George Jones - My Favorites of Hank Williams (1962)

Country
Label: Razor & Tie

1. You're Gonna Change (Or I'm Gonna Leave) (2:14)
  2. You Win Again (2:29)
  3. Mansion on the Hill (2:24)
  4. I Just Don't Like This Kind of Livin' (2:33)
  5. Lonesome Whistle (2:23)
  6. Wedding Bells (2:57)
  7. Your Cheatin' Heart (2:30)
  8. They'll Never Take Her Love Away from Me (2:31)
  9. I Heard You Crying in Your Sleep (2:14)
  10. A House Without Love (2:25)
  11. I Could Never Be Ashamed of You (2:25)
  12. Take These Chains from My Heart (2:24)
Linus Van Pelt
Honkey tonk country goud eerste klasse, vreselijke eentonig maar naar Jones gedreven versies van deze klassiekers kan ik dagen luisteren.

kistenkuif
Linus Van Pelt schreef:
Honkey tonk country goud eerste klasse...

Gelijk heb je. Ik lust er ook wel pap van. Die man kon een tijdlang vreselijk goed zingen. Tot hij bijkans omviel van de drank. Williams was zijn held dus hij zal ongetwijfeld zijn uiterste best op dit album hebben gedaan. Eigenlijk is alles van hem uit de hieraan voorafgaande Mercury-jaren van onversneden klasse. Er bestaat een mooi en ruim overzicht van die periode:

Cup of Loneliness: The Classic Mercury Years - George Jones | Songs, Reviews, Credits, Awards | AllMusic