John Mellencamp - Life, Death, Love and Freedom (2008)

Label: Hear

1. Longest Days (3:10)
  2. My Sweet Love (3:27)
  3. If I Die Sudden (3:47)
  4. Troubled Land (3:25)
  5. Young Without Lovers (2:51)
  6. John Cockers (3:54)
  7. Don't Need This Body (3:27)
  8. A Ride Back Home (3:13)

met Karen Fairchild

9. Without a Shot (3:42)
  10. Jena (3:42)
  11. Mean (2:35)
  12. County Fair (3:44)
  13. For the Children (4:38)
  14. A Brand New Song (3:57)
avatar van frolunda
Deze is er destijds tussendoor geglipt blijkt het één van John Mellencamps allerbeste albums te zijn.
Life, Death, Love and Freedom is een prachtig,ingetogen plaat waar hij definitief voor zijn Roots rock kant lijkt te kiezen.Zowel de instrumentatie als de productie is inderdaad sober gehouden maar desondanks klinkt het album erg gevarieerd.Erg goede job van Joseph Henry "T Bone" Burnett III,zoals we van hem gewend zijn. Daarnaast vormen de sombere teksten (en daar doet de wat onterecht hierboven genoemde simpelheid niks aan af) ook een echte meerwaarde,iets waarbij de hier wat getekende stem van Mellencamp prima past.
Hoogtepunten zijn er dan ook te over,voorlopig ga ik voor Longest Days,If i die sudden en John Cockers maar gezien de kwaliteit,groeimogelijkheden en de waarschijnlijk zeer lange adem van deze CD kunnen dat in de toekomst ook zo weer een aantal andere zijn.
Klein meesterwerk dat eigenlijk door velen (in ieder geval meer dan die 46 hier) gehoord dient te worden.