Bumblebee Unlimited - Sting Like a Bee (1979)

Dance / Pop
Label: RCA

1. I Got a Big Bee (7:50)
  2. Ladybug (9:52)
  3. I Love You (8:07)
  4. Space Shuttle Ride (6:33)
  5. Honey Bunn (5:21)
  6. Love Bug * (7:16)
  7. Funk for Days * (4:07)
  8. Everybody Dance * (8:25)
  9. Lady Bug [12" Version] * (8:47)
avatar van ArnoldusK
Mooi hoe de scores op Musicmeter soms synchroon lopen met 'het veld' en soms helemaal niet. Dat laatste is het geval bij deze Bumblee Unlimited. Onmogelijk om het origineel nog, in goede staat en voor een goede prijs te krijgen.

Enfin, het is toch een vrij cult-disco-plaatje, dat met LadyBug en I Got a Big Bee op aardig wat (alto-)verzamelaars verschijnt. En terecht, het is een beetje 'off' allemaal. Dikke producties, maar de zang zou ook als 'parody' aangemerkt kunnen worden. Gregory Carmichael is de producent hierachter, en ook de man achter die andere (soortgelijk-pakkende) disco-hit Dance And Shake Your Tambourine. Zie nu dat er een verzamelaar op MM staat van de beste man. Dat is de volgende halte.... ooit....
Zeker niet overslaan dit disco-album!

avatar van remcodurez
Een tijdje geleden stond een jong koppel te liften richting mijn werk en gaf ik hun een lift. Ze deden hitchhike richting Spanje. Op een gegeven moment vroegen ze of ik hun een muzieknummer kon aanraden. Ze vroegen dit aan iedereen die hun een lift gaf om hier naderhand een playlist van te maken. Tof idee en ik wilde hun dus iets unieks meegeven ipv de gebruikelijke klassiekers. Het eerste wat me binnensprong is het geweldige nummer Lady Bug vanop deze EP.

Voor mij blijft dit ongetwijfeld een van de meest atypische tofste nummers ooit gemaakt. Enkel daarom hier de volle 5*