Howard Jones - Action Replay (1986)

Pop / Electronic
Label: Elektra

1. No One Is to Blame (4:10)
  2. Look Mama [Extended Mix] (6:20)
  3. Hide & Seek [Long Version] (8:35)
  4. Always Asking Questions (4:27)
  5. Bounce Right Back [Cause & Effect Mix] (7:25)
  6. Specialty (3:52)
avatar van dazzler
Alleen in Amerika uitgebracht
tussen Dream into Action en One to One.

Ik heb hem zelf ooit gehad
omdat er die magistrale extended versie van Hide & Seek opstaat.

Aanleiding van deze Amerikaanse release
was het succes van de singel No On Is to Blame
dat als dusdanig niet op album verkrijgbaar was.

Ook Always Asking Questions (alleen maar op The 12" Album
uit 1984, wat weer een Europese release was) is van de partij.

Verder een de gewone UK extended versie van Look Mama
(in Amerika verkrijgbaar op 12" in een aparte Megamamamix) en
het wat misplaatste Specialty (matige albumtrack van Dream into Action).

Als je The 12" Album naast deze Action Replay legt,
dan heb je dankzij de extended versie van Hide & Seek en die
van Bounce Right Back (b-kant Like to Get to Know You Well)
ongeveer alle extended versies uit de periode 1983-1984.

Jammer dat hier geen vervolg meer op kwam,
want Things Can Only Get Better, You Know I Love You ... Don't You
en The Prisoner hadden ook sterke extended versies.

Voor zover ik weet nooit op CD heruitgebracht.

avatar van vigil
dazzler schreef:

Voor zover ik weet nooit op CD heruitgebracht.

Als ik je teksten bij de verschillende Howard Jones platen lees ben jij toch de aangewezen persoon om het te weten

Overigens van harte met je nr 1

avatar van reptile71
Ik kwam zojuist deze plaat tegen in een van de bakken van mijn webshop. Ik dacht, laat ik hem eens opzetten om te horen welke nummers hier op staan, alleen No One Is to Blame kende ik qua titel en dat nummer roept bij mij altijd zo'n nostalgisch gevoel op. Man man, die A kant bevat dus precies drie nummers van Howard Jones die ik ken en ook leuk of zelfs mooi vind, maar die B kant... zucht, dat vind ik dus echt drie keer niks. Jammer is dat, want dan weet ik dus weer niet of ik hem in mijn eigen platenkast moet zetten voor de A kant of toch maar moet verkopen. Al die luxeproblemen ook altijd...

avatar van dazzler
reptile71 schreef:
Als je hem echt wil verkopen, zou ik toch wat positiever zijn over de B-kant of je vindt geen kopers.

De context is belangrijk.

No One Is to Blame wordt een US nummer 4 hit. De single versie staat op geen enkel regulier album, dus besluit men een mini-album uit te brengen met zes tracks die in de States moeilijk verkrijgbaar waren. Always Asking Questions was tot dan toe enkel te vinden op het Europese The 12" album. Daarop stonden verder nog 5 extended versies van Howard Jones nummers uit 1984. Enkel de lange versies van Hide and Seek en Bounce Right Back (B-kant van Like To Get To Know You Well) ontbraken daarop. Specialty is een fletse albumtrack van Howards tweede album Dream Into Action (1985) die op de US release van dat album vervangen werd door de non-album single Like to Get to Know You Well. Dus een nummertje dat de Amerikaanse fans nog niet in huis hadden. En de Extended Mix van Look Mama is exclusief voor dit Action Replay mini-album, want verschillend van de reguliere 12" remix (aka Magamamamix).

Zo, nu is je mini-album plots veel meer euro's waard. Succes met de verkoop.

Muziek >> Toplijsten en favorieten >> Like to Get to Know You Well - dazzler meets Howard Jones

avatar van reptile71
Bedankt voor je aanvulling, dazzler. Ik weet nog niet of ik hem ga verkopen. Ga hem nog een paar keer draaien. No One Is To Blame en de lange versie van Hide & Seek wil ik toch graag hebben dus. Of ik hem kan verkopen staat volledig los van wat hier staat. Ik verkoop zelfs platen die hier volledig de grond in worden geboord of zelfs niet eens op musicmeter staan. Dat is het voordeel als je een webwinkel hebt.