Tech N9ne - Killer (2008)

Label: Strange

1. Dr. Frazier's Office (Intro Skit) (1:21)
  2. Like Yeah (4:19)
  3. Wheaties (4:09)

met Shawnna

4. Everybody Move (3:38)
  5. Get the Fuck Outta Here (4:28)

met The Popper en Paul Wall

6. The Waitress (4:09)
  7. Crybaby (4:36)
  8. Shit Is Real (3:43)
  9. Blackboy (4:46)

met Brother J, Ice Cube en Krizz Kaliko

10. Pillow Talkin' (3:43)

met Scarface

11. Pain a Dark Picture (4:39)

met Dirtball

12. Hope for a Higher Power (5:57)
  13. Worst Case Scenario (Skit) (1:51)
  14. Psycho Bitch II (5:48)

met Liquid Assassin

15. Poisonous (2:42)

met Liz Suwandi

16. Too Much (3:03)

met Kutt Calhoun

17. I Love You But Fuck You (5:23)
  18. One Good Time (4:29)
  19. Drill Team (5:16)

met Snug Brim, Bg Bulletwound en Krizz Kaliko

20. Beat You Up (5:13)

met Lebowski, The Weapon en Big Scoob

21. Lets Go (3:25)

met Kutt Calhoun en Mista Fab

22. Why You Aint Call Me (4:31)
  23. Seven Words (4:53)

met Skatterman en Krizz Kaliko

24. The Sexorcist (Infomercial) (3:40)

met Krizz Kaliko

25. Killa Call (Skit) (0:32)
  26. Enjoy (4:05)

met Krizz Kaliko en Bosko

27. Elbow Macaroni (Skit) (1:30)
  28. I Am Everything (3:35)

met Hed P.E. en Kottonmouth Kings

29. Happy Ending (4:44)
  30. Cant Shake It (3:38)

met Krizz Kaliko en Robert Rebeck

31. Holier Than Thou (5:23)

met Krizz Kaliko en Strange Lane Choir

32. Last Words (4:14)
avatar van MJ_DA_MAN
Killer's album cover pays homage to Michael Jackson’s iconic "Thriller" album cover. With Killer, Tech N9ne is hoping to soundscan his 1 millionth album independently.

avatar van Korhymes
Heeft hij 1 miljoen albums gemaakt ?! O_O

Relax
Hahaha, kan niet wachten.

Hypno
Ja ja Strange Music gaat echt knallen dit jaar ik denk dat ie met Killer nog meer door gaat breken bij het grote publiek maar Tech N9ne kennende zal hij nooit een sell out worden hij blijft gewoon lekker z,n eigen ding doen echt respect 1 Juni is het zover Killer wordt misschien wel de release van het jaar

Tech N9ne !!!!!!!!!!!!!!

0,5
Met die gastartiesten vrees ik dat dit niet veel gaat worden. Tech wordt sowieso zwaar overschat.

Hypno
Idd wel veel gastartiesten zeg maar ik heb 100% vertrouwen in Tech dus. en Tech N9ne is 1 van de meest onderschatte artiesten in de game dus ik weet niet waarom je hem overschat noemt Tech N9ne flowt de meerderheid van heel de fucking rapgame eruit zeker 1 van de beste mc,s die ooit een microfoon heeft aangeraakt.

Rhythm & Poetry schreef:

Ik wacht op een argument.

0,5
Oh, vroeg je daar dan om?

Argument 1: Paul Wall, Ice Cube, Scarface (van nu zie vorig album), Mistah F.A.B.
Plus het aantal gastartiesten waar ik nog nooit van gehoord heb (ook al zegt dat niks of ze wel of niet goed zijn) trekt totaal niet mijn aandacht.

Argument 2: vind persoonlijk de flow van Tech niks aan komt op mij totaal niet natuurlijk over. Lyricaal gezien komt hij toch regelmatig wel met leuke dingen maar ook met een hoop zooi.

