Paolo Conte - The Best Of (1998)

Italiƫ
Jazz
Label: Nonesuch

1. Via Con Me (2:29)
  2. Sotto le Stelle del Jazz (3:34)
  3. Elisir (2:23)
  4. Boogie (5:52)
  5. Sparring Partner (4:12)
  6. Come Di (4:00)
  7. Azzurro (2:46)
  8. Gelato Al Limon (4:30)
  9. Happy Feet (3:24)
  10. Gli Impermeabili (3:55)
  11. Max (3:45)
  12. Gong-Oh (3:17)
  13. Colleghi Trascurati (3:39)
  14. Bartali (2:20)
  15. Alle Prese Con Una Verde Milonga (6:23)
  16. Dragon (4:12)
  17. Hemingway (4:53)
  18. Ho Ballato Di Tutto (2:52)
  19. Quadrille (2:48)
  20. Genova Per Noi (3:16)
geweldig verzamel album. al zijn beste nummers.
vooral max, gli impermiabili, come di, sotto le stelle del jazz en via con me (bekend van de Brand reclames).
de ideale achtergrond muziek, maar ook zeer geschikt om lekker hard op te zetten
puur genot!

avatar van HiLL
Een heeeerlijk album met steen goeie muziek van deze Italiaanse megaster. Lekker met je geliefde aan de wijn/witte port en stukjes brie met peer erbij..gerandeerd een succesvolle avond

Heerlijk om deze cd zo af en toe weer eens te horen.
Bij Sparring Partner moet ik altijd even denken aan die Ozon-film 3x2.
En dan ook nog eens met Max en Gli Impermeabili.....helemaal goed.

avatar van Paalhaas
Eh, je bedoelt 5x2, denk ik?

Paalhaas schreef:
Eh, je bedoelt 5x2, denk ik?

Ik wist het ik wist het, ik twijfelde al maar was te lui om het te checken. Die luiheid is bestraft. Inderdaad 5X2

aERodynamIC schreef:

Bij Sparring Partner moet ik altijd even denken aan die Ozon-film 5x2.

Jep, bij mij hetzelfde!

avatar van musicfriek
Samen met Zucchero Fornaciari mijn Italiaanse helden. Wat een weergaloze muziek is dit toch. Moge de lente maar snel komen! Cappucchinootje drinken, krantje erbij, neerploffen op een stoel, de zonnestralen in je gezicht en genieten maar...

avatar van Music4ever
Heb deze cd laatst gekocht en idd prachtige muziek.
Heerlijke rustgevende pianomuziek met dat geweldige Italiaans! (wat een mooie taal zeg)
Max is voor mij DE topper, echt meesterlijk!
Het bekende Via Con Me is ook zeer mooi, alleen jammer dat er hier een andere versie van op staat. (vind het origineel beter)

avatar van FunkStar
Geweldige CD! Een aantal bekende nummers die geweldig zijn maar ook wat minder bekende nummers die minstens zo goed zijn. Mijn favorieten: Gli Impermeabili en natuurlijk Max, dat nummer had voor mij nog wel langer kunnen duren, wat een prachtig liedje is dat!

avatar van Lamontagne
Super album die je blijft draaien.
4,5 ster is wel gepast.

EVANSHEWSON
Happy Feet, track nummer 9 hier, daar heb ik destijds mijn discobar naar vernoemd.
Ik draaide veel trouwfeesten toen, en tijdens het dessert, voor de dans nog draaide ik dat nummer vaak, om al vast sfeer te creëren.

Mooie, neen, uitstekende verzamelaar van Paolo Conte. Véél hoogtepunten, een plezier om te herbeluisteren, zeker als het effe geleden is. En dat ga ik vandaag opnieuw doen zie.

Updates lezen kan een mens op gedachten brengen.

Blij dat er af en toe eens geen harde gitaarmuziek besproken wordt hier!

4.5 ster voor zoveel ultieme schoonheid, ook al begrijp ik van dat Italiaans geen half woord!
****1/2

avatar van LeRoi
Perfect verzamelalbum die je 'ten allen tijde' kunt opzetten (ook als je ouders langskomen ). Staan vele juweeltjes op zonder er nu 1 specifiek te noemen.
In 2005 in R'dam gezien: is toch effe wat anders dan wanneer je naar een pop-band gaat of bijv. NSJ.

avatar van PaulieWalnuts
Elisir is zo'n prachtig nummer. Geweldige zanger.

