Pacewon & Mr. Green - The Only Color That Matters Is Green (2008)

Label: Raw Poetix

1. Four Quarters (5:27)
  2. Children Sing (5:06)
  3. The Eye of a Needle (3:58)
  4. I Need Money (4:34)
  5. Let a Shot Go (4:24)
  6. Who I Am (3:12)
  7. Hip Hop (4:12)
  8. Childhood (3:29)

met Cymarshall Law, Kosha Dillz en Marylou

9. So Straight (4:08)
  10. Won on Won (4:04)
  11. She Be So Cold (3:40)
  12. The Joker (3:57)
avatar van Rhythm & Poetry
Eerste ervaring met dit album is erg positief verlopen. Pacewon is een sterke rapper (bewees hij onder meer dit jaar met een gastverse op Freedom). En heeft met Mr. Green een uitstekend producer achter zich. Harde beats, harde raps, gewoon een fijn en kwalitatief uitstekend album om te beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Om dit album in een smiley te vertalen:

Pacewon heeft uitstekende lyrics en een fijne flow om naar te luisteren. Denk dat dit misschien wel een van de makkelijkst weg luisterende albums is. Toegankelijke maar o zo fraaie producties. Als ik het met een eerder uitgebracht album zou vergelijken dan zou dat denk ik Freedom zijn. Met als extra pluspunt dat ik Pacewon een nog net wat benadigder MC vind dan mijn grote vrienden van Everliven Sound.

Ik vind deze cd meer dan dope en schreeuw nog net niet van de daken (omdat ik het via Musicmeter ook kan doen en dat een stuk handiger is): 'check dit album'.

avatar van Stapler
Deze lijkt mij echt super!

avatar van Stapler
Hoor die Daft Punk remix hè The Joker

avatar van MJ_DA_MAN
Zal eens kijken of ik een gaatje kan vinden om deze te checken, lijkt me namelijk wel interessant (had hem vreemd genoeg nog nergens zien staan en wist dus nog niet van het bestaan af van deze plaat). R&P begint een beetje de hiphop-scout van de nieuwe albums te worden .

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, maar zit er ook wel eens naast, dus niet te hoge verwachtingen hebben. Ik vind hem persoonlijk geweldig maar oordeel vooral zelf.

avatar van Chrisseh
Hm, ik wachtte op dit album al een tijdje (nadat ik door de video's van Eye of A Needle & Hip Hop had gezien, en de track Children Sing van hun MySpace had gehoord). Had alleen geen tijd om hier een berichtje bij te zetten omdat het album pas laat geaccepteerd werd, en ik toen op vakantie was.

En het is het wachten wat mij betreft waard geweest. Niet echt mijn eerste keuze voor het 'soort' hip-hop, aangezien sommige topics iets te stoerdoenerij voor mij zijn. "Fuck you, if you were right here, I'll cut you, if I had a razor or switchblade, I cut you" zijn niet echt teksten waar ik snel naar luister. (Kwestie van smaak natuurlijk)

Maar bij dit album kan ik het heel goed verdragen. Vooral door de lekkere producties van Mr. Green (verdienen wat mij betreft een pluim) en omdat Pacewon gewoon heerlijk over alle tracks flowt.

Tracklist klopt trouwens volgens mij uiteindelijk toch niet helemaal (Eye of A Needle mist), pas ik later nog wel eens aan.

SinX
De track "The Only Color That Matters Is Green" heeft als alternatieve titel "Eye of A Needle" .

Hij mist dus niet echt.

avatar van Chrisseh
Oi, niet goed genoeg op gelet. Bij mijn versie heet ie gewoon 'Eye of a Needle', dus ik miste hem op deze tracklist (ook al heb ik 'm zelf toegevoegd )

avatar van J.M.
De productie van Children Sing is echt genieten.

In het begin moest ik erg wennen aan de stem van deze man maar hoe vaker ik hem luister hoe beter die wordt.

avatar van Rhythm & Poetry
Stem verhoogd, een van de vele frisse projecten uit 2008. De muziek stemt mij in een opperbest humeur. De producties & raps luisteren erg fijn weg.

avatar van Osiris Apis
Jammer, van de White Stripes sample op 'She Be So Cold'. Beetje makkelijk gekozen/gesampled.

avatar van jelmer19
klinkt goed dit. Producties zijn fijn!

avatar van Chrisseh
Weet iemand wat er met deze cover is? Op bijv. UGHH wordt de CD met deze hoes aangegeven. Ik vind 'm wel meer 'stylish'.

avatar van Seedorf
Nieuwe video: Children Sing.

avatar van jelmer19
Echt een vette productie heeft dat nummer!
Draai em al enkele dagen nu!

avatar van Woltertjes
Goed album.
Had nog niet eerder van dit duo gehoord, maar het beviel me goed.
Vind pacewon een rapper die goed verstaanbaar is en wel boeiende teksten heeft. De beats zijn goed verzorgd door Mr Green. Vooral Children Sing & Hip Hop zijn vet.

Hypnotick
Wat een vette productie heeft Children Sing. maar op een of andere manier denk ik dat een rapper als Masta Ace beter op die beat past dan Pacewon.

Starface NL
Weet iemand misschien hoe je dit album kunt kopen, want ik heb een beetje bij de Free Record Shop gezocht, maar kon hem daar niet vinden. Vind de nummers die ik heb gehoord allemaal goed, vandaar.

avatar van J.M.
Bij de FRS zul je dit soort cd's niet vinden. Gewoon bestellen op internet. Ze hebben ehm vast wel ergens. Cosmox, Proxis, bol, plato, velvetmusic etc.

avatar van Seedorf
Hij is alleen hier en via de myspace-page van een van de mannen te bestellen.

avatar van prodi9y9
hip hop

avatar van J.M.
Blijft een geweldig album!

Na de eerste luisterbeurt ben ik ook meer als tevreden over dit album. Mr Green zijn productie zijn echt genieten, en Pacewon is gewoon een erg vermakelijk mc. Childerens Song en Hip-Hop zijn tot nu toe mijn favorieten, ik begin met een 3,5 maar het kan nog hoger worden

Video van Who I Am.

avatar van 'State Of Mind'
Heerlijke plaat!

Children Sing (L)

Rene1979
Dit is gewoon een geweldige plaat. Heerlijke beats en daarbij is Children Sing een geniale track!

Rene1979
Wat een beats krijg geen genoeg van deze plaat

avatar van Kos
Kos
Saaie track.

avatar van -marco-
Dik album, leren kennen door een tip van 2 maatjes!