Argument 3: 32 nummers? Daar kom ik gewoon heel moeilijk doorheen zeker als een MC mij niet boeit. Zitten er veel skits tussen?

Argument 4: Cover trekt al helemaal niet mijn aandacht (het oog wil ook wat ook al zegt dat niks over de kwaliteit van de muziek).

Argument 5: Omdat hij snel rapt vinden velen dit een toegevoegde waarde, dit kan idd zo zijn maar het werkt voor mij ook al niet bij een rapper als Twista. Tonedeff iemand die ook snel rapt trekt mijn aandacht dan weer wel door een veel duidelijkere articulatie.

En dan vroeg jij slechts om één argument (moet je nagaan als je er meerdere vroeg )

Het is een dubbel-CD.
Zie de cover van Michael Jackson Thriller (en lees de titels van dit en dat album) .

0,5
Van dat 2de had ik al in jouw eerste post gezien idd. Maar ja wat als Michael Jackson je al niet ligt (dat overigens wel aan mij ligt denk ik;)).

avatar van MJ_DA_MAN
Ik denk dat dit album voor de rest verder erg weinig (ik denk zelfs niks) met The King Of Pop te maken gaat hebben.

0,5
Oh, daar ben ik ook wel van overtuigd ja. Anyway dit is niet een album wat hoog op mijn verlanglijstje staat. Tech is denk ik niet zo aan mij besteed (op enkele werken na dus). Misschien als dit toevallig op mijn pad kom dat ik hem wel ga checken.

Verwacht jij er eigenlijk wat van MJ?

Edit: Ach ja, als dit album mij niet bevalt dan ga ik toch gewoon naar huis

Rhythm & Poetry schreef:
Verwacht jij er eigenlijk wat van MJ?
Geen idee, ken geen enkel album van Tech en heb ook nooit gezegd dat ik dit album ga checken . Heb wel wat losse shit van hem beluistert op YouTube en was niet echt onder de indruk. Máár, op de track The Anthem (met o.a. Kool G Rap, RZA, Eminem, je kent hem wel) levert ie imo wel de vetste verse van het nummer, echt te ziek voor woorden gewoon.

avatar van Stapler
Staat The Anthem op een album?

Stapler schreef:
Staat The Anthem op een album?
Ja.

Ok thanks man.

avatar van MJ_DA_MAN
Album is gelekt, maar ik sla hem denk ik toch over.

avatar van Conway Twitty
Ik ook, heb dit eigenlijk nooit iets gevonden.
Elke vorm van subtiliteit in de nummers ontbreekt.

Hypnotick
Of jullie maken grappen of jullie zijn niet helemaal lekker bij jullie hoofd, ik zit Killer nu te luisteren en geloof me het is echt een must have ga hem zeker kopen ongelofelijk hoe hij bij elke track wat zeg ik elke verse toch weer een nieuwe orginele flow neerzet. en wat zo goed aan Tech N9ne is, is dat hij zich aanpast aan de beat het maakt niet uit welke beat ie krijgt Tech vernietigt hem gewoon cijfer volgt later maar kijk niet raar op als ik hem een 5 geef

0,5
Na de eerste cd gecheckt te hebben kan ik toch moeilijk anders concluderen dan dat ik erg weinig zin heb in de 2de cd. Vind de beats erg overheersend en bovendien klinkt het als foute dirty-south. Tech N9ne komt niet met boeiende onderwerpen en de gastartiesten krijgen het voor elkaar om het niveau nog wat naar beneden te trekken.

