menu

Thomas Dolby - Retrospectacle (1994)

Alternatieve titel: The Best Of

mijn stem
3,52 (26)
26 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: EMI

  1. Europa and the Pirate Twins (3:20)
  2. Urges (3:40)
  3. Leipzig (3:53)
  4. Windpower (4:19)
  5. Airwaves [7 Version] (3:36)
  6. She Blinded Me with Science (3:41)
  7. One of Our Submarines (5:08)
  8. Screen Kiss (5:29)
  9. Hyperactive! (4:12)
  10. I Scare Myself (5:41)
  11. The Flat Earth (6:35)
  12. Pulp Culture (5:36)
  13. Budapest by Blimp (8:40)
  14. Cruel (3:09)
  15. Close But No Cigar (4:27)
  16. I Love You Goodbye (5:57)
totale tijdsduur: 1:17:23
zoeken in:
4,0
Thomas Dolby was halverwege de jaren '80 een favoriete artiest van mij. Ik vind "One Of Our Submarines" nog steeds de mooiste popsong aller tijden. Vooral het eerste album "Golden Age Of Wireless" sprak mij bijzonder aan, maar ook de opvolger "The Flat Earth" vond ik erg goed. Daarna ging Dolby een beetje een andere kant op met zijn muziek. Kwalitatief is hij altijd goed bezig geweest, maar de charme en de sounds van die eerste albums waren voor mij ongekend. Eerlijk gezegd mis ik dit soort dingen vandaag de dag enorm. Dit album geeft een goed overzicht van Dolby's muziek.

Goeie zaak dat deze artiest eens genoemd wordt. Heeft inderdaad schitterende muziek gemaakt. The Flat Earth is een juweeltje.

avatar van PEN15
3,5
Prachtige cd, maar ik heb buiten 5 nummers om nooit echt van de overige nummers kunnen houden. Cruel vind ik betoverend mooi, Budapest by blimp is zeker niet minder maar wel wat aan de lange kant, she blinded me with science is de absolute jaren '80 klassieker en europe and the pirate twins is mijn lievelingsnummer. Oh Europa!!! Tot zover zeker 3,5 ster.

4,0
Deze CD heb ik toen ook gekocht. In dezelfde bak stond later ook die CD met 12 inch mixen, maar daar houd ik niet zo van.
Van Thomas Dolby had/heb ik ook de LP The Flat Earth, dat natuurlijk een prachtig album is. Moet ik ook nog eens op CD aanschaffen.
Op de VARA-dinsdag werd I Scare Myself helemaal grijsgedraaid. Andere omroepen gingen dat toen ook doen en het werd een hit. In het begin dacht ik dat het zijn eigen compositie was. De clip van dat nummer kwam regelmatig op de televisie voorbij. Alle clips van Dolby zijn ook altijd weer genieten. Die van Close But No Cigar (met die t.v.) vind ik echt het leukst.
Thomas Dolby kwam ik ook weer tegen op albums van andere artiesten o.a. Prefab Sprout.
Deze compilatie is prima samengesteld, maar ik moet toch iets te zeuren hebben: Airhead en My Brain Is Like a Sieve staan er helaas niet op.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:37 uur

geplaatst: vandaag om 08:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.