Louis Sclavis & Ernst Reijseger - Et on Ne Parle Pas du Temps (1995)

1 stem

7. Pas (5:11)
  8. Ernst (4:21)
  9. Du (8:04)
  10. Temps (6:31)
  11. Et on Ne Parle Pas du Temps (1:09)
wcs
Bij momenten erg leuk album, alleen vind ik het een wat lange zit. In combinatie met de hoge strijkersklanken klinkt Sclavis vaak erg intens en beklijvend maar een uur aan een stuk van die hoge tonen, is misschien wat te veel.
Toch leuk album waarop Sclavis wederom bewijst een toetermans naar mijn hart te zijn

avatar van sq
sq
Ik heb deze nu tweemaal gehoord. Sclavis is hiermee voor mij een vaste waarde geworden (was eerder jazz-album van de week en dat vond en vind ik nog steeds een van de beste uit de reeks). Maar die Reijseger kan er me ook wat van, zeg! Zo hoorde ik het nog niet in de jazz; mooie arrangementen, maar met een 'klassieke kwaliteit' zeg maar. Het is voor het eerst dat ik een album hoor waarbij ik dat geluid 'van jazz naar klassiek' geslaagd vind. Of hoort deze nu juist weer niet tot de Third Stream (leest 'avantgarde' bij het genre)?

Hoe het ook zij, twee topmuzikanten die elkaar ook nog eens geweldig aanvullen. Fijn album, met evenwel een weinig inspirerende opmaak (zowel hoes als tracklist zijn weinig uitnodigend, om maar niet te zeggen afstotelijk).

thejazzscène
Veel goeds over gehoord! Misschien iets voor het javdw, sq?

avatar van we tigers
Even goed kijken kerel;
bonusalbum van blabla uit april in datzelfde topic.

thejazzscène
Oei spijtig dat ik die gemist heb. Maar zal er zelf wel aan geraken (hoop ik).

avatar van unaej
thejazzscène schreef:
Oei spijtig dat ik die gemist heb. Maar zal er zelf wel aan geraken (hoop ik).

Ik heb hem nog. Indien je sukkelt, PM me gerust...