DragonForce - Ultra Beatdown (2008)

Label: Roadrunner

1. Heroes of Our Time (7:12)
  2. The Fire Still Burns (7:52)
  3. Reasons to Live (6:25)
  4. Heartbreak Armageddon (7:42)
  5. The Last Journey Home (8:15)
  6. A Flame for Freedom (5:20)
  7. Inside the Winter Storm (8:11)
  8. The Warrior Inside (7:14)
  9. Strike of the Ninja * (3:18)
  10. Scars of Yesterday * (7:49)
  11. E.P.M. * (7:24)
clutch
Hier verwacht ik weer barweinig van eigenlijk. Het schijnt weer net als de vorige albums te worden, ofwel een Herman Li die weer ellenlange, snelle en vooral saaie solo's speelt. Weer hetzelfde gekloot dus. Ik schijt zo onderhand op deze band, en vooral op die Herman Li, schijtgitarist live kan ie z'n eigen zooi niet eens spelen.

Bobiej
Pff, wat een Word of Warcraft hoesje. Dragonforce boeit mij allang ook niet meer, live zijn ze inderdaad... pretty waardeloos. Herman Li en Sam (nog iets? ) spelen constant uit de maat, en zijn álleen maar snel, afgezien van hun snelheid vind ik ze maar waardeloze gitaristen. Ook dat constante gesoleer, zonder echt nut te hebben (neem bijvoorbeeld Colony of Birchmen van Mastodon - totaal andere band, stijl, maar doet er even niet toe - dat nummer werkt toe naar de solo, die op het einde losbarst - bij DragonForce is het soleren om te laten zien hoe goed je wel niet bent), heel irritant.

De singles zal ik wel luisteren, maar dit album laat ik aan me voorbijgaan, objectief stemmen zit er toch niet in .

avatar van bennerd
Ik wil hem toch zeker proberen, Dragonforce blijft een zeer leuke band. Technisch geklooi op de gitaren, maar heel aangenaam om aan te horen.

(En inderdaad een ongelofelijk lelijke hoes...)

avatar van paulisdik
Ik ga dit album ook zeker te weten beluisteren, ook al verwacht ik er weinig van want na een paar nummers begint die zanger flink op me zenuwen we te werken.

Lang leve de Thrash/Death en Black Metal

avatar van paulisdik
op Myspace is het nieuwe nummer Heroes of our Time te beluisteren.
Ik vind het echter een matig nummer.

Weinig vernieuwends, zeg maar niks verniewend zoals ik toch al had verwacht.

avatar van Mart
Heb het nummer net beluisterd, en ik vind er bar weinig aan. Het nummer lijkt wel op pakweg élk nummer van hun vorige album, Inhuman Rampage...

Mart schreef:
Het nummer lijkt wel op pakweg élk nummer van hun vorige album...

Inderdaad, weer dezelfde opzet als het vorige album, het album daarvoor, en het album daarvoor. Ofwel:

avatar van Devoo
Klopt, het nummer dat je op Myspace te horen krijgt, is weer precies hetzelfde als je al gewoon bent van Dragonforce. Ahoewel de solo toch wel lekker inzet.

Devlab
Net even het nummer op myspace beluisterd en wat is dit toch een gruwelijk irrirante band! het heeft meer weg van een te snel afgespeeld nintendo spelletje met daar wat zang overheen

Waarom word deze band als de power metal top beschouwd?

avatar van coldwarkids
Hij is gelekt hoor, dus ik denk dat jullie je rescensie neer kunnen zetten

avatar van Devoo
Heartbreak Armageddon is best nog cool, de gaspedaal word even teruggetrokken, en de solo's zijn hier deze keer langzaam ingespeeld, welliswaar worden er ook snelle gespeeld erna, maargoed. Ik moet de rest van het album nog beluisteren, maar als er meer zo'n toffe composities in zitten, kan het toch nog een voldoende krijgen.

Meer van hetzelfde, net zoals op de vorige plaat...

