Soulfly - Conquer (2008)

Label: Roadrunner

1. Blood Fire War Hate (4:59)

met David Vincent

2. Unleash (5:10)

met Dave Peters

3. Paranoia (5:31)
  4. Warmageddon (5:23)
  5. Enemy Ghost (3:02)
  6. Rough (3:29)
  7. Fall of the Cycophants (5:11)
  8. Doom (4:59)
  9. For Those About to Rot (6:47)
  10. Touching the Void (7:25)
  11. Soulfly VI (5:20)
  12. Mypath * (4:45)
  13. Sailing On * (4:43)
  14. The Beautiful People * (4:25)
avatar van aphexfreak
Die gitaarsolo in paranoia....

avatar van Teh_Pwnerer
Zeker een goede plaat kan je lekker op los gaan

Ben benieuwd wat max en co nu weer uitgebracht hebben, zo te zien is het in de verlenging van Dark Ages, en dat is een brute plaat, hoewel die niet tipt aan mijn favoriet Primitive.
Ik gaat em binnenkort maar is pindakazen!

avatar van andnino
Ik vind het (Ik vind het) persoonlijk wel een stapje terug sinds Dark Ages. Mindere riffs, en minder opzwepende nummers.

avatar van Fake_world
en de nieuwe plaat staat eraan te komen dit jaar:)

avatar van bashamar
eerste 6 nummers prima strak, hard, daarna raak ik de draad een beetje kwijt. De betere optie is Cavalera Conspiracy.....

avatar van Eddie
Lekkere plaat wederom. Het mooie van Soulfly vindt ik dat elke plaat die ze maken typisch soulfly is, maar toch elke keer net ff anders. Zo ook deze plaat. Ik vind hem wat donkerder dan de voorgangers. Het 'jump da fuck up' gehalte heeft gelukkig permanent plaats gemaakt voor het lekkere thrash rifjes. Het verschil met cavalera conspiracy vind alleen wel erg klein. maar dat mag de pret niet drukken aangezien ik beide bands kan waarderen.

avatar van andnino
Ik vond juist 'Dark Ages' meer de thrashplaat. Het gaat hier veel slomer en zwaarder, soms zelfs richting sludge of doom metal. Hoewel het natuurlijk wel regelmatig de peper in de kont heeft natuurlijk. Dat vooral door die typische riffjes waar Cavalera Conspiracy evengoed patent op zou kunnen hebben.

avatar van Eddie
andnino schreef:

Dark Ages thrashte idd over de hele linie wel wat meer, het tempo licht op deze wat lager. Toch staat deze ook weer vol met de meest heerlijkethrash rifjes waar menig moderne Thrash band een puntje aan kan zuigen.

avatar van Joeri_000
bashamar schreef:
eens

avatar van notsub
Soulfly levert weer een net thrash album af. Deze vind ik net wat lekkerder klinken dan de voorganger. Tribal- of zigeunerinvloeden hoor ik hier niet, wel een soort van psychedelische rustpuntjes. Ik vind dat niet zo passen bij Soulfly, maar vooral de thrash stukken zijn best ok hier.

avatar van Joeri_000
Fraaie hoes

PriestMaiden
In hetzelfde jaar dat Max Cavalera het debuut van Cavalera Conspiracy uitbracht, bracht hij met deze plaat ook een sterke Soulfly-release uit.
De Marilyn Manson cover is goed gedaan, Blood Fire War Hate, Unleash, Paranoia en Enemy Ghost als favoriete nummers.
De eerste drie releases van Soulfly hadden goede nummers, maar hadden veel te veel skip-nummers, vanaf Prophecy zijn ze veel vetter geworden.