Soulfly - Conquer (2008)

Label: Roadrunner

1. Blood Fire War Hate (4:59)

met David Vincent

2. Unleash (5:10)

met Dave Peters

3. Paranoia (5:31)
  4. Warmageddon (5:23)
  5. Enemy Ghost (3:02)
  6. Rough (3:29)
  7. Fall of the Cycophants (5:11)
  8. Doom (4:59)
  9. For Those About to Rot (6:47)
  10. Touching the Void (7:25)
  11. Soulfly VI (5:20)
  12. Mypath * (4:45)
  13. Sailing On * (4:43)
  14. The Beautiful People * (4:25)
godlydevil7
Soulfly is dus niet gestopt na het vormen van Cavalera Conspiracy... Ik vind CC toch beter dan wat ik ook van Soulfly heb gehoord, maar misschien heeft ie gewoon een goed jaar ofzo. We zullen zien.

avatar van Eddie
hey ook een nieuwe soulfly, had ik niet meer op gerekend na de release van de cavelra conspiracy plaat. gezien de songtitels belooft dit weer een lekkr werkje te worden. Dark Saga´s was ook al een bijzonder plezierige plaatje om naar te luisteren.

Sinds soulfly de laatste jaren wat minder percussie gericht en iets meer trash georienteerd is geworden is de muziek een stuk terker geworden.

Ik ben heel benieuwd naar deze plaat.

avatar van bennerd
Eddie schreef:
...Dark Saga´s was ook al een bijzonder plezierige plaatje om naar te luisteren.
...

Ik wil niet mierenneuken hoor, maar bedoel je niet Dark Ages?
(Zonder afbreuk te doen aan de plaat van Iced Earth)

avatar van Eddie
bennerd schreef:

Ik wil niet mierenneuken hoor, maar bedoel je niet Dark Ages?
(Zonder afbreuk te doen aan de plaat van Iced Earth)

Zonder te miereneuken, die bedoelde ik (ik bedacht me tijdens het typen al dat ik iets fout deed, wist alleen niet wat) al dan niet toevallig ik had wel een DVD-tje van Iced Earth op de achergrond aanstaan.

Wikipedia:

"There are no names yet. I have been joking though as the new material makes Dark Ages sound like a pop album. This new stuff is pretty heavy."

ben benieuwd! we hebben in ieder geval al een vette voorkant!

avatar van Sebashuis
je kan in ieder geval het nummer Unleash al luisteren op de officiële site. dit is de link: http://www.roadrunnerrecords.com/shared/downloads/Soulfly/SoulflyUnleash.mp3

ik heb er zin in! productie is lekker!!

avatar van bennerd
Het nummer klinkt errrg goed. Lekkere uitheemse invloeden, ik ben erg benieuwd geworden.

avatar van CWTAB
Is volledig gelekt, klinkt erg goed, later meer

avatar van andnino
Klinkt inderdaad netjes. Wat minder duister dan (tsja) Dark Ages, maar nog steeds lekker brutaal, gaat wat meer de Sepultura kant op.

avatar van JohnS
Weer een ouderwetse Max plaats.
Veel power en energie.
Gaat inderdaat meer richting de oude sepultura.

verdorie toch, tzal weer moshen worden op pukkelpop
klinkt echt wel lekker bruut, en gelukkig niet teveel oerwoudgeluiden.

avatar van james_cameron
Weer een sterk album van de band; een produktief en sterk jaar voor Max, die met Cavalera Conspiracy ook al een dijk van een plaat afleverde. Ditmaal iets meer metal dan voorheen. De energie spat er af, ook al zijn niet alle songs even sterk. Als geheel gelukkig wel overtuigend. Tegen het einde nemen de overbodige outro's toe, maar al te storend is dit niet.

avatar van andnino
Rough en Doom zijn twee bovengemiddeld goede pit-nummers! Kan niet wachten om ze weer live te zien

avatar van Sebashuis
oke niks aan de hand. ik dacht namelijk dat deze plaat al uit was. maar dus niet! (zat ik er niet naast met me gedachte)

ik ga hem even luisteren als ik hem heb.

avatar van king_pin
Na hun meesterwerkje Prophecy moesten met iets anders op de proppen komen, dat werd Dark Ages. goeie plaat maar deze valt in het niet vergeleken met Conquer!!! wat een beukplaat is dit zeg! Het was al weer een behoorlijke tijd geleden dat ik onder de indruk was van een metalplaat maar deze heeft t m toch echt geflikt!

