Wild Beasts - Limbo, Panto (2008)

Label: Domino

1. Vigil for a Fuddy Duddy (4:02)
  2. The Club of Fathomless Love (3:30)
  3. The Devil's Crayon (4:36)
  4. Woebegone Wanderers (3:27)
  5. The Old Dog (4:27)
  6. Please, Sir (4:54)
  7. His Grinning Skull (3:38)
  8. She Purred, While I Grrred (3:44)
  9. Brave Bulging Buoyant Clairvoyants (4:43)
  10. Cheerio Chaps, Cheerio Goodbye (4:38)
Toen ik The Club of Fathomless Love voor het eerst hoorde dacht ik te maken te hebben met het wilde, alternatieve neefje van The Irrepressibles die een dans aangaat met Talking Heads en Vampire Weekend
The Irrepressibles laten me sowieso niet los als ik luister naar Limbo, Panto ook al zijn er grote verschillen. Zelfs The Veils hoor ik heel soms voorbij komen als er in de zang uitgehaald wordt. En als ik dan de term 'love or hate plaat' voorbij zie komen dan kan ik me daar bij aansluiten zoals dat ook opgaat voor het gezelschap waar ik ze mee vergelijk.
Het is spannende muziek waar je voor in de juiste bui moet zijn. De opvolger van dit album bevalt me ook prima maar gevoelsmatig denk ik dat ik met Limbo, Panto net even wat meer heb.