Hier en daar wat effecten op de stem, maar de melodie blijft zo'n beetje hetzelfde. Teksten gaan steeds over hetzelfde en zijn niet bepaald origineel.

De klank van de gitaren is appart wat hen een soort van plus geeft, maar live blijft daar weinig meer van over. Snel spelen dat kunnen ze zeker, maar er is geen afwisseling.

Ik heb slechts 1 nummer beluisterd en ik denk dat ik het daarbij ga laten. Ik kan eigenlijk al raden hoe de rest van de nummers op de plaat zullen klinken...

avatar van Dime
Ik word hypernerveus van Dragonforce.
Ik kan er gewoon niet lang naar luisteren.
Nog niets van deze nieuwe plaat gehoord, toch maar eens doen.
Kijken hoe lang ik het volhoud.

avatar van Drie Banaan Kan
vond de vorige plaat erg goed (niet saai genoeg om er genoeg van te krijgen), en daar zat dan af en toe ook nog een leuk afwisselend nummer van Valley of the Damned bij, en als je die nummers goed gecombineerd op je mp3 zet is het heel aardig luisteren hoor
maar nu ik Heroes of our Time heb geluisterd denk ik dat ik dieper moet gaan zoeken voor afwissel-nummers. zal de plaat eens helemaal luisteren, dan pas oordelen

avatar van Devoo
Ik vind deze plaat juist veel afwisselender dan hun vorige. Hier zit ook rustige passage's in, en ook solo's die rustig zijn ingespeeld. De snelle stukken zijn weer typisch Dragonforce, hyperkinetisch snel, maar af en toe zitten er goede momenten in. Hier heeft ik een halfje meer aan dan hun vorige. 3.5*

avatar van MetallicRoses
0,5
Toen ik DragonForce voor de eerste keer hoorden (Trough the Fire and Flames was dat) vond ik de drums veel te aggresief en snel, later kwamen de solo's en mijn eerste indruk was dat ze snel waren erg moeilijk maar ik kon meteen horen dat ze zonder gevoel werden gespeelt en de gitaar meer een toetsebord was dan een instrument (Snel maar geen rekening houden met melodie), maar ik moet toch zeggen dat ik de zang-partijen erg pakkend en mooi vind alleen jammer dat Herman Li ook nog alle eer krijgt voor iets dat alleen snel is niet mooi en daarbij ook nog komt dat Sam Totman technisch veel beter is.

De conclusie voor mij is dat DragonForce moeilijk, snel, maar niet mooi is, toch jammer van de goed bedachten en pakkende zang-partijen die worden verspest door de veel de patserige gitaristen.

PS: Als je het niet met me eens bent word dat niet boos, dit is slechts de mening van een 80's-90's rock luisteraar die meer van Guns N' Roses,Queen,Metallica,Poison,Pink Floyd en etc. houd.

avatar van Devoo
MetallicRoses, het is ook zo. De solo's zijn vooral bedoelt om te tonen hoe snel ze wel kunnen spelen, en missen inderdaad alle emotie.

Heb trouwens mijn stem met een halfje vermindert.

avatar van Norbert
Pfoe, oogverblindend lelijke voorkant zeg.

Aloanator
De voorkant is zonder enige twijfel de lelijkste albumillustratie die ik ooit gezien heb.
Goed kunnen die gitaristen wel spelen, maar hetgeen wat ze bedenken klinkt stomweg bagger. Ze zouden eigenlijk iemand anders moeten hebben die die gitaarrifjes voor ze kan bedenken.
De zang is zeker bagger, het is gewoon geen stem die past bij elektrische gitaren. Als ik een nummer van Dragonforce hoor, vind ik dat de zanger meer een stem heeft om in musicals mee te zingen.
Toch zonde, want spelen kunnen die gitaristen dan wel (althans, niet live)

avatar van Devoo
Als ze het live niet kunnen, dan kunnen ze het in mijn ogen niet. Punt!

