Jacques Lu Cont - Fabriclive. 09 (2003)

Dance / Rock
Label: Fabric

1. Mirwais - Miss You [Thin White Duke Mix] (2:39)

met Craig Wedren

2. Risan - Eastern Palace (1:06)
  3. Tom Tom Club - Wordy Rappinghood (2:49)
  4. Chicken Lips - Steppin (4:14)
  5. Steve Miller Band - Abracadabra (3:56)
  6. Crazy Penis - Give It Up [Laid Remix] (5:50)
  7. Hypnolove - Eurolove (3:25)
  8. Themroc - Gold Is Your Metal [Paper Faces Remix] (5:56)
  9. Tony Symmons - S&m (5:21)
  10. Royksopp - Remind Me [Ernest St. Laurent Moonfish Mix] (3:53)
  11. Strauss - Also Sprach Zarathrustra (0:50)
  12. Eurythmics - Sweet Dreams (4:18)
  13. Zoot Woman - It's Automatic [Paper Faces Remix] (4:18)
  14. Gus Gus - David [Medicine 8 Mix] (3:46)
  15. Housemaster Boyz - House Nation (1:45)
  16. Devo - Snowball (3:51)
  17. Junior Sanchez - I Wanna Rock (2:47)
  18. Pixies - Gouge Away (3:26)
  19. Brian Eno - Here Come the Warm Jets (3:59)
Ik luister de laatste tijd best veel naar deze lekkere mix van Jacques Lu Cont die vooral bekend is van Zoot Woman en Les Ryhtmes Digitales. Het zwalkt van dixo naar clubhouse (dat nummer van Hypnolove is erg lekker) naar pop en rock. Trouwens een geniaal idee om het overbekende Also Sprach Zarathrustra van Strauss in te lassen.

avatar van Yamato
Vraagje, wat word er bedoeld met ''Thin White Duke'' of wat/wie is het? En dezelfde vraag eigenlijk voor Jacques Lu Cont. Ik ken eigenlijk alleen de Jacques Lu Cont Thin White Duke remix van Mr. Brightside maar blijkbaar is er meer soortgelijk materiaal ofzo...

avatar van brooklyn
Thin White Duke ís Jacques Lu Cont een heeft vele leuke remixen op zijn naam staan.

avatar van Yamato
Ok maar dan snap ik niet waarom dit album Jacques Lu Cont heet terwijl de artiest Fabriclive. 09 is.

Dit is een mixalbum en die werden lange tijd vaak als gewone verzamelaar op de site gezet. De volledige titel is hier dan ook "Fabriclive. 09 - Jacques lu Cont".

Toen ik hem toevoegde had ik in eerste instantie Jacques lu Cont als artiest ingevoerd, maar dat werd toen afgekeurd. Inmiddels is er binnen de crew wel consensus over dat dit soort mixplaten aan de DJ die ze aan elkaar mixt kunnen worden toegeschreven en dus niet meer als 'algemene verzamelaar' op de site hoeven. Ik zal dan ook een correctie doorvoeren zo.

De echte naam van deze man is trouwens Stuart Price: Jacques lu Cont en Thin White Duke zijn pseudoniemen van hem. Die Mr. Brightside remix is wel aardig, maar hij heeft nog zoveel meer mooie dingen gemaakt. Zie ook hier.

Hij was eigenlijk een van de eerste DJ's waar ik verslingerd aan raakte. Ik vind veel van zijn dingen nog steeds erg goed, maar omdat hij nogal een eenzijdige sound
(wel een hele fijne sound!) heeft, ben ik er nu wel een beetje op uitgeluisterd.

Dit mixalbum vind ik nog steeds fantastisch.

Berichten verplaatst naar Stuart Price

Wat een geniale mix cd is dit, Jacques Lu Cont staat sinds deze schijf op mijn "eternal heroes" lijstje en er is niets dat hij kan doen om eraf te geraken.
De genres die hij hier mixt zijn geniaal, de overgangen super goed doordacht. Ik denk maar aan het ene stukje van Strauss, en de overgang naar Sweet Dreams, geniaal die man!

avatar van pureshores
Hier staan een paar hele sterke remixes op: de nummers van Crazy Penis, Royksopp & Zootwoman.
Een hele leuke toegankelijke mix met veel bekende namen, alleen vanaf nr 15 zakt het geniale van daarvoor in, vooral dat kutnummer van Junior Sanchez

Mwoah, dat nummer past toch mooi in de flow van de mix. Als losse track vind ik het ook niet zo geweldig, maar hier klopt het gewoon.

avatar van pureshores
dat dan wel maar op zichzelf inderdaad niks.

Dat slotnummer van Brian Eno vind ik dan wel wat hebben om met een biertje onderuit te vallen op een bankje en bij te komen

avatar van Amicus
Heerlijke keuze idd om dit album mee te eindigen

avatar van pureshores
precies-zie echt een beeld erbij van mensen die op ouwe versleten banken met een blikje bier zitten en een bak kebab terwijl dat nummer schalt door een leeglopend pakhuis

en die overgang naar de TomTom Club is ook heerlijk

avatar van pureshores
vanavond weer eens voluit-cd lag een paar jaar achter een kast gevallen bleek vanmiddag

Nog steeds is het eerste half uur ijzersterk en vind ik het laatste stuk op het slotnummer na een pak minder, niet veel veranderd sinds 2011