Big Blue Ball (2008)

Wereld
Label: Real World

1. Peter Gabriel, Francis Bebey, Alex Faku, Tim Finn, Karl Wallinger en Andy White - Whole Thing [Original Mix] (5:29)
  2. Natacha Atlas, Hossam Ramzy en Neil Sparkes - Habibe (7:14)
  3. Juan Cañizares en Papa Wemba - Shadow (4:29)
  4. Joseph Arthur, Ronan Browne, Deep Forest, James McNally, Iarla Ó Lionáird en Vernon Reid - Altus Silva (6:09)
  5. Joseph Arthur, Peter Gabriel en Karl Wallinger - Exit Through You (5:54)
  6. Richard Evans, Joji Hirota, Sevara Nazarkhan, Sinead O Connor en Guo Yue - Everything Comes from You (4:44)
  7. Peter Gabriel, Billy Cobham, The Holmes Brothers, Wendy Melvoin, Arona N'Diaye en Jah Wobble - Burn You Up, Burn You Down (4:32)
  8. Levon Minassian, Arona N'Diaye, Vernon Reid en Hukwe Zawose - Forest (6:18)
  9. Vernon Reid, Marta Sebestyen en Karl Wallinger - Rivers (5:46)
  10. Arona N'Diaye, Rossy en Jah Wobble - Jijy (4:01)
  11. Karl Wallinger, Peter Gabriel en Manu Katché - Big Blue Ball (4:52)
avatar van vigil
Hoera, een der helden van mij trekt een andere held van mij Karl Wallinger weer uit de anonimiteit!

koenenbw
wanneer komt deze cd uit? ben erg benieuwd!

koenenbw schreef:
wanneer komt deze cd uit?

Nu!

avatar van dynamo d
Is het niet beter dit album bij diverse artiesten te plaatsen want op internet staat-ie meestal niet bij Peter Gabriel vermeld?

avatar van VanDeGriend
Is het nou gewoon een nieuwe Gabriel met wat gastmuzikanten...of een verzamelcd waarbij Gabriel toevallig op ieder nummer een gastbijdrage levert?

avatar van Oldfart
Is dit een soort red de aarde ( grote blauwe bal) project o.i.d. ?
Want het lijkt wel of die hele wereld zo'n beetje meespeelt.

avatar van indana
Misschien kijken wij hier in de toekomst van muziek ontwikkeling en dient er een aparte categorie in het leven te worden geroepen?

Op de side van Peter Gabriel gekeken, de trailer bekeken en beluisterd. Gelijk mijn platenzaak gebeld en morgen heb ik hem thuis. En dat gaat waarschijnlijk smullen worden. Wat ik er van gehoord heb is prachtig. Zoveel instrumenten van over de hele wereld. En dat alles nog eens bewerkt door de "meester". Ik ga genietuh dit weekend!!! En, ja indiana, hoe zullen we deze ontwikkeling in de muziek gaan noemen. Als ik hem gehoord heb ga ik een poging wagen het te benoemen

avatar van musicfriek

Dit ziet er veelbelovend uit zeg! Dit wil ik ook hebben. Wendy Melvoin is toch van Wendy & Lisa?

avatar van Oldfart
jazeker friek

avatar van kaztor
Ik hou hier wel van: Big Blue Ball en dan een grote blauwe bal op de cover zetten...

beaster1256
hier kijk ik sterk naar uit, de heer gabriel is altijd één van mijn favorieten geweest en nog altijd , een groot visionair en vernieuwer in de muziek met het hart op de goede plaats , die koop ik zeker , als ik hem heb laat ik wel mijn mening weten

avatar van vigil
aparte cd! Zeker geen cd van Gabriel want die doet maar op een paar nummers mee. Het is echt een samenwerkingsproject vanuit de Realworld studio's. Overigens zijn het geen nieuwe nummers (maar dat had je ook al uit bv. Burn You Up kunnen vaststellen) maar nu afgemaakte liedjes vanuit de jaren '90.

Dus als je denkt de opvolger van Up te hebben gekocht kan je wel eens van koude kermis thuis komen. Erg veel world music invloeden met hier en daar medewerking van de meester zelf.

Ik vind het in ieder WEL een geslaagde cd maar ik kan me voorstellen dat hij een hoop mensen zal teleurstellen.

Empyrium
Vind er zelf weining aan, eerste nummer klinkt erg overtuigend daarna zakt de boel weg naar weining vernieuwende world music. We hebben die crossover van Afrikaanse music en pop nu wel gehoord.

avatar van devel-hunt
Deze CD is geen nieuwe Peter Gabriel plaat, maar wel een plaat van het label van Peter Gabriel Real world. Deze maatschappij heeft Gabriel 20 jaar geleden opgericht om de wereld kennis te laten maken met allerlei muziekstijlen uit alle gaten en hoeken van de wereld, het valt ook niet onder het kopje pop of rock muziek te plaatsen maar het is wereldmuziek.

