The Sweet - The Best Of (1992)

Label: Capitol

1. Little Willy (3:13)
  2. Wig-Wam Bam (3:00)
  3. Blockbuster (3:11)
  4. The Ballroom Blitz (4:01)
  5. Teenage Rampage (3:33)
  6. The 6-Teens (4:01)
  7. Fox on the Run (3:23)
  8. Action (3:17)
  9. The Lies in Your Eyes (3:43)
  10. Lost Angels (4:02)
  11. Fever of Love (4:00)
  12. Stairway to the Stars (3:02)
  13. Love Is Like Oxygen (3:44)
  14. California Nights (3:42)
  15. Mother Earth (6:29)
  16. Sixties Man (4:08)
avatar van sq
sq
Deze ´best of´ legt het zwaartepunt kennelijk in het deel van de carriere dat hun grootste hits al geweest waren. Het tweede deel van dit album ken ik helemaal niet. Ik heb een hele andere verzamelaar dan deze. Daar staan wél Funny Funny en Poppa Joe op.

avatar van gaucho
Dit is een Amerikaanse uitgave en voor USA-begrippen is dit wel een vrij complete verzamelaar. Hun eerste hit in de VS was namelijk Little Willy, waarna Fox on the run en Ballroom Blitz allebei de top 3 haalden.
Een iets andere kijk dan de gebruikelijke Sweet-verzamelaars dus. En eerlijk gezegd vind ik dat wel prima. Hier ligt idd de nadruk op hun hardrock-periode. Grappig, want van de tweede helft van dit album kende ik ook niet veel, maar het valt me kwalitatief niet tegen. Wel weer vreemd dat Hellraiser schittert door afwezigheid.

avatar van musician
Grappig dat Love is like Oxygen hier op staat.

Verschillende platenmaatschappijen bij één band willen elkaar nog wel eens uitsluiten.
Maar blijkbaar konden RCA (oorspronkelijke maatschappij) en Polydor (Love is like Oxygen) uiteindelijk door één deur. En dan krijg je ook een redelijk complete verzamelaar.

Bij gebrek aan "bubblegum rock" op dit album, zou ik Little Willy en Wig Wam Bam dan ook maar hebben weggelaten en een stevige opener hebben gekozen. Hell Raiser zou prima geschikt zijn geweest.