Misty in Roots - Live at the Counter Eurovision 79 (1979)

Reggae

5. Judas Iscariote
  6. See Them Ah Come
  7. Sodome and Gomorra
Gish
Hoewel ik geen grote reggae fan ben, heb ik dit prachtige album jaren geleden opgepikt uit jaarlijstjes van de OOR.
Het was het favoriete album van wijlen Jip Golsteyn, een popcriticus van het eerste uur. Heb het album destijds blind aangeschaft en hier nooit een minuut spijt van gehad. Het betreft hier een groots concert waarmee ik later ook andere Reggae liefhebbers van heb weten te overtuigen. Als je de kans hebt, een koopadvies.

avatar van shinybeast
een van de beste roots-reggae live albums.

John Peel himself nam dit ooit op in zijn top 10 albums aller tijden

Kosinski
Nog slechts 6 stemmen voor dit absolute meesterwerk.
Dat valt erg tegen want er zijn immers vele reggae liefhebbers.
Ik ken het album ook via John Peel. Bij Peel stond hij op 1 in zijn top 10 en dat prikkelde mij destijds. Die prikkel is er nog steeds.

Absoluut sensationeel reggae album, live bijna onovertroffen, heb ze helaas nooit live gezien. Minimaal gelijkwaardig met Babylon by bus of Tear it up.

avatar van vigil
shinybeast schreef:
een van de beste roots-reggae live albums.

John Peel himself nam dit ooit op in zijn top 10 albums aller tijden

Ik heb een verzamel cd van John Peel (2 disc) met zijn favoriete liedjes er op, waaronder ook Mankind van dit album. Ik ben niet zo van de Reggae maar dit klonk toch wel heel erg goed. Als ik het gemiddelde zo eens zie is het misschien wel een album om achteraan te gaan.

avatar van Arti Far I
Vandaag op een platen/CD-beurs de CD voor 4 euro gekocht.
Soms heb je van die dagen.........
Wat een wereldplaat!

avatar van zoutzak
Dit pareltje is niet heel bekend maar ik draai em suf voor vele, niet reggae georiënteerde lieden, en vrijwel iedereen waardeert het!

avatar van Yield
Met dank aan wijlen John Peel staat dit album al tientallen jaren in mijn CD kast. Zodra de zon gaat schijnen galmen de mannen van Misty in Roots richting mijn openstaande ramen. Tijdloze klassieker binnen het genre. En nog steeds slechts 19 stemmen.