Bing Crosby & Rosemary Clooney - Fancy Meeting You Here (1958)

Label: RCA

1. Fancy Meeting You Here (2:29)
  2. (I'd Like to Be) on a Slow Boat to China (2:40)
  3. I Can't Get Started (3:50)
  4. Hindustan (2:54)
  5. It Happened in Monterey (2:44)
  6. You Came a Long Way from St. Louis (3:07)
  7. Love Won't Let You Get Away (2:03)
  8. How About You? (3:14)
  9. Brazil (3:32)
  10. Isle of Capri (2:41)
  11. Say "Si Si" (Para Vigo Me Voy) (2:22)
  12. Calcutta (2:55)
  13. Love Won't Let You Get Away (3:36)
  14. Ain't A-Hankerin' * (2:15)
  15. Protection * (2:31)
  16. Love Won't Let You Get Away * (1:26)
  17. Medley * (4:09)
  18. Ol' Man River * (1:43)
  19. When It's Twilight on the Trail * (2:01)
avatar van heartofsoul
Bing Crosby was waarschijnlijk de belangrijkste zanger van de eerste helft van de vorige eeuw. Als je van het genre houdt is een goede compilatie wel het minste wat je in je verzameling moet hebben. Ik ben zelf ondertussen een uitgesproken liefhebber van Bing's stemgeluid en liedjes geworden, al was dan het onderhavige album (het eerste album dat ik van Crosby kocht) min of meer een valse start. Inmiddels weet ik het toch wel op waarde te schatten, want het heeft zijn verdiensten. De prachtige stem van Rosemary Clooney, met wie hij hier alle liedjes zingt bijvoorbeeld. Die liedjes verwijzen vaak naar plekken op de wereld waar het prettig toeven is en zijn heerlijk luchtig. Het orkest van Billy May en zijn prima arrangementen weeft verder een kleurrijk muzikaal decor. Mooi album, als je de stemmen van Crosby en Clooney kunt waarderen.

avatar van Bobbejaantje
Heerlijk plaatje. Waarom nog op reis gaan wanneer je Crosby en Clooney in de woonkamer hebt? Echte feel good music uit een ander tijdperk, toen de wereld nog geen dorp was en de afstand naar verre landen heel wat groter leek dan vandaag. In mijn geval was deze plaat onderdeel van een 10 cd box, een beetje een buitenbeentje met zijn diversiteit van stijlen, maar daarom niet minder aangenaam. Dergelijke plaat zou vandaag niet meer gemaakt kunnen worden wegens verloren gegane onschuld, laten we dus maar genieten van het exemplaar dat we ter beschikking hebben. Fancy Meeting Bing & Rosemary Here!