Sadistik - The Balancing Act (2008)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Dawn of the Dead (3:28)
  2. Playing God (3:09)
  3. Ashes to Ashley (5:15)

met Mac Lethal

4. Searching for Some Beautiful (3:21)
  5. Memento Mori (4:39)
  6. Clockwork Grey (Interlude) (3:22)
  7. Absolution (6:14)
  8. Murder of Crows (5:22)

met Louise Fraser

9. Writes of Passage (3:52)

met Vast Aire

10. Angel Eyes (5:10)
  11. November (4:42)
  12. The Exception to Everything (8:19)
avatar van Silky & Smooth
Ashes to Ashley is echt een bijzonder mooi nummer... Jezus wat een tekst. Wel lastig om daarna je aandacht erbij te houden bij de rest van de nummers, wat echt wel nodig is. Tot nu toe valt mij op dat hij inderdaad echt veel weg heeft van Slug, soms griezelig eng, en ook van Fort Minor. Wat ik van van de beats van Emancipator vind? Klinkt soms wel goed, maar ze spreken al voor zich zonder rapper. Het wordt soms wat dubbel. Als er wat meer aandacht aan de nabewerking was besteed het nog beter geklonken denk ik. Maar er staan toch een aantal beats van hem op die niet van zijn album afkomstig zijn? Tenminste als ik het goed heb...
(Stem volgt snel!)

avatar van Silky & Smooth
Nu gelukkig wel langs Ashes to Ashley gekomen (maar wat blijft die vet! Vooral Mac Lethal ). Erg mooi album met diepe en depressieve teksten. Dat donkere trekt mij niet zo erg aan, maar de manier waarop Sadistik het brengt, zowel qua tekst als rap, is zeer goed beluisterbaar. Beluisterbaar betekent niet toegankelijk, want het is zeker niet voor elk moment van de dag... Aan de beats van Emancipator ben ik inmiddels ook wel gewend. Klinkt eigenlijk erg goed! Die 'pauze' komt trouwens ook wel op een goed moment. Even alles laten bezinken... en we gaan weer verder!

avatar van MAS
MAS
Ashes to Ashley is inderdaad geniaal. Vooral het stukje tussen 3:30 en 3:48 vind ik echt geweldig.

avatar van pascal83
1,0
Deze matige Slug kloon met slechte simpele beats, doet het voor mij echt niet. Waar Slug geloofwaardig en oprecht overkomt, geloof ik hier niks van. Die overdramatische beats halen het geheel nog verder omlaag.

avatar van Silky & Smooth
Emancipator en matige beats in een zin? Het spijt me hoor...

avatar van pascal83
1,0
Matig dekt de lading niet volledig. Ik noemde het slecht en simpel; een aardige sample met standaard drums. Misschien dat een goede rapper de producties beter te behappen maakt.

avatar van Silky & Smooth
Heb je het album van Emancipator beluisterd? Daar staan namelijk de originele nummers zonder Sadistik op. Waarschijnlijk zul je dan merken dat de beats niet slecht en simpel zijn, maar enorm sterk in elkaar gezet zijn en helemaal geen rapper nodig hebben.

avatar van T.A.
Amélie poulain, Emancipator.
Dat zijn niet de minste samples, ik vind het leuk.

Rene1979
Bijna drie jaar na dato, komt er een re-release van deze plaat op vinyl! De eerste 100 zullen op rood vinyl worden geperst en de 400 erna op blauw. Bij elkaar brengt Sadistik dus een 500 stuks tellende oplage van dit geweldige album uit! Vandaag kreeg ik hem binnen en heb hem gelijk opgezet..! Heerlijke plaat!

avatar van thgryda
pascal83 schreef:
slechte simpele beats. Die overdramatische beats halen het geheel nog verder omlaag.

avatar van Slowgaze
Kan ik deze nog ergens op cd krijgen?

FRIPI
Slowgaze schreef:
Kan ik deze nog ergens op cd krijgen?

Vast wel en ik ben blij dat ik hem orgineel heb.

avatar van Slowgaze
Bedankt voor je nuttige bijdrage.

FRIPI
The Balancing Act | Sadistik - sadistik.bandcamp.com

Slowgaze schreef:
Bedankt voor je nuttige bijdrage.

Zowel digitaal als op cd maar vinyl niet meer.

avatar van jordidj1
Poeh, wat is dit een prachtige plaat zeg. Het blijft heerlijk om muziek te ontdekken die precies in je straatje ligt

avatar van jordidj1
Dat ik hier nog niet op gestemd hebt joh.

Een handvol nummers op deze plaat hebben zich al ontwikkeld tot persoonlijke favorieten, met name Ashes to Ashley en Exception to Everything, maar eigenlijk is elk nummer wel raak. Vanaf Clockwork Grey kakt het een beetje in, maar vanaf November is het weer fantastisch. De combi Emancipator en Sadistik werkt enorm goed.