Rhythm & Poetry schreef:

Grappenmaker zit je nou het album te bekritiseren omdat de productie goed is ? ja de beats zijn goed maar zeker niet overheersend Tech N9ne verenigd zichzelf met de beat hij maakt zichzelf 1 met de beat en klinkt het als foute dirty south ? haha you must been out of your mind, en de onderwerpen zijn Tech N9ne sterkste kant. Tech N9ne is ontzettend divers en de onderwerpen dus ook hij kan rappen over feesten ( Like Yea ) hij kan rappen over Duistere shit ( Psycho Bitch 2 ) hij kan rappen over geloof en filosofie ( Hope For A Higher Power ) en kan rappen over persoonlijke shit ( One Good Time ) hij kan rappen over sex ( The Sexorcist ) hij kan rappen over z,n gedachten over hiphop ( Crybaby ) kortom alles wat je hoort van Tech N9ne is ook 100% Tech N9ne en z,n motto is nog steeds: Fuck The Industry en daarmee bedoeld ie niet fuck commerciele artiesten maar fuck de mensen die dicteren wat er op MTV komt enzo maar serious mensen Killer is hard het is perfectie het is zo goed dat een comapatient uit coma ontwaakt als ie dit album hoort.

En het is cool als je dit album niet goed vind maar ga dan niet zulke belachelijke argumenten gebruiken want dat slaat echt nergens op

All Killer No Filler Baby

0,5
Zal ik het nog maar een keer uitleggen.

De producties die op dit album staan kom je op een gemiddeld album van Lil Wayne, T-Pain, Paul Wall etc. ook tegen. Iets wat ik misschien in een club wel kan waarderen maar als ik serieus naar de muziek luister pas ik voor dit soort beats. De beats overheersen wel degelijk mede doordat de stem van Tech mij persoonlijk niet ligt waardoor ik mijn aandacht vestig op de beats en de wacke gast mc's. Tekstueel hoor ik van alles uit de mond van Tech komen en het merendeel gaat over teksten die iig niet vernieuwend zijn onderwerpen die ik gewend ben van matige artiesten. Nog iets wat ik pijnlijk vind zijn de afschuwelijke refreintjes. Met kop en schouders steekt daar het refrein van I Love You But Fuck You ongelofelijk slecht.

Kan helaas echt niet meer dan 1,5* geven. En dan puur omdat ik dit wel degelijk leuk vind met een paar borrels te veel op of om lekker uit de boxen te laten knallen.

Hypnotick schreef:

En toen stopte ik het lezen van je domme argument.

avatar van MJ_DA_MAN
Een 1 en een 5, wat moet ik nou denken over dit album ?

avatar van jelmer19
Een album met zoveel nummers moet je niet eens aan beginnen!
Een dikke 2 uur lijkt mij iets teveel van het goede

MJ_DA_MAN schreef:
Een 1 en een 5, wat moet ik nou denken over dit album ?

een 1 kan je zowiezo niet serious nemen zo.n cijfer voor zo,n meesterwerk is alles behalve objectief maar ik adviseer je om het album te luisteren dan kan je zelf uitvinden wat je vind ik denk niet dat je er spijt van krijgt.

avatar van MJ_DA_MAN
Een 5 geven voor een album dat net gelekt is vind ik anders ook alles behalve objectief.

MJ_DA_MAN schreef:

Hoe weet jij dat nou je hebt het album nog niet eens geluisterd dus als je dat nou eerst effe doet dan praten we verder en ja ik vind dit album een 5 waard natuurlijk zitten er paar mindere tracks op maar die vallen in het niets als je het vergelijkt met de betere tracks van het album. ook zijn Tech N9ne lyrics ook meestal van hoog niveau
( Hope For A Higher Power ) maar ook als Tech N9ne z,n lyrics wat minder zijn weet ie nog een dope verse te zetten door z,n diverse flow, delivery en humor en mensen kunnen wel deze man bekritiseren maar Tech N9ne is volgens mij de enige rapper die in staat is om elke verse totaal anders te flowen ik kan gemakkelijk 20 tracks van Tech N9ne opnoemen die totaal anders klinken

avatar van Urbanoetang
Hypnotick schreef:

En dat alles in 1 zin. Chapeau

edit: Twee zinnen, maar het blijft een kunst.

Best knap ja probz man