menu

Chris Brecht - The Great Ride (2008)

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Roots
Label: Dead Leaf

  1. Night Highway 99 (3:59)
  2. Someone Is Gonna Lose (3:55)
  3. A Song About Lightbulbs (5:42)
  4. Dead Leaf (3:38)
  5. Readin' My Mind (4:22)
  6. Every Time I Think of Her (4:48)
  7. Belle Streets Midnight (4:42)
  8. Absinthe (4:29)
  9. Better Grab My Coat (3:49)
  10. By Train (6:48)
totale tijdsduur: 46:12
zoeken in:
avatar van heicro
4,5
Pas vier jaar na het verschijnen van dit album maakte ik kennis met de muziek van Chris Brecht. Ik weet niet exact meer wat de reden was waarom ik niet al teveel aandacht aan dit album besteedde. In ieder geval had ik toen moeite met zijn nasale stem.
Ik hoor graag artiesten die beïnvloed zijn door de sterren van de 60s en 70s. Door het beluisteren van zijn album Dead Flower Motel kwam ik vanzelf weer bij dit album uit, want bij Chris Brecht hoor je duidelijk een Bob Dylan feel en beat van de mid sixties. Na meerdere luisterbeurten maakt zijn stem bij nader inzien nu juist indruk. Het is zowel rauw als soulvol en ook lekker vals soms.

A Song About Lightbulbs, Night Highway 99 en By Train zijn de topnummers, maar de overigen doen daar niet veel voor onder. Ik verhoog naar 4****

Gast
geplaatst: vandaag om 15:58 uur

geplaatst: vandaag om 15:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.