Real world brengt regelmatig CD's uit waar de invloed van Gabriel voelbaar is, met als doel artiesten uit vaak arme landen onder de aandacht te brengen en financieel te ondersteunen. Zeer nobel initiatief van deze creatieve geest.

marcello schreef:
billy cobham ? die is toch al dood ?

Dat zal hij niet leuken vinden om te horen...

avatar van SirNoodle
vigil schreef:

Dat zal hij niet leuken vinden om te horen...

bwah, als hij al dood is overleeft hij die opmerking wel

Father McKenzie
Deze schaf ik zonder twijfelen aan, Gabriel heeft een erg brede visie op muziek, zijn gestoei met wereldmuziek is meesal erg geslaagd;
Als je ziet wie hier weer op meedoen... niet van de minsten; Karl Wallinger (World Party) voor mij het meest verrassend, maar zeker ook jazzlegende Billy Cobham en tegendraadse maar muzikaal sterke trien Sinead O' Connor.
Echt iets om naar uit te kijken, ideaal voor als ik uit Tirol terugkom, want dan zal ik dat gejodel kotsbeu zijn, haha!
Beaster1256 noemt Gabriel een groot visionair en vernieuwer en ik kan daar weinig aan toevoegen;

Ik kom zeker met mijn bescheiden mening,
later on dus...

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
vigil schreef:
De uitvoerders mogen dus altijd aangepast worden .

avatar van Thuurke
marcello schreef:
billy cobham ? die is toch al dood ?

Ik heb hem vorige maand nog gezien met Level 42 bij The Hague Jazz. Buddy Miles is dood. Hij speelde samen met Billy Cox en Jimi Hendrix in de Band of Gypsys.

avatar van Anamorph

...weliswaar met opnames uit begin jaren 90, maar toch
Leuk om 'm weer eens te horen.

Anamorph schreef:

...weliswaar met opnames uit begin jaren 90, maar toch
Leuk om 'm weer eens te horen.

Ja maar dat wist ik toen nog niet Het is gelijk ook 1 van de beste nummers van deze plaat als Karl de microfoon beet heeft

avatar van Thuurke
Tegenvallertje, deze plaat ligt meer in het verlengde van OVO The Millenium Show en lijkt totaal niet op het supertrio SO-US-UP. Burn You Up, Burn You Down stond in de Peter Gabriel versie al op HIT.

Wel een top(!) cd, maar ik had graag Peter himzelf wat meer nummers willen horen zingen. Openingsnummer is wel een echt Peter Gabriel nummer.

Dit doet mij nog meer verlangen naar de nieuwe schijf van Peter zelf

avatar van terom
Whole Thing is ontroerend mooi.
Sinead O 'Connor's mantra ook best te pruimen.
Meest catchy nummers Exiit en Big Blue Ball en het al lang bekende Burn You Up.
Voorlopig een 3.5*

Na beluisteren van deze CD weer eens Goodbye Jumbo van World Party uit de kast gehaald

avatar van The Wep
Neal Peart schreef:

Dit doet mij nog meer verlangen naar de nieuwe schijf van Peter zelf
Welke nieuwe schijf ?

avatar van Ceasar
Deze: Peter Gabriel - Scratch My Back (2010)

Allemaal covers, ik geloof niet dat ik daar op zit te wachten....

Ik liep deze week op station Breda wat rond te wandelen, wachtend op mijn bus, en zag bij de Free Record dit album voor een prikkie in de afprijsbakken staan. Gelijk maar meegenomen. Ik had deze nog niet. Schande eigenlijk voor een Gabrielliefhebber. Gewoon vergeten indertijd.
Na één luisterbeurt toch heel aangenaam verrast. Whole Thing, Big Blue Ball, Everything Comes From You en Altus Silva springen er gelijk uit voor mij.
Verder staat er heerlijk "wereldmuziek" op met o.a.. het ontzettend lekke ritmische Shadow. Je gaat gelijk denken aan zon, bacardi-rum, strand en geweldig mooie, gebruinde vrouwen. Zomerse sferen dus. Waar blijft de zon hier, gvd?
Al met al een heerlijke, maar muzikaal geweldige cd. Niet allen voor Peter Gabriel liefhebbers.
Loop je toevallig, net als ik, langs de Free Record Shop en hij ligt er afgeprijsd in de schappen. Niet nadenken, gewoon gelijk kopen!!!

avatar van Madjack71
Rustig voortkabbelende muziek met een grote keur aan diverse artiesten die er aan meegewerkt hebben. Om daar een groot geheel van te maken kun je wel aan Gabriel over laten. Goede muziek al komen de klankschalen en het staren in de vlam van een kaars wel een beetje voor mijn geestesoog.