Kate Ryan - Free (2008)

Label: ARS

1. Voyage Voyage (3:06)
  2. Ella, Elle L'a (3:05)
  3. I Surrender (3:31)
  4. Toute Première Fois (4:07)
  5. Tes Yeux (3:44)
  6. Take Me Down (4:29)
  7. Pour Quel Amour (3:43)
  8. Put My Finger on It (3:31)
  9. L.I.L.Y. (3:15)
  10. A La Folie (3:55)
  11. We All Belong (3:29)
  12. Tonight We Ride / No Digas Que No (3:02)

met Soraya Arnelas

13. Free (3:28)
  14. Your Eyes * (3:46)
  15. Sweet Mistake * (3:58)
  16. Who Do You Love * (3:44)
  17. Ella Elle L'a [UK Radio Edit] * (3:14)
avatar van friday the 13 th
Lelijke hoes.

Ziet er wel een lekker album uit. De singles Voyage Voyage en Ella, Elle L'a zijn superhot. Wel jammer dat ze zoveel covers maakt.

Maar je wie doet dat nu niet.

De single L.I.L.Y vind ik persoonlijk iets minder geslaagd. Nu de rest van het album nog luisteren.

avatar van Tavve
My god, wat een draak van een albumhoes!

Ik hoop dat die hoes niet representatief is voor de inhoud.
Maar ik vrees ervoor.

avatar van sq
sq
´Toute Première Fois´ ken ik nog van de mid80s hit van Jeanne Mas. Ook een mooi gekozen nummer voor een cover.

avatar van NewYorkCityLight
Waar staat LILY voor? Ik denk meteen aan Like I Love You...

avatar van robindaniel
Album beluisterd, tot nu toe klinkt het wel lekker.

avatar van NewYorkCityLight
Het is alweer bijna 6 jaar geleden sinds ze bij ons met de hit Desenchantee de top wist te veroveren. De volgende single Mon Coeur Resiste Encore (mijn hart bestaat nog), had ik wel een aantal keer op TV gezien, maar helaas geen top 40 hit geworden. Toen ze in 2006 terug kwam met Je T'adore verwachte ik bij ons weer een prachtige zomerhit, zoals Desenchantee, dit bleef uit tot een jaar later, toen haar cover van Voyage Voyage wèl wist te komen in de top40.

Ze heeft in 6 jaar 2 top40 hits gehad... Ik hoop dat haar nieuwe single Ella ella l'a in de top40 gaat komen. Ik verwacht van wel. Aangezien Nederland het laatste jaar steeds meer terug komt in de Dance/Trance stemming (zie vorig jaar, toen een paar artietsen, waaronder Milk Inc en dus ook Kate Ryan na een paar jaar weer in de top40 wisten te komen)
Dus ik hoop op een bescheiden hitje voor deze nieuwe single, ik vind hem in ieder geval weer top!

Ik heb het album net gekocht en het is fantastisch goed!!!
Echt allemaal leuke moderne pop-songs die op zich allemaal even goed zijn om een volwaardig album af te leveren. Internationaal levert ze hier een pareltje af! 4.5/5

Leuk album! Heb geen slechte song kunnen ontdekken en het luistert allemaal heel lekker weg! Toppers wat mij betreft: Ella Elle L'a, Voyage Voyage, LILY, Tonight We Ride/No Digas Que No en Who Do You Love/Pour Quel Amour

avatar van NewYorkCityLight
Ik ga hem morgen kopen. Ik ken al de volgende nummers : Tonight We Ride, LILY, Voyage Voyage, We All Belong, Ella Elle L'a, Free en Sweet Mistake. Free is zeker mijn favoriet! Ze zijn trouwens alle 7 goed hoor. Morgen breng ik (als hij nog in de winkel ligt) mijn score uit.

avatar van NewYorkCityLight
En natuurlijk hadden ze hem niet.
Ik koop bijna altijd mijn CD's via bol.com en wanneer ik, zoals nu, het probeer bij de Free Record Shop of Music Store hebben ze ze nooit.
Gewoon niet meer proberen.
Ik ga hem wel bestellen van bol.com

Voor een commerciele plaat als deze wel een mooie hoes, al is ie wel een beetje op die van LCD Soundsystem en Justin Timberlake geënt.

Moet zeggen dat ik ook wel een zwakje heb voor Kate Ryan, maar als je dan het origineel van bv. Voyage Voyage terughoort... dan kan de versie van Katrien eigenlijk wel weer de prullenbak in.

avatar van Johanv4434
herman schreef:
Vergeet alsjeblief die cover van "Ella, elle l'a" niet. Die is werkelijk afschuwelijk. Die 2 nummers zijn totaal ongeïnspireerde dance covers: standaard beatje, sneller tempo en het synthesiser geluid is heel basic...
Ik wist eigenlijk niet dat ze een nieuw album uit had. Maar ik laat hem aan mij passeren en daarom ook zeker niet stemmen. (Dat zou immers niet eerlijk zijn)

Ik heb het album wel, maar Voyage Voyage is het enige wat ik tot nu toe gehoord heb. De rest wacht ik nog even mee.

