Silent Call - Creations from a Chosen Path (2008)

Zweden
Label: Escape

1. My Way, My Time (4:50)
  2. Outcast (4:21)
  3. I Believe in Me (6:04)
  4. Fallen (1:27)
  5. Rise (5:03)
  6. Hold On (5:08)
  7. I Come Undone (4:39)
  8. Divided (4:56)
  9. Long Comes the Night (4:25)
  10. Can't Breathe (4:02)
  11. Behold My Dreams (4:59)
  12. Bloodred Sky (4:56)
  13. The Chosen Path (4:06)
avatar van james_cameron
Goed uitgevoerde progressieve metal, niet wereldschokkend, maar best oké. Het gitaarwerk is lekker heavy, waardoor de niet heel sterke composities wel wat meerwaarde krijgen. De zang is goed, alhoewel niet helemaal mijn stijl. Iets teveel hoge uithalen- in gedachten zie je de gefohnde haren al wapperen op het podium. Het spelniveau ligt gelukkig constant vrij hoog, waardoor deze plaat toch een ruime voldoende verdient. Op naar het tweede album, Greed, dat net is uitgebracht.

avatar van Dream Theater
Verrassende cd van deze zweedse band die licht progressieve metal spelen. Ik vind zanger Andi Kravljaca een uitstekende stem hebben die vooral in rockballads als I Believe In Me en The Chosen Path mij kippevel bezorgt! De band schrijft ook nummers die lekker beklijven zoals Hold On of Bloodred Skies. De overige muzikanten zijn ook prima. Prima cd!