Max Richter - 24 Postcards in Full Colour (2008)

Neoklassiek
Label: FatCat

1. The Road Is a Grey Tape (1:01)
  2. H in New England (1:50)
  3. This Picture of Us. P. (1:36)
  4. Lullaby from the West Coast Sleepers (2:02)
  5. When the Northern Lights / Jasper and Louise (1:00)
  6. Circles from the Rue Simon-Crubellier (1:04)
  7. Cascade NW by W (1:12)
  8. A Sudden Manhattan of the Mind (2:51)
  9. In Louisville at 7 (1:03)
  10. Cathodes (1:02)
  11. I Was Just Thinking (1:00)
  12. A Song for H / Far Away (2:08)
  13. Return to Prague (1:02)
  14. Broken Symmetries for Y (1:00)
  15. Berlin by Overnight (1:27)
  16. Cradle Song for A (Interstate B3) (2:11)
  17. Kierling / Doubt (0:50)
  18. From 553 W Elm Street, Logan, Illinois (Snow) (0:57)
  19. Tokyo Riddle Song (1:00)
  20. The Tartu Piano (2:05)
  21. Cold Fusion for G (0:36)
  22. 32 Via San Nicolo (1:23)
  23. Found Song for P. (2:24)
  24. H Thinks a Journey (0:57)
avatar van Nakur
Waarom wist ik hier niets van? is dit een nieuwe release met voornamelijk korte nummers, of een score? En issie goed? HELP

Was al wel een tijdje bekend hoor, staat volgens mij ook al ergens aankondigd op MuMe. Geen score, maar een verzameling ringtones. Meer info en previews bij FatCat.

avatar van Nakur
"verzameling ringtones"

En ik maar denken dat ik alles wel had gehoord...

Ach, het concept klinkt opmerkelijker dan het daadwerkelijk is hoor. Als je de nummers op de website luistert dan hoor je daar niks van terug. Het concept zal vooral in zijn hoofd hebben gespeeld bij het maken ervan en als ik de begeleidende tekst zo lees komt het voor het publiek eigenlijk enkel tot uitdrukking bij een live-uitvoering.

Overigens klinken die previews wel verdomd goed. Ik had zelf liever een stuk of 9 langer uitgewerkte nummers gezien, in plaats van 24 korte schetsjes, maar als ik dan die fragmenten beluister heb ik echt geen reden tot klagen. Op het eerste gehoor ook wat afwisselender dan zijn vorige werk, een gitaar die er bijvoorbeeld af en toe heel mooi doorheen komt.

tuktak
sms 'ringtone 1' voor de gekke kikker
sms 'ringtone 2' voor het maffe konijn
sms 'ringtone 3' voor From 553 W Elm Street, Logan, Illinois (Snow) van max richter

RobertJ
Haha

Wel jammer toch dat de tracks zo kort zijn. Ik hou zelf in ieder geval wel van wat langere nummers.

Maar wie weet werkt het goed op dit album!

Sietse
bubbachups schreef:
Ach, het concept klinkt opmerkelijker dan het daadwerkelijk is hoor.

Inderdaad helemaal niet meer opmerkelijk. Er zijn al legio verzamelaars uitgekomen van allerlei muzikanten uit de experimentele hoek van muziekland die vol staan met ringtones.
Er zijn zelfs speciale websites voor, waar je gratis ringtones van bijv. Francisco Lopez, Daniel Menche en meer van dat soort lui kunt downloaden.

avatar van Cygnus
Max Richter heeft een serie heel mooie liedjes gemaakt, maar de muziek leent zich niet echt voor dit concept. Door de te korte duur van de nummers blijf je na 1 of 2 minuten zitten met het gevoel dat het nummer niet af is. En dat is zonde, want met name de pianonummers op deze plaat hadden een uitgebreidere behandeling verdiend.

avatar van Amicus
Ik heb geen idee hoe dit album bij mij zal vallen, qua lengte van de nummers is het allemaal wel kort, ik zie er geen uitschieters van b.v. 8 minuten opstaan.

Het zou kunnen dat al die korte nummers in elkaar zijn "gemixt"zijn
en gewoon een luisterbaar geheel zijn geworden.

Ik hoop alleen niet dat dit leftovers uit zijn oeuvre zijn.

*Moet nog steeds zijn eerste album luisteren, wat volgens mij weer heruitgegeven is*

avatar van Cygnus
Amicus schreef:

Het zou kunnen dat al die korte nummers in elkaar zijn "gemixt"zijn
en gewoon een luisterbaar geheel zijn geworden.

Ik hoop alleen niet dat dit leftovers uit zijn oeuvre zijn.

Nee, de korte nummers vormen geen groter geheel, het zijn 24 op zich staande liedjes/stukjes/schetsen (doorhalen wat niet van toepassing is).

avatar van we tigers
Voorlopig hou ik er een onbevredigend gevoel aan over. Ik heb regelmatig de gedachte "en nu doorpakken Max; uitbouwen dat thema!" en dan is het nummer al weer afgelopen en het nummer daarna al over de helft...

avatar van Leonard91
Tsja, wat moet je hier nu mee. Een handje vol leuke deuntjes die over zijn voor ze echt goed kunnen worden en een hoop nummers die niet zo gek veel voorstellen.
Daarnaast herken ik weer net iets te veel Philip Glass, vooral Berlin by Overnight doet me erg denken aan Knee Play 2 uit Einstein on the Beach.
Vooruit, een 3.

avatar van eviljoke
heeft iemand deze al gehoord?
De film zelf lijkt me ook wel iets.

avatar van Starbuck
Buiten het feit dat ik het wel kan warderen 24 ringtones, je moet het maar durfen, kan alleen maar fout af lopen. Toch zit er wel veel moois tussen en worden duidelijk andere paden bewandeld. Hier en daar een gitaar en nogal wat ruis.
Al die korte nummers heeft dan ook wel weer wat, net alsof je naar de radio luistert en hier en daar wat rond zapt.

avatar van Carolaah
Mmm... wat een heerlijke muziek.
Schitterend. In eerste instantie begreep ik de lage waardering van slechts een 3,23 niet.. maar achteraf gezien kan ik me er iets bij voorstellen. De nummers zijn inderdaad wel erg kort, de lage waardering zou voor mij dan ook alleen komen omdat ik liever wat langer zou genieten van de nummers. Ze zijn nu voor mijn gevoel 'onvolledig'.

Inhoudelijk vind ik het erg mooi klinken

before silence
Een hoop leuke aanzetten ... maar dat is het ook. Beetje flauwe plaat. Hier had meer in gezeten.

avatar van Ducoz
Ik deel de mening van de meeste schrijvers hierboven wel. Ik vind het een leuk concept, maar deze muziek leent zich daar niet voor. Een ringtone van 1 a 2 minuten tja.. Net als je een beetje in een nummer 'kruipt' is hij afgelopen... dat terwijl die aanzetten juist zo mooi zijn!