Kitaro - Live in America (1991)

Japan

6. Reimei (11:24)
  7. Silk Road (5:44)
  8. Caravansary (5:50)
  9. Cosmic Love (6:03)
  10. The Light of the Spirit (11:14)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Na het uitbrengen van het mooie Kojiki-album, kon een live-release niet uitblijven. Het was dan ook alweer een tijdje geleden dat er één was uitgebracht.
Met uitzondering van Orochi (wat overigens een supertrack is), staat het volledige Kojiki-album erop, en meteen valt hierbij op dat de live-versies bijna niet van de studio-versies te onderscheiden zijn.
Zelf vind ik Kojiki een magistraal album, maar om 'm hier weer bijna compleet te horen, is misschien wat teveel van het goede. Wellicht was het beter geweest wat meer afwisseling in de set te gooien.
Natuurlijk kon ook hier Silk Road niet uitblijven en staat er ook het redelijk bekende Caravansary op.
Cosmic Love is de live-versie van het gelijknamige nummer, oorspronkelijk afkomstig van de soundtrack van Queen Millennia, een japanse animatie-film. Wat opvalt in deze versie is een mooie lange gitaarsolo.
Tja, The Light of the Spirit vind ik zelf wat minder, maar voor de rest een zeer aardig live-album. 3,5.