Blackalicious - The Craft (2005)

Label: ANTI-

1. World of Vibrations (5:02)

met Ledisi

8. Side to Side (4:36)

met Lateef en Pigeon John

9. Automatique (4:07)

met Floetry

10. The Fall & Rise of Elliott Brown (3:55)
  11. Black Diamonds & Pearls (4:22)

met Larry Saunders en Ledisi

12. Give It to You (3:51)

met Kween en Lyrics Born

13. Ego Sonic War Drums (5:57)

met P.E.A.C.E.

14. The Craft (3:46)
Social_Mask
Het heeft juist zo een lekkere vibe Vooral het refrein

Gekkenhuis
Ik ga dit met 4.5* belonen. Vrijwel alles klopt aan dit album. The Gift of Gab, die ik voor dit album nog niet kende, gooit er soms een flow uit die R.A. zijn flow op Uncommon Valor bijna overtreft. My Pen and Pad is zo'n voorbeeld. Producties zijn op dit album niet van de allerhoogste plank, maar worden door The Gift of Gab naar een hoger niveau getild.

Het is dan ook een van de weinige platen die ik ken waarbij de raps de producties beter doen klinken, terwijl dat meestal andersom is. Daarnaast telt dit album ook één van de lekkerste openingsverses (op de eerste track) die ik ooit gehoord heb.

4.5* en op naar de volgende Blackalicious platen.

Social_Mask
Geloof mij, na het horen van Blazing Arrow (het nummer) zal de flow van R.A. niet veel meer voorstellen

avatar van Reijersen
Dit is waarschijnlijk het hiphopalbum dat ik het meest beluisterd heb. En nog steeds geniet ik er elke seconde van. Hiphop van de bovenste plank.

4,5 ster.

P-DawG
Ik heb dit album nou een aantal keer geluisterd maar ik vind Blazing Arrow beter ben ik de enige die dat vind? Het is natuurliojk wle een goed album maar die sfeer die Blazing Arrow uitademt heeft dit album gewoon niet. Het beste nr vind ik tot nu toe Supreme People. Su-su supreme supreme !

avatar van Osiris Apis
Blazing Arrow vind ik ook meer kwaliteit hebben dan dit album. Blazing Arrow verveelt niet, hoe vaak ik het album ook heb beluisterd. Bij deze heb ik toch meer skip nummers en het totaal verveelt sneller.

avatar van Rhythm & Poetry
Veelzijdig album, heb hem gisteren gekocht. Soul, Jazz, Rock & Hiphop komen veelvuldig voor op het album. Heb ook maar mijn stem verhoogd naar 4,5. Blackalicious heeft een geweldige flow en de producties zijn veelzijdig en goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Rhythm & Poetry schreef:
Blackalicious heeft een geweldige flow.

Gift Of Gab is de rapper .

avatar van Rhythm & Poetry
Anders sla ik even het hoesje open : staat idd produced by chief xcel, Lyrics by the Gift of Gab. Ach ja jullie zijn dit soort foutjes wel van mij gewend.

Edit: best een mooi kartonetje waar de cd in verpakt zit, had het boekje ook nog niet ontdekt.

Edit2: moet ook toegeven dat ik Blackalicious en de Gift of Gab altijd veel opelkaar vond lijken MJ

Edit 3:

Side to Side
World of Vibrations
Supreme People
The Craft (maar daar ben ik de enige in aan het aantal stemmen te zien)

avatar van Osiris Apis
Ik was samples van Joe Simon aan het luisteren en toen kwam ik de sample van World of Vibrations tegen.

Rene1979
ik vind Nia iets beter denk ik.........

avatar van principal2000
Weer een fijne plaat van het duo. Toch blijft NIA mijn favoriet product van de heren Xcel en Gab.

Rene1979
Nu alledrie de reguliere platen in bezit ben er erg blij mee fijne groep dit

avatar van FlyLo
Ik vrees dat ik GoG nooit volledig zal appreciëren. Ik begrijp dat mensen dit geniaal vinden maar ik erger me teveel aan zijn stem om hier meer voor te kunnen geven.

avatar van Harderwiek
Kwam hem vandaag tegen bij De Jongens van Hemmes, heb al veel van de groep gehoord maar nooit wat geluisterd eigenlijk, dus kon het niet weerstaan hem mee te nemen. Klinkt tot nu wel goed, echt heerlijke flow heeft Gift Of Gab, echt lekkere rapper. Vind de producties wat minder in het begin van het album. Leuke hoes inderdaad!

avatar van Niek
Nou, voor vijf euro tegen gekomen en tóch twijfelde ik aanvankelijk om hem aan te schaffen. Gift of Gab aanstekelijke flow wist me gelukkig meteen over te halen. Ik weet niet of de plaat zal beklijven maar in ieder geval kan ik me vanaf nu altijd op vrolijken met heerlijke tracks als Supreme People. Powers en My Pen and Pad.