Weather Report - This Is This (1986)

Jazz / Rock
Label: Columbia

1. This Is This (7:10)
  2. Face the Fire (2:34)
  3. I'll Never Forget You (7:51)
  4. Jungle Stuff, Part 1 (4:46)
  5. Man with the Copper Fingers (6:14)
  6. Consequently (4:56)
  7. Update (6:09)
  8. China Blues (6:14)
WPE
Ook bij dit album is geen commentaar geplaatst, ik vind het een eer om dit te mogen doen
Het laatste album van Weather Report, met weinig Wayne Shorter meer, voornamelijk Joe Zawinul op de toetsen, maar dan wel aangevuld met 2 stukken waarop Santana meespeelt. En laat ik nu toevallig ook een fervent Santana fan zijn
Ik vind het een bijzonder evenwichtig album geworden, sfeervol, af en toe swingend, en heel prettig om naar te luisteren. Op het titelstuk (this is this) en Man with the Copper Fingers, waar Santana op meespeelt, vind ik Update ook een hoogtepunt. Uptempo, lekker "rommelig" en bovendien swingend. Kortom: bepaald geen slechte afsluiter van Weather Report.

avatar van DeWP
Een goed album! Echt!

avatar van HJEmtezet
Op 15 jarige leeftijd maakte ik kennis met de muziek van Weather Report middels het album Mysterious Traveller. Sindsdien is het altijd één van mijn favoriete bands gebleven. In, ik meen 1978, heb ik ze 'live' mogen zien in de Jaap Edenhal te Amsterdam met Jaco in hun gelederen. Het laatste album van de band bij uitkomen aan mij voorbij laten gaan immers voorgaande albums waren van grotere hoogte.
This is this kwam ik, anno nu, tegen in een kringloopwinkel en blijkt een waardige afsluiter van de band waarop goed valt te horen welke richting Zawinul in zou gaan slaan.