Joe Bonamassa - Live from Nowhere in Particular (2008)

Blues
Label: Provogue

1. Bridge to Better Days (5:27)
  2. Walk in My Shadows (5:15)
  3. So Many Roads (6:09)
  4. India / Mountain Time (10:17)
  5. Another Kind of Love (3:47)
  6. Sloe Gin (7:20)
  7. One of These Days (5:53)
  8. Ball Peen Hammer (4:23)
  9. If Heartaches Were Nickels (4:08)
  10. Woke Up Dreaming (7:59)
  11. Django / Just Got Paid (17:52)
  12. High Water Everywhere (4:48)
  13. Asking Around for You (7:24)
  14. A New Day Yesterday / Starship Trooper / Wurm (7:50)
avatar van Dexter
Man, man, dit wil ik wel eens horen. De beste bluesgitarist van deze generatie met een strakke live-show en een sterke setlist. Dat kan niet meer stuk

avatar van BenZet
Ik ben ook erg benieuwd, in november ga ik hem echt zien in Utrecht, hopelijk is dit alvast een mooie voorproef

Ik kan niet wachten tot deze cd uitkomt!
Jammer dat er vooralsnog geen andere optredens gepland staan in NL buiten Vredeburg... vind ik toch niet de ideale locatie om Bonamassa te bewonderen

avatar van BenZet
Ik ben nog nooit daar geweest, ik heb me laten vertellen dat het een soort theater is?? Echter wil ik hem graag zien, dus het moet maar. Het is trouwens wel een nadeel dat het alleen zitplaatsen zijn, kan je toch niet echt 'los' gaan....

avatar van Bartjeking
Gaaf! Wist niets van deze release . Heb Joe dit jaar live gezien in Eindhoven en was onder de indruk; dus deze live registratie komt als geroepen.

avatar van Thunderrock
Heeee ik wist niet dat dit er aan zat te komen.
Heb hem onlangs in Groningen voor het eerst live aan het werk gezien met voor mij een nieuwe (rete strakke) band.
Deze ga ik blind aanschaffen!!!!

Thunderrock schreef:
gezien met voor mij een nieuwe (rete strakke) band.

Hij is solo
Btw is het live net zo goed als op cd? Ga hem in november zien en heb hoge verwachtingen...

avatar van Thunderrock
Ik heb hem binnen. Wat een goede cd jongens. Vrijwel de zelfde set als in maart in Groningen. Erg lekkere live sound. Publiek is wel wat ver weggemixt maar dan komt de muziek tenminste nog beter tot zijn recht. Joe heb ik pas verleden jaar ontdekt maar heeft mij recht in mijn ziel geraakt. In positieve zin natuurlijk.
Uitschieters:
Bridge to Better Days
Woke Up Dreaming (Wat teisterd hij hier zijn akoustische gitaar zeg!!)
en natuurlijk het meesterlijke Sloe Gin

I want more, I want more......

avatar van Dexter
Sloe Gin klinkt echt prachtig hier, inderdaad
Woke Up Dreaming is altijd hét hoogtepunt van zijn show.

Verdere toppers: Ball Peen Hammer en India/Mountain Time.
Top-album, alleen If Heartache Were Nickles vind ik minder dan de album-versie, voor de rest niets dan lof

avatar van Stef114
bijzonder lekkere cd!
naar mijn mening zijn de beste nummers So Many Roads, Sloe Gin en India/Mountain Time.
Ik ga 'm ook in november in utrecht bewonderen!

avatar van vin13
Live is zeker goed en zijn zang gaat er ook op vooruit, 1 advies ga niet te dicht bij de speakers staan. Hard rockin, blues.

avatar van BenZet
Geweldige cd! In mijn ogen is dit een van de beste gitaristen van dit moment en ik denk wel van zijn generatie. De covers die als toegift zijn gegeven klinken geweldig, zeker het nummer Django/Just got Paid met een Led zep einde, echt goed.

Jammer dat deze man zo weinig aandacht krijgt, want hij is echt heel goed, en aan iedereen die van blues/ rock houd: Dit een must have!

avatar van BenZet
Stevend echt af op een plaatsje in mijn top 10!

avatar van Lamontagne
Wat is dit een fantastische plaat, vanaf de eerste noot wordt je omver geblazen.
Favoriet nummer kiezen is bij deze plaat heel echt moeilijk ze springen er allemaal uit, met een begeleidingsband die met dat dampende orgel ook geweldig werk afleverd.
Nog te kort in huis voor meteen in m´n top 10 maar dat duurt niet lang

avatar van BenZet
Ik sluit me er helemaal bij aan, alleen bij mij staat hij al in mijn top 10. Jammer dat deze man zo weinig aandacht krijgt!

avatar van Lamontagne
Op repeat in de speler, dit album is een openbaring van dat er toch echte muzikanten zijn, niet alleen maar kijken naar de commercie maar gewoon spelen met hun hart.

De sfeer die hij neerzet op dit album is geweldig met een geweldige Mountain Time na een oosters intro met India dan worden meegenomen in een extase van Real Blues

Voor mij persoonlijk al het album van het jaar!!

avatar van Running On Empty
Zo'n 2 of 3 keer per jaar komt er een plaat langs die zo lekker klinkt dat je hem blijft draaien en blijft draaien zonder een moment van verveling. Echt een heerlijke plaat.

Kan van dit concert ook niet een DVD komen?

tuktak
als mensen roepen dat joe bonamassa de beste gitarist is van deze generatie, en dit de beste cd van het jaar is, en ik daarbij nog nooit van de beste man gehoord heb, krijg ik meestal zo mijn twijfels. stelletje groupies denk ik dan.

maar ditmaal heeft het toch echt met mijn eigen kennisgebrek (je kan niet alle artiesten in elk genre kennen) te maken, want dit album is fenomenaal. wat een briljant gitaarspel valt hier te beluisteren en vooral te ontdekken.
hij weet echt erg goed gevoel in zijn gitaarspel te leggen, iets wat weinig anderen gegeven is kwa overbrenging richting mij. daarnaast is het vocaal ook nog eens erg goed en plezierig.
ik heb aan dit ene album al genoeg bonamassa voor de komende tijd, maar zal toch vast wel even op verder onderzoek uitgaan binnenkort...

avatar van Thomzic
Deze artiest op het moment aan het ontdekken. Beetje laat? Misschien wel. Het plezier is er echter niet minