Hans Zimmer - Crimson Tide (1995)

Duitsland

3. Little Ducks (2:03)
  4. 1SQ (18:03)
  5. Roll Tide (7:33)
neo
Veel stukken zijn in het hokje underscore te plaatsen, spanningsmuziek als het ware. Vaak kan je al een redelijk oordel vellen door alleen de muziek bij de beelden te horen. Dus wie houdt je tegen... In Roll Tide en Mutiny zijn de hoogtepunten waarin het thema sterk te horen is. Het is een rustige opbouw wat langzamerhand komt tot een bombastische climax die zijn weergave niet kent!!! Zimmer won in 1996 een Grammy voor zijn score en viel toen op bij Spielberg die sindsdien een grote liefhebber is. Toegegeven heel af en toe zitter er in tracks als Alabama wat trage stukjes, maar dat is Zimmer te vergeven. 5 sterren