En Via Con Me natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

avatar van LeRoi
Geweldige Singer/Songwriter. Staat met deze plaat in mijn favo Top 10 'Roots' (of zo je wilt 'Wereld'). Typisch een plaat die ik altijd en vaak kan draaien en eigenlijk never verveeld. Ooit 1 keer Live gezien: muzikaal prima, maar ga dan toch liever naar een band dat meer swingt, zoals US3 of, om in het genre 'Roots/Wereld' te blijven, the Buena Vista Social Club (van wat er nog van over is)...vorig jaar

Een leuke compilatie, maar zonder de magic spark van Collezione en Collezione 2. Desalniettemin zijn dit natuurlijk topnummers. Vooral Gong-Oh, Boogie en Colleghi Trascurati luister ik graag. Quadrille heb ik niet op een andere cd staan, dus die draai ik ook graag, al vind ik het niet het beste nummer dat dit album te bieden heeft.
Eigenlijk vind ik het een beetje jammer dat alle hoogtepunten erop staan: zo lijkt het minder aantrekkelijk om nog andere cds aan te schaffen.
Tenslotte vind ik het ergerlijk dat Come Di en Azzurro er allebei op staan en dan ook nog achter elkaar! Wat mij betreft lijken die twee teveel op elkaar en had Azurro beter door een ander nummer vervangen kunnen worden. Toch 4*, vanwege de genialiteit van de nummers.

avatar van Djarune
prachtig album voor in de auto naar Italië!

dVTB
Dit weekend eindelijk eens gekocht. Wat een heerlijke cd. Ik was altijd al weg van de nummers Max en Gli Impermeabili, maar deze cd biedt nog veel meer moois, terwijl Conte's genre eigenlijk mijn smaak helemaal niet is.

Een enkel nummer is wat overbodig, maar als totaal is dit een erg prettige cd. En dat voor 6,66 bij de MediaMarkt...

avatar van hank2
Voor 2 euro kon ik um natuurlijk niet laten liggen, want wat een heerlijke gek is dit.

avatar van master-rens
2 euro waar?!

Father McKenzie
Formidabele verzamelaar van de zingende advocaat. De wat nukkige stem, gecombineerd met het fijne jazzy pianospel, het is magisch... Boogie, Sparring Partner, Dragon, Happy Feet... het zijn stuk voor stuk swingende pareltjes.

avatar van Snowblood
Sentiment voor mij. Vroeger stond Conte altijd op de platenspeler.

Fantastisch mooi, emotie, raakt je.

Hoe meer Conte ik luister, hoe minder ik deze cd vind...
Live klinkt lekkerder! Bovendien mag ik zijn dromerige melancholie wel, en die is op deze cd maar mondjesmaat aanwezig.

avatar van master-rens
Pupuce schreef:
Hoe meer Conte ik luister, hoe minder ik deze cd vind...

Paolo Conte moet je ook niet te vaak luisteren en ook alleen als je ervoor in de stemming bent.
Als ik ervoor in de stemming ben, lekker ontspannen, dan kan ik heel erg genieten van deze muziek.

avatar van hank2
master-rens schreef:

P.S. En trouwens die van 2 euro was in de plaatboef R'dam.

Ik mis op deze cd het prachtige 'aquaplano'

avatar van muziekobsessie
liefhebbers van Conte probeer ook is zijn voorbeeld en inmiddels cultzanger Piero Ciampi
Piero Ciampi - Piero Ciampi (1971) geboren in Toscane!

avatar van Booyo
Soundtrack van vele vakanties. Ofwel, een album gekoppeld aan heerlijke herinneringen. Alleen daarom zal ik hier nooit een lage score aan kunnen geven.

avatar van brain75
Nog een weekje en dan naar het concert in Carre. Ik begin me er steeds meer op te verheugen

avatar van lennon
Aangeschaft voor voornamelijk Max.

In zijn geheel erg vermakelijke verzamelaar. .Deze toch wat vreemde muzikant boeit me toch bij elk nummer.

niet gek voor 50 centen

avatar van brain75
Vandaag weer lekker aan gezet in de auto. Zonnetje buiten en lekker Gong-oh meegalmen(al heb ik geen wat de man zingt.

Op de een of andere manier krijg ik dan gelijk zin om pizza te eten en die weg te spoelen met een glaasje Limoncello.....

avatar van gaucho
gaucho (redactie)
Niemand die het opvalt dat de meeste nummers op deze verzamelaar ( en misschien wel allemaal) opnieuw opgenomen zijn? Geeft op zich niets, want het maakt het beluisteren tot een mooi samenhangend geheel, en zo heel veel verschillen ze nou ook niet van de originelen.
Ik heb meer CD’s van Paolo Conte, maar als ik zijn beste nummers achter elkaar wil horen, wil deze nog wel eens in de CD-speler belanden. Want een mooie samenstelling is het wel.

Mooie melancholieke melodieën, veel jazzy accenten, af en toe doorspekt met Engelse termen die zijn muziek nog meer een internationaal karakter geven, en natuurlijk die unieke bromstem - alle ingrediënten die Conte’s muziek zo bijzonder maken zitten erin. Onderwerpen die variëren van slonzige collega’s en regenjassen tot Hemingway en ijs met citroensmaak.
Heerlijke ontspannen klanken, zowel voor een zwoele zomeravond als - zoals nu - een winterse avond bij het haardvuur met een glas Chianti. Altijd goed voor een glimlach.