op Rio.

Ik dacht altijd dat Burning The Ground ook op deze verzamelaar stond.
Dat nummer is een remix van alle singles die tot dan toe van Duran Duran verschenen waren.
De clip heb ik volgens mij toen wel op CountDown gezien, en ik vond hem toen wel erg goed!
Ik vond toen bijna alles van Duran Duran goed, zo ook de video bij Arena, met live stukken en een uitgebreide versie van Wild Boys.
Van mijn ouders mocht ik ook gewoon de clip van Girls On Film kijken, die deden daar niet zo moeilijk over.
New Moon On Monday hoort er uiteraard ook tussen te staan, maar blijkbaar was die niet succesvol genoeg.

avatar van Queebus
Mooie verzamelaar van DD over de eerste 10 jaar. Als je bedenkt dat je de hoogtepunten binnen een uur moet stoppen dan mis ik eigenlijk niks. Ik lees hier wel dat New Moon On Monday gemist wordt, dat geldt niet voor mij.

Duran Duran mocht je eigenlijk als muziekliefhebber niet goed vinden, wat natuurlijk grote onzin is. Pin-ups who can play. Klasse band.