Vertical Horizon - Everything You Want (2000)

Label: RCA

1. We Are (4:00)
  2. You're a God (3:38)
  3. Everything You Want (4:17)
  4. Best I Ever Had (Grey Sky Morning) (4:30)
  5. You Say (3:58)
  6. Finding Me (4:32)
  7. Miracle (4:22)
  8. Send It Up (3:42)
  9. Give You Back (4:22)
  10. All of You (3:04)
  11. Shackled (5:19)
Hey ik heb een heel andere cover. Cd heb ik heel veel gedraaid toen ik m net had, maar staat inmiddels alweer een tijdje in de kast. Mooi moment om m er weer uit te halen en in mijn cd-speler te leggen, want ik vind het wel een heerlijk album.

avatar van EmDee
Ik heb volgens mij betere hoezen afgekeurd zien worden.

Superalbum, heb ik altijd in m'n auto tijdens m'n reizen!
In 9 maanden Australie heeel veel geluisterd, en nog steeds geweldig!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Aardig gitaarrockplaatje met het openingsnummer als voornaamste hoogtepunt. 3½*

avatar van Discoverme
Openingsnummer is inderdaad lekker...maar Everything you want en All of you zijn nóg lekkerder..erg veel naar geluisterd toentertijd...ik zag ooit een clip van ze en vond ze verdacht veel op Live lijken

avatar van musicfriek
Veel te brave rockmuziek wat me nagenoeg niks doet. Lijkt idd op de latere Live. Niks dus... 2*

avatar van vigonoah
Het zijn leuke nummers, maar de teksten zijn vaak een beetje slap.
beste liedjes vind ik tot nu toe you're a god en everything you want.

avatar van musicfriek
Toevalligerwijs waren dat ook de singles van dit album

D_S
Iets te zoetsappig allemaal, en de teksten zijn inderdaad ook niet echt om blij van te worden.

avatar van MoKnows
Lekker rockalbum met een serie fantastische singles, "We Are", "You're A God", "Best I Ever Had (Grey Sky Morning)". De (als tweede uitgebrachte) single "Everything You Want" werd één van de meest gedraaide nummers in de VS in 2000.

avatar van milesdavisjr
Hoewel er weinig avontuurlijke uitspattingen aan de kont van deze band hangen en je geen inventieve details hoeft te verwachten heb ik altijd wel een zwak voor dit collectief gehad. De christelijke boodschap kan mij gestolen worden maar de heren kunnen pakkende songs schrijven waar an sich weinig mis mee is. Noem het een guilty pleasure zonder er echt de vinger op te kunnen leggen, ik kan mij goed voorstellen dat de wat avontuurlijker ingestelde muziekliefhebber hier met een grote boog omheen loopt, echter de melodieën zitten degelijk in elkaar, Matt Scannell heeft een wat aparte maar aangename klankkleur en het zijn soms kleine details die enkele songs wat extra cachet geven. Zo gauw de heren de registers wat meer opentrekken zoals in opener We Are en afsluiter Shackled hebben ze mijn aandacht, de zemelige reli-ballads skip ik dan maar even. Hoewel opvolger Go beter en bij vlagen ook wat steviger is kan Everything You Want mij vlagen wel bekoren, het is echter wel een kwestie van doseren bij dit bandje. Het middenstuk is dermate zemelig dat het lastig is om de aandacht erbij te houden.