Johanv4434 schreef:

Tsja, ik vind die remakes dan wel weer heel erg goed. Komt misschien omdat ik de remakes ook eerder kende dan de originele maar ik houd gewoon meer van dance/trance music.
Toch vind ik Ella Elle L'a aanzienlijk beter dan Voyage Voyage, ik zing gewoon altijd vrolijk mee in het refrein.

Als je die twee nummres niks vind zal je de rest waarschijnlijk ook niks vinden. Ik ken inmiddels nog 4 nummer niet, namelijk: Tout première Fois, Tes Yeux, Take Me Down, Pour Quel Amor.

avatar van NewYorkCityLight
Erg goede CD! Had ik niet verwacht na het kleine zomerhitje Voyage Voyage (dat ik voor het eerst leerde kennen van 'Nightflyer' en ook dacht dat dat het origineel was).

L.I.L.Y vond ik in het begin niet zo goed maar Ella Elle L'a was wel al meteen een toppertje!

Als favorieten heb ik aangeklikt:
- I Surrender
- Ella Elle L'a
- Free

Al is er nog geen nummer die ik minder wil noemen.

avatar van friday the 13 th
NewYorkCityLight schreef:

Ze heeft in 6 jaar 2 top40 hits gehad...

Ben jij van Nederland?? Dat hoop ik toch want anders heb jij de hitlijsten in België toch niet gevolgd. Kate Ryan is bijna met alle nummers in de top 40 geweest. Zelfs haar hit Alive was very big in België ( op de 3 de plaats dacht ik in de ultratop 50)

avatar van musicfriek
Waarom bestaat deze zangeres?

Inspiratieloze covers die helemaal niks toevoegen..

avatar van LucM
Haar cover van "Ella, Elle L'a" van France Gall vind ik vreselijk en vooral inspiratieloos. Geef mij maar het origineel van France Gall!

avatar van winterstorm
@LucM: en mag ik toevoegen dat Kate Ryan uitstralingsloos is. Haar eerste nummertjes klonken nog fris, maar nu is de koek op. Ach ja, de verkoopscijfers maken duidelijk dat er toch een -vermoedelijk vrij jong- publiek voor bestaat.

avatar van LucM
Kate Ryan heeft inderdaad geen uitstraling en is een matige zangeres. Dat merkte ik toen ze België vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival en haar befaamde kniezwengel vergat, hoewel het nummer op zichzelf goed (lees : catchy) genoeg was.

avatar van winterstorm
LucM schreef:

Ik verdenk het mens er nog altijd van van die bewust niet gedaan te hebben. Eén of andere choreograaf die door de VRT ingehuurd was - zo'n dertien-in-een-dozijn-hiphopper die met "bekende artiesten" werkte- vond niks aan die kniezwengel en heeft 'm eruit geflikkerd. Om PR-redenen heeft La Ryan dat geweten en vooral aan het Vlaamse publiek verzwegen.

friday the 13 th schreef:

Ja klopt, maar ik had het inderdaad over Nederland, ik ben blij dat ze in Belgie wel veel succes heeft.

avatar van NewYorkCityLight
En ik zie net dat ze zojuist haar 3e top40 hit in Nederland heeft gehaald! Ella Elle L'a komt binnen op #29! Hopelijk stijgt hij veel.

Ik heb deze CD ondertussen al heel vaak beluisterd en alle nummers van de CD bestijgen zowat mijn meest geluisterde top25 van m'n Ipod. Ella Elle L'a staat zelfs al op #2.

Toch is mijn nieuwe favoriet I Surrender geworden. Een heerlijk nummer dat ik kan blijven luisteren.

Trouwens, ik heb een andere tracklist en ik heb de Engelse versies van Tes Yeux (Your Eyes), Pour Quel Amour (Who Do You Love?), en A La Folie (Sweet Mistake).
Klopt deze tracklist wel of is het een andere uitgave? Aangezien dezelfde nummers in een andere taal erop staan. De volgorde van mijn nummers is ook anders.

avatar van Urbanoetang
Grappig om te lezen hoe serieus hierover gediscussieerd word.

avatar van Oldfart
Whotf is Kate Ryan?

Nee, hoef het niet te weten , bedankt.

Urbanoetang schreef:
Grappig om te lezen hoe serieus hierover gediscussieerd word.

dat klinkt als een insult.

avatar van Urbanoetang
Zo kan je het opvatten maar zo is het niet bedoeld. Deze muziek is behoorlijk simpel, en dan vind ik het grappig om te lezen wat voor woorden soms worden gebruikt om dit album te omschrijven.

Inspiratieloos bijvoorbeeld. Ik bedoel, wat verwacht je nou?

Urbanoetang schreef:

Inspiratieloos bijvoorbeeld. Ik bedoel, wat verwacht je nou?

Klopt, je moet inderdaad niet veel inhoud verwachten van een CD van Kate Ryan, maar daar was ik in ieder geval ook niet naar op zoek.

avatar van Urbanoetang
Ik hou soms ook van simpele muziek, maar niet van dit soort.