Songs (2001)

37. Harry Nilson - Without You
  38. Ad Vanderveen - Be Your Own Best Friend
  39. Ricky Lee Jones - Chuck E's in Love
avatar van musicfriek
Via deze verzamelaar destijds wel wat artiesten ontdekt. Deze muziek ligt wel in mijn straatje. Eigenlijk geen enkel slecht nummer te ontdekken alhoewel ik van sommige artiesten liever andere keuzes had gezien. Stephen Stills solo was hierop een ontdekking, naar aanleiding van het nummer Love the One You're With ook achter zijn andere werk aan gegaan.

Ook Andrew Gold met Lonely Boy is een prachtig popnummer, een van mijn favorieten op deze verzamelaar. 2, 3, 13, 14, 15, 16, 18, 24, 25, 26, 36, 37 en 39 steken er voor mij wel uit. Het is me alleen een raadsel wat Ilse de Lange hierop doet, maar dat is nooit een favoriete zangeres van me geweest. Vind dat toch iets te gelikt klinken (en vooral I Still Cry). Leuk om zo heel af en toe eens te draaien.

avatar van musician
musicfriek schreef:
Deze muziek ligt wel in mijn straatje(...)

En deze muziek ligt ook zeker in mijn straatje!

Een verzamelaar hoeft niet altijd het Beste uit de Top 40 te zijn of Now that's what I call music!
Er kunnen ook hele sterke compilaties zijn, met smaakvol bij elkaar gezochte goede muziek.

Zoals deze Songs 1. Er zijn overigens bij mijn weten 3 delen van, ik heb er tenminste 3 van. En alle drie de betere rockmuziek maar dan door de singer/songwriters. Die derde collectie staat overigens niet op musicmeter.

Terecht dat musicfreak 'wel wat artiesten' heeft ontdekt, dat zal ook een belangrijke achterliggende gedachte zijn geweest bij de platenmaatschappij van deze cd. In principe zul je natuurlijk zelden een compilatie vinden met al deze artiesten op één album.

Er staan zelfs nog een aantal minder goed te vinden tracks op. Zowel Against all odds van Phil Collins als Without your love van Roger Daltrey is filmmuziek waarbij je de soundtrack moet willen hebben (hoewel McVicar overigens best goed is). Daarnaast zijn er sowieso ook heel wat minder makkelijk te vinden nummers of boeiende "losstaande" tracks waarbij een volledig album nu ook weer niet hoeft, zoals bij Cats in the cradle van Harry Chapin.

Al met al een goede verzamelaar die bestaat uit artiesten uit de stal van Warner brothers. Het album is alleen, en dat heb je vaak met compilaties, nog maar moeilijk te vinden.

Stijn_Slayer
Op zich geen slechte verzamelaar, maar ik vind 'm wel wat afgezaagd. Er wordt voor de bekendste nummers gekozen, en ik heb niets met bijv. Jewel, Phil Collins, Ilse de Lange en Elton John.