menu

Evelyn Glennie & Fred Frith - Touch the Sound (2004)

mijn stem
4,50 (3)
3 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Score
Label: Normal

  1. Warm Up
  2. Tam Tam Wave
  3. New York Sounds
  4. Tapdance
  5. Airport Rhythm
  6. Central Snare
  7. Arriving
  8. Sound Check
  9. Silence
  10. Breath
  11. Taiko
  12. Tokyo Voices
  13. Metal
  14. Drums 'N' Guitar
  15. Tokyo Night
  16. Chopstick Solo
  17. Marim-Bar
  18. Memories
  19. Little Prayer, A
  20. Seaside
  21. In the Womb
  22. Hell's Kitchen
  23. Way, The
zoeken in:
avatar van Saldek
5,0
Fantastische muzikante die beyond letterlijk speelt vanuit haar gevoel. Hoe letterlijk? De dame is doof! Als ze een instrument, vooral slagwerk als cymbalen, pauken, resonators etc, bespeelt, dan speelt ze op de vibraties die voortkomen uit de klank van waaruit ze het geluid weet te interpreteren. Die vibraties is alles waar ze het mee doet en de keuze voor de klank bepaalt. Een 'A-mineur' kan ze dus niet horen maar ze voelt dus hoe het klinkt. En dat doet ze perfect! Ik denk dat ik niet eerder, ooit, zulk een op 't gevoel gebaseerde muziek heb gehoord.
Ik heb ook bewondering voor Fred Frith, hij als vooral experimenteel genie zijnde. Maar hier weet hij zich verdomde goed aan te passen met zijn experiment waardoor de combinatie een uiterst genuanceerd en in balance zijnde geheel vormt: er staan hier werkelijk práchtige dingen op!
Moeilijk om objectief te zijn omdat de bewondering meespeelt voor vooral Evelyn als niet-horende vrouw. Maar misschien mág het gewoon, bewondering om het ongelooflijke talent in combinatie met de kwaliteit van muziek.......ik zeg dus schroomloos 5*

avatar van Don Cappuccino
De documentaire Touch the Sound is recentelijk op Netflix geplaatst, een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:25 uur

geplaatst: vandaag om 18:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.