Kane - So Glad You Made It (2001)

Label: BMG

1. Free (5:09)
  2. Rain Down on Me (5:00)
  3. Dead End (5:37)
  4. So Glad You Made It (4:18)
  5. Let It Be (5:24)
  6. Mother (7:26)
  7. Stompin' at Ronnie's (0:43)
  8. Hold on to the World (6:57)
  9. Crazy Warnings (4:02)
  10. Our Hearts Will Beat as One (5:32)
  11. Alone (5:11)
  12. What If (9:51)
avatar van Maiky
Dit is het enige album van Kane dat mij heeft weten te boeien. Afgezien van de bekende nummers (vooral So Glad You Made It en Rain Down on Me, hoewel ook die best wel goed zijn) vind ik de rest erg de moeite waard. De toptracks in mijn ogen zijn Dead End, Crazy Warnings, Our Hearts Will Beat As One en Alone. Unieke nummers die ik op de andere albums mistte.

Ik heb een bloedhekel aan commerciele muziek, dat voorop, maar de uitschieters van dit album vind ik toch wel heel erg de moeite waard. Dat de grote hits van dit albums het geheel verpesten, is jammer en neemt een ster weg van mijn beoordeling. Vier sterren.

Flebbie en wasbeer, waar slaat dit op? Iedereen heeft toch zijn eigen muzikale smaak? Of geven jullie dit geen kans omdat dit zo commercieel is (indd dat is het grote nadeel van Kane)? Kane zorgt er nog voor dat er enige goeie muziek word gedraaid op de radio. Of is het enige wat op de radio gedraaid mag worden muziek die jullie zelf luisteren. Ik wil niet zeggen dat dit slechte muziek is (zeker de top 10 van Flebbie niet met Godspeed You! Black Emperor), maar geef andere muziek die jullie niet aanstaat toch ook een kans.

Ik heb dit album nu al zo'n 4 jaar en nog steeds blijf ik hem draaien. Niet elke dag maar op de momenten dat ik hem nog hoor vind ik de langere nummers nog steeds iets bijzonders hebben. Daarom vier sterren voor deze CD

avatar van dynamo d
Ik heb het al eens eerder geschreven maar ik vind dit ook mooi album. In surround sound komt So Glad You Made It heel erg goed tot zijn recht. De super audio cd-versie is dus echt een aanrader.

Ik weet niet wat het is maar ik word gewoon misselijk van die zang. Vind het nergens naar klinken.

Er wordt zo veel gezeurd over dit soort muziek, zonder dat er goede argumenten genoemd worden. Het is zo makkelijk om te zeggen dat het allemaal k*t en weet-ik-het-wat is.
Sommige nummers op dit album maken niet zo veel indruk, maar ik vind dat er in nummers als 'Crazy Warnings', "All Alone' en 'What If' echt gevoel zit, Dinand's stem past daar toch goed bij.

1,0
Ik heb dit album van Kane - toch één van de populairste Nederlandse rockbands dacht ik - onlangs beluisterd en eerlijk gezegd, het kan mij geen meter boeien.
De muziek wordt op zichzelf wel goed gespeeld maar het probleem met Kane en meer bepaald dit album is het gebrek aan originaliteit en pakkende songs. Dit is gewoon een clichématig aftreksel van vele Amerikaanse rockbands. Bovendien is de zang van Dinand Woesthoff niet krachtig genoeg, hij mist de nodige kracht en passie om de songs te dragen.
Kortom : kleurloos album van een kleurloze band dat mij beslist niet blij maakt.

avatar van Reint
Stijn_Slayer schreef:

Raar, ik vind het juist op elk moment van de plaat naar klinken.

avatar van Bart_86
Ik ben niet een groot liefhebber van Kane, en hun laatste 2 albums vind ik al helemaal niks aan. Maar toch vind ik de eerste, en vooral deze 2e heel erg goed. Kan begrijpen dat je de stem van Dinand irritant vind, maar ik vind em wel erg sterk en karakteristiek. Goeie plaat dit.

