Motörhead - Motörizer (2008)

Metal / Rock
Label: Steamhammer

1. Runaround Man (2:57)
  2. Teach You How to Sing the Blues (3:03)
  3. When the Eagle Screams (3:44)
  4. Rock Out (2:07)
  5. One Short Life (4:05)
  6. Buried Alive (3:12)
  7. English Rose (3:37)
  8. Back on the Chain (3:24)
  9. Heroes (4:59)
  10. Time Is Right (3:14)
  11. The Thousand Names of God (4:33)
avatar van Dexter
ricardo schreef:
Ik ben benieuwd of dit album de snoeiharde metalkant van Inferno weer opgaat of dat ze meer terug naar hun roots gaan met albums als Ace Of Spades of Orgasmatron. Persoonlijk hoop ik op een album wat richting Ace Of Spades of Orgasmatron opgaat. Inferno ligt mij niet zo, tis wel hard, maar zit te weinig variatie in vind ik, hetzelfde geld overigens in mindere mate ook voor het album Kiss Of Death.

Na de eerste paar luisterbeurten vind ik het een plaat geworden die het midden houdt tussen 'Bastards' en 'Kiss of Death'. Knallende nummers: HardRock-riffs met Blues doordrenkt en de nooit veranderende stem van Lemmy. Minder hard dan 'We Are Motörhead' of 'Inferno' inderdaad, maar ook weer minder melodieus dan bijvoorbeeld 'Overnight Sensation' (vrijwel geen rustpunten te vinden, tijdens Motörizer).
Door de dikke productie van de laatste 15 jaar, zal er denk ik geen album meer komen dat heel erg zal doen denken aan Ace of Spades, maar de nummers zelf klinken wel typisch (bass-riffje als intro, daarna verder knallen met gitaar en drums). Vooral het nummer Rock Out doet aan vroegere tijden denken. Ook de 'puberale' teksten (al eerder gequote hier ), laten blijken dat Lemmy en consorten nooit zullen veranderen.

Het album is gewoon typisch Motörhead, niets meer, niets minder. Daarom wil ik het 4 sterren geven, maar aan de andere kant lijkt de plaat niet genoeg memorabels te bieden, dus voorlopig zet ik in op 3,5*

avatar van Kondoro0614
Matig album van de heren die niet echt speciaal werd en waar de nummers vrij standaard blijven zoals we de heren kennen. Met hier en daar nog wat leuke nummers weet Motörhead mij wederom niet echt te verassen met dit album. Zoals ik al zei werd het nergens echt bijzonder, zijn er geen spannende of leuke herkenbare nummers te vinden, zo doende dat hij inderdaad het niveau van 'Kiss of Death' behaald maar ik vond het nét iets minder dan het vorige album.

Voorlopige tussenstand:
01. 1916