Elephant Vs. Bromley - They Are Two Million Years Old (1992)

1 stem

Duitsland
Electronic / Rock
Label: Line Men

1. Rest Before Storm (7:51)
  2. Twenty-Two (5:40)
  3. Heaven Knows (4:27)
  4. And Through the Lens (2:57)
  5. Wish (3:41)
avatar van freddze
Geen kat (in Nederland zeggen ze 'geen hond' ) die dit hier zal kennen, maar deze cassette heb ik in de tijd grijsgedraaid!!

Op de Danse Macabre Sampler II die ik in 1992 gekocht had stond een nummer van deze band getiteld 'Mary Had a Red Dress'. Dat nummer sprak me onmiddellijk enorm aan. Ergens deed het me heel sterk aan bepaalde nummers van mijn favoriete band denken.

Toen ben ik tijdens een Duits wave festival (ik weet niet meer waar, maar moet dus in 1993 geweest zijn) waar ze ook cd's en gadgets e.d. verkochten op deze cassette gebotst en heb 'm blind aangeschaft. De nummers die hier op staan zijn wat ruiger dan het bovengenoemde. Iets tussen post punk en industrial in. Heel speciaal vond ik voor die tijd, want begin van de jaren '90 had de elektro (met bands als Calva Y Nada, The Eternal Affllict, Placebo Effect e.d.) toch de bovenhand in de Duitse gothic scene. Maar de nummers zijn stuk voor stuk fantastisch. Ik geef nog geen score, want van 3 van de nummers is het al te lang geleden dat ik ze nog gehoord heb (mijn cassettespeler is al 10 jaar stuk), maar ik denk dat ik makkelijk op 4,5* zou uitkomen.

Een aantal van deze nummers heb ik intussen al als mp3 via de blauwe vogel teruggevonden, te weten track1 (van op de compilatie Art & Dance Volume II) en track 3 (van op de compliatie 'They Fade in Silence Vol. 1' - nog niet op MuMe). Maar ik ben nu dus nog altijd op zoek naar tracks 2, 4 en 5.