Thrice - The Alchemy Index Volumes III & IV: Air & Earth (2008)

Label: Vagrant

1. Broken Lungs (4:14)
  2. The Sky Is Falling (4:21)
  3. A Song for Milly Michaelson (5:07)
  4. Daedalus (6:00)
  5. As the Crow Flies (2:22)
  6. Silver Wings (2:10)
  7. Moving Mountains (2:55)
  8. Digging My Own Grave (3:04)
  9. The Earth Isn't Humming (4:58)
  10. The Lion and the Wolf (2:42)
  11. Come All You Weary (4:08)
  12. Child of Dust (3:09)
avatar van Norbert
Erg goed album, vooral het air gedeelte is erg mooi. Zowel tekstueel als muziekaal zit het allemaal goed in elkaar. Het is overigens leuk om de teksten op te zoeken en een beetje uit te zoeken waar de teksten over gaan. Daardoor begrijp je (naja, ik tenminste) de nummers stukken beter en kan je zo ook meer waarderen.

avatar van james_cameron
Minder geslaagd dan delen 1 en 2. Niet slecht en als experiment absoluut bewonderenswaardig, maar vooral het Earth-gedeelte zeurt een beetje door. Het kruit is grotendeels reeds verschoten op de eerste twee. Van rock is al helemaal geen sprake meer.

avatar van andnino
Thrice begint echt een van mijn favoriete bands te worden! Ik wil geen mensen beledigen, maar als je dit minder vind omdat het "rock" aspect eruit is, heb je last van een ingeperkte visie. Earth is een prachtig stukje pure emotie, zonder de gelikte productie waar de gemiddelde rockband van tegenwoordig door geteistert word. Je hoort de bandleden echt spelen, en kunt de sfeer in de studio en de magie tussen de muzikanten voelen. Fenomenaal! Dat lage gemiddelde is echt een schande.

avatar van Joy4ever
Ik vind dit toch een heel stuk minder dan het eerste tweeluik. Ze maken zich er wat makkelijk vanaf vind ik. Jammer.

avatar van Tha)Sven
Hier ga ik toch ook maar eens achteraan. The Lion and the Wolf net gehoord en vind het een heerlijk nummer.

avatar van jellylips
Wat is 'Come All You Weary' toch een ontzettend mooi stukje emotie. Ik ben geen christen, maar deze tekst spreekt me evengoed aan.

avatar van king_pin
Child of Dust is echt een prachtig mooie afsluiter van dit vierluik. De hele Alchemy Index is trouwens erg goed, beste at deze band tot nu toe heeft afgeleverd.