clutch
Daar heb je helemaal gelijk in, dit is gewoon studioshit, eigenlijk kunnen ze helemaal niet spelen wat ze verzinnen. Overigens vind ik die Herman Li sowieso een baggergitarist, ik vind eigenlijk dat iemand die alleen maar snel is zichzelf niet eens muzikant mag noemen, maar ja dat vind ik.

avatar van jasper1991
eigenlijk niet ál te veel verandert moet ik zeggen, alleen een paar rustige stukjes zijn nieuw.

ik was en blijf fan van dragonforce en word er misschien een beetje blind voor; het geluid van die heftige snelle heavy-metal sound in combinatie met een smurf die over "vallende sterren en huilende engelen in het oog van de storm' zingt of nouja gilt is misschien beter gezegd.
om nog maar te zwijgen over de heerlijke over-de-top solo's van herman, sam en vadim. het is natuurlijk wel een beetje macho-achtig maar zo meeslepend en pakkend
ik ben ook fan van power metal maar dit is zo origineel en wat onderscheidends ipv die modale bandjes met alle respect

het mooiste nummer van dit album vind ik heartbreak armageddon: beste zanglijnen, en het inhouden om dan terug te komen met een wervelende keyboardsolo.
voorkant vind ik overigens zeer gaaf! een soort vrouw met een machinegeweer maar je kan er ook weer een motor in zien of robot dus dat vind ik echt een stukje kunstzinnigheid maarja ieder zijn mening he

avatar van JimmyPage
Ach ja, ieder zijn mening. Ik vind het persoonlijk een geniale band. Op dit album wat meer keyboardintrotjes (the last journey home, the warrior inside) en gewoon lekker stevig beuken zoals het hoort bij deze band. Als dit soort muziek je niet ligt ga dan maar lekker Tokio Hotel luisteren.

JimmyPage schreef:
Als dit soort muziek je niet ligt ga dan maar lekker Tokio Hotel luisteren.

Dat sloeg dus echt nergens op.

In mijn vriendenkring noemen we dit soort bands 'Abba-metal'... Geef mij dan maar Tokyo Hotel.

avatar van horned_reaper
Heerlijk album zetten deze mannen hier weer neer.
Een stuk afwisselender dan de vorige albums die ik iets matiger vond.
Dit is zeker het sterkste Dragonforce album.

avatar van MetallicRoses
0,5
Als ik de kans kreeg zou ik Herman Li echt een keer een lesje over muziek willen geven, hij is mischien een uistekent gitarist maar als muziekant bakt hij er weinig van, Sam Totman aan de andere hand kan ik minder kwalijk nemen, hij speelt namelijk ook mooie melodieen inplaats van alleen snelheid, neem bijvoorbeeld ''Valley of the Damned''(nummer) tijdens de solo's speelt Li steeds heel snel maar ow god wat lelijk terwijl Totman juist de melodieen speelt.

Verder vind ik dat snelle een beetje patsirig en het enige hele sterke punt dat deze band heeft is de pakkende zang melodie, moet je maar eens voor de gein de zang uit een nummer weglaten en dan zul je horen dat de meeste nummers dan echt niet klinken en je er al snel gek van word.

avatar van lykathea
One trick pony.

En wat ze doen is al niet zo bijster interessant. - De power metal inslag is waarschijnlijk de enige die een beetje werkt bij dit soort wankery, maar aangezien dat ook al totaal niet mijn genre is ben ik er gauw klaar mee.

Grindpad
dit is totaal niet mijn genre en ik heb me dan ook nog nooit in dit soort melodieuze nichtenmetal verdiept.

maar, via Betcha Can't Play This (een gitaar serie op Youtube) kwam ik bij deze naam en heb het eens gepindakaasd.

hahahaha, geweldig. ;achen man.
natuurlijk is het ultra fout en verschrikkelijk maar ik vind het wel hilarisch en dus leuk.
gewoon, ik noem het maar humor metal.
hier kan ik best naar luisteren, gewoon, humor.