Als het niet meer die trommeltjesmuziek als weleer is wil ik dit nog best een kans geven.
Anderzijds...

avatar van andnino
Wat heeft iedereen toch tegen dat getrommel? Op Primitive en 3 was het inderdaad vrij overbodig maar op Prophecy en Dark Ages kwamen zo nu en dan echt prachtige passages voorbij die echt wat toevoegden.

imo

Ach... Na 3 trok ik het gewoon niet meer en was ik de Roots-formule meer dan zat...
Vandaar.

avatar van Kef
Kef
De laatste drie Soulfly albums vindt ik beter dan de eerste drie.
Dus ook deze, wat een plaat! Had niet gedacht dat Max & co na CC zo snel met zo'n toffe plaat zou komen. Alleen had de inbreng van David Vincent wel iets meer mogen zijn, maar dat is een detail.

avatar van Sebashuis
1 ding is zeker deze is harder dan de rest van Soulfly.

en de energie knalt er vanaf wat ik zo vet vond bij de vorige, en het idee om soms een paar rustige stukjes tussen een paar onwijs snelle nummers te doen komt echt goed uit de verf.

ik heb tot nu toe nog niet echt (duidelijk) de trommeltjes en de andere jungle geluidjes gehoord. maar ik heb de hele plaat nog niet geluistert.

1e indruk is: raggen!

leander?
andnino schreef:

imo

Ben ik met je eens. Iedereen schijnt zich hier enorm aan te storen, maar ik vind het nu juist iets wat soulfly soulfly maakt. De combinatie van percussie met metal is imho erg geslaagd, zeer passend en zelfs zeldzaam goed. Ik zou voor geen goud de wereldinvloeden willen missen in soulfly. Hoewel ik moet toegeven dat iets als de laatste twee minuten van karmageddon (afsluiter van soulfly) ook wel gewoon weggelaten had mogen worden.

Vind het dan ook jammer dat Max hier met Inflikted niets mee gedaan heeft. Maar daar is CC misschien ook niet echt de band voor

Het album heb ik nog niet helemaal geluisterd. Wat ik heb gehoord was wisselend: unleash was devastating, een paar andere nummers weer wat saai en traag. Ik zal hem maar eens helemaal opzoeken, want ik ben toch wel benieuwd naar de rest.

avatar van andnino
Vind deze nieuwe Soulfly netjes, en (voorlopig) meer ook niet. Zitten zeker enkele keiharde nummers tussen, maar Dark Ages evenaart het niet.
Bij Cavalera Conspiracy mis ik het "getrommel" ook niet. Vind ik ook prima zoals het is, gewoon flink thrashen zoals de broers dat ooit bij Sepultura deden. Nu Conquer nog maar eens wat luisterbeurtjes geven.

avatar van Rise2
Ach, het is zeker geen CC maar als Max het graag gescheiden houdt wie ben ik dan om het niet te doen!

Neemt niet wet dat ik het toch een goede plaat vind. Ik was in eerste instantie bang voor weer "teveel indiaanse stammengeluiden" maar dat valt reuze mee. De band is gegroeid en deze plaat bewijst het!

Valt wel mee..., niets speciaal aan eigenlijk.

avatar van Mr. B
Lekker bruut doortimmeren, lekker om mee wakker te worden in de auto!

avatar van andnino
Trouwens... Soulfly gegroeid? :s Ik vond Soulfly met Dark Ages eerder gegroeid, hier doen ze weer een stapje terug met veel midtempo beukers a la Primitive of 3.

hup andnino terug in uw hol Dit album vind ik heel wat beter dan primitive enzo.. Beter dan dark ages vind ik het ook wel niet.

avatar van andnino
Kwalitatief dan wel weer beter, maar qua techniek is het toch echt een stapje terug na Dark Ages.

avatar van Poncho
Heb em binnen en ik vind em zalig. kwa techniek minder? ik vind juist dat deze technisch hoogstaander is als Dark Ages. Momenteel vind ik Dark Ages nog altijd iets beter, maar dat kan nog wel veranderen als ik deze wat meer geluisterd heb

andnino schreef:

Alhoewel, ik zeg nou wel kwalitatief beter, maar zoveel komt het niet boven Primitive uit eigenlijk. Blood Fire War Hate, Unleash, Rough en Doom beuken wel lekker, maar ik vind hier maar één nummer dat écht indruk achterlaat: Touching the Void. Verder trekt het maar een beetje voorbij zonder echte uitschieters.
Het zal echter vast wel weer leuk zijn om 'Scream mother-fucker, scream mother-fucker' mee te brullen. Op cd weet het echter niet een indruk achter te laten als Prophecy en/of Dark Ages.