1,0
Zoals eerder gezegd, Kane kan wel spelen maar de stem van Dinand Woesthoff ligt mij helemaal niet (er zijn weinig stemmen waarmee ik het moeilijk heb) en ik ben beslist niet de enige die daarover struikel. Maar bovenal heeft de band en meer bepaald de muziek een schrijnend gebrek aan uitstraling.

avatar van Rogyros
Maiky schreef:

Dus dat betekent dat als een album of nummers daarvan goed scoort, dan is het voor jou minder interessant?

timon
Wat een mateloos overschatte nep rock formatie! Vanaf dag 1 is het een grote PR machine die deze troep over Nederland uitspreidt. De ene na de andere prijs won deze 2-mans formatie met huurlingen. Vindt je het gek als het management zelf de stemmen uitbrengt op diverse sites? De ambitie om net als Golden Earring door te breken in het buitenland is nooit gelukt. Kane (Den Haag) droomde over een internationale doorbraak en Within Temptation (Gouda) deed het ondertussen gewoon. Wat frustrerend voor Dennis & Dinand. En de enige nummer 1 hit in Belgie "Rain down on me" van dit album kwam er, omdat die gemixt was door ene Tiesto. Oeps!

1,0
"Rain down on me" vind ik het minst slechte nummer op dit album van Kane en die doet mij nog niets. Deze band kán gewoon niet doorbreken in het buitenland, ze heeft evenveel uitstraling als een dode mus.

Niet zo verkeerde muziek.
Alleen komen vaak de muzikanten uit Den Haag zo arrogant over; zie ook behalve Dinand, Anouk, Spike, Barry Hay.
Dit werkt op den duur toch echt in hun nadeel.

Father McKenzie
Mooi gezegd, LucM, een band met een uitstraling als een dooie mus.
Vind ik dus ook.

deric raven schreef:
Niet zo verkeerde muziek.
Dit werkt op den duur toch echt in hun nadeel.

Misschien wel, maar Golden Earring heeft toch heel wat popklassiekers achter zijn naam. Dit geldt in mindere mate voor Anouk die nog redelijk natuurlijk overkomt (de laatste tijd wat minder) wat je moeilijk kan zeggen over Kane. Deze band komt niet geloofwaardig over, de zang van Dinand Woesthof klinkt zo gemaakt, onnatuurlijk en kleurloos en ik zal beslist niet de enige zijn die daar zo over denk. Plus dat Kane voornamelijk oor-in, oor-uit liedjes brengt.

Father McKenzie
LucM schreef:

Plus dat Kane voornamelijk oor-in, oor-uit liedjes brengt.

Ik noem dat gemakkelijkheidshalve wegwerpmuzak.

avatar van rkdev
Vreemd dat het nummer Dead End NA de release van deze cd opeens Before You Let Me Go ging heten (al was dat wel een logischere titel...).

0,5
Allemachtig wat een flauwekul. Bestaat er geen nul-sterren optie? Zelfs als achergrondmuziek roept deze bagger plaatsvervangende schaamte op.

Joy
Toch mooi dat Hans Vandenburg (gruppo sportivo) in de wereld draait door aangaf, iig de haagse propprijs iig zeker niet aan Kane te willen geven (met een cynische lach op zijn gezicht)

Chuck Deely rouleert in deze

avatar van Chronos85
Ik weet nog dat in de tijd dat dit album uitkwam, ik Let It Be erg goed vond. Stiekem vind ik het nog steeds geen slecht nummer, in elk geval het meest sophisticated dat Kane heeft uitgebracht...

Adrirovers
Wat een triest oordeel over deze plaat. 'So glad you made it' is een van hun beste nrs allertijden en is zelfs uitgegroeid tot een klassieker. Er zijn zelfs vette remixes van gemaakt.

britsnob
Dit wilde ik al tijden met de wereld delen± Dinand W, heeft goed naar Ten van pearljam geluisterrd , het galm geluid overgenomen, en zonder een echt sterk nummer een carriere hierop gebouwd en nl slikt dit masaal.....

terwijl we toch een Richard Janssen rex fatalflowers, een jacco de greeuw johan, en een theo de jong simmer-serenes hebben die qua kwaliteit over het hele oevre van kane schaterend urineren.....

khonnor
Hier heb ik slechts één woord voor over:

NEP!

In Belgie hebben we ook zo'n groepje rondlopen: ze heten Arid. Met dat verschil dat Jasperke van Arid nog wel iets met z'n stem kan....

1,0
Arid heeft toch veel meer een eigen sound, een betere zanger en sterkere songs dan Kane, wel ging het na het sterke debuut bergafwaarts.

khonnor
Juist, het debuut van Arid was eigenlijk niet slecht (Too Late Tonight kan ik wel smaken), maar Jasper Steverlinck een beetje kennende heeft hij de stijl van Arid eerder gekozen omdat het toen populair was om als een populaire versie van Jeff Buckley te klinken, dan omdat hij er emotioneel echt 100% achter stond....

Ik wil maar zeggen: ook Arid is een beetje nep, heeft niet echt een eigen sound en heeft een lichtjes arrogante zanger met een veels te groot ego. Enne, ik moet nog altijd kotsen als ik aan Jaspers ronduit walgelijke cover van Life on Mars denk.

OT: Rain Down On Me ooit live op werchter mogen meemaken. Zelden zo'n nep-publiek-ophitsende sing-along poging meegemaakt. Bweurk. Klappen in de handjes.

Ik heb Arid altijd een rip-off van Geneva gevonden. Heb zelfs een keer bij een concert gestaan van Suede waarbij ik niet wist wat het voorprogramma was. Dat bleek uiteindelijk Arid, maar het kostte me twee nummers om erachter te komen dat het niet Geneva was.

Maar afgezien daarvan sla ik Arid ook wel hoger aan dan Kane, al vind ik het titelnummer van dit album nog een de weinige Kane-nummers die er mee door kunnen.

britsnob
als ik het zo lees was arid fout na de oorlog

avatar van Madjack71
Ik moet niets hebben van Kane...maar eerlijk is eerlijk...het nummer Rain Down on Me heeft alles wat een goed nummer in zich moet hebben....de opbouw, climax, energie en zelfs Dinand heeft zijn aardappel thuisgelaten.

avatar van jellecomicgek72
Waarom wordt deze band eigenlijk zo gehaat? Snap er niks van, heb momenteel Rain Down on Me weer eens opstaan en blijf dit toch echt een lekker nummer vinden. Misschien een beetje stadionrock maar ach..

avatar van iggy
Als ik het goed begrijp Jellecomiccgek hebben veel mensen een hekel aan Kane omdat de zanger zo vreselijk arrogant is of moet zijn. Wat natuurlijk de grootste flauwekul is. Hoeveel buitenlandse arrogante snoevers lopen er niet rond in de muziekwereld. Aan de een erger je aan de andere niet. Persoonlijk heb ik wel iets met al die arrogante vantjes en vrouwtjes. Meestal zijn het kleurrijke persoonlijkheden die hun mening durven te uiten. En als het enigzins mee zit blijven ze dat doen. Bijna altijd is dat wat mij betreft op zijn minst vermakelijk. Maar als het een Nederlander betreft oeps dan moeten we dat niet. Naaa dat kan niet doe effe normaal klootzak bla bla. Nu is die Dinand een arrogante vent? Eigenlijk vind ik dat helaas best wel meevallen. Ik heb hem eigenlijk niet al te vaak gezien op tv. Want dan beslissen we over het algemeen wat is die arrogant zeg. En als ik Dinand wel zag vond ik dat best wel zwaar overtrokken. Eigenlijk best wel een teleurstelling. Ik vond hem namenlijk niet arrogant. Gut hij heeft een aantal malen geroepen dat kane een wereld band zou zijn of worden. So what? Dat is ambitie hebben is daar iets mis mee? Ik durf te wedden dat als Kane uit een ander land was gekomen dat wij ons lang niet zo aan deze snoever zouden ergeren. Een snoever die niet eens een snoever is in mijn optiek.

Ik lees hier berichtjes waarvan ik denk tjonge tjonge. Lekker kort door de Nederlandse bocht
zeg.. Haagse arrogantie, iemand word misselijk van die zang,mateloos overschatte nep rock. Om maar een greep te doen. Nu ben ik er zelf ook niet vies van om een kritische noot te kraken. Maar ik krijg hier toch best een gevoel bij van mmmm dit is best wel flauwekul en persoonlijk naar iemand gericht die we toevallig in grote getale niet moeten........ Die kut hollander met zijn grote bek.

En het volgende berichtje gaat over de best wel goede plaat van KANE
Dit moest ik effe kwijt geloof ik ha