Figure of Six - Aion (2008)

Italiƫ
Label: Locomotive

1. The Man with the Book and the Gun (4:28)
  2. Warshow (4:59)
  3. Ten Years Alone (4:57)
  4. Akeldama (Bloody Field) (4:27)
  5. Dark Side 5 (4:03)
  6. Morning Star (4:42)
  7. The Hanged Man (4:36)
  8. Pull the Trigger (4:53)
  9. Hands of Aion (6:46)
avatar van andnino
Italië is een land waar een hoop muzikale rotzooi vandaan komt vandaag de dag. Toen ik de naam van het land op de promosheet van Aion zag staan ontschoot de moed mij dan ook al. Toen een paar regeltjes verder de naam Tue Madsen opdook, werd ik echter gerustgesteld.
Die naam staat in ieder geval al garant voor een goede sound, wat een luisterbeurt vaak stukken beter verdraagbaar maakt.

De muziek van Figure of Six zit over het algemeen prima in elkaar, en Aion klinkt als een prima hedendaagse metalplaat. De bands aan wie producer Tue Madsen zijn diensten heeft verleend (Dark Tranquillity, Mnemic) zijn dan ook prima referentiemateriaal. Voeg hier nog een Mercenary en Scar Symmetry aan toe en je hebt een prima idee van het geluid van deze cd.
Of de nummers de tand des tijds zullen doorstaan, betwijfel ik. Hoewel de band goede songs weet te schrijven (voor de verandering), is de structuur toch wat simpel, weinig verrassend en is er in geen van de negen tracks enig greintje emotie te bespeuren.
Voor een relatief onbekende naam uit Italië is Aion in ieder geval een leuke verrassing, en een leuke schijf om zo nu en dan (niet te vaak) eens een luisterbeurt te geven. Liefhebbers van bovengenoemde bands doen er sowieso goed aan, even een nummertje op de MySpace te checken.

avatar van andnino
Ik herzie mijn mening. Waar deze "moderne metal" scene gedomineerd word door bands als Machinery, Mercenary en (vooral) Scar Symmetry, is Figure of Six een band die naar mijn mening dit kunstje met veel meer charme uitvoert, en er zelfs nog een beetje gevoel in stopt. Iets wat ik bij Scar Symmetry nog geen moment heb gezien. half*je omhoog.

avatar van james_cameron
Heftige italiaanse metal; er wordt een energieke en frisse draai gegeven aan de gebruikelijke combinatie van ruige coupletten en melodieuze refreintjes, ondersteund door prima songs. In de coupletten laat de band nog wat steekjes vallen, die hadden beter gekund, zijn nu wat rommelig soms, maar de positieve elementen overheersen. Volgende keer wel graag een iets betere engelse uitspraak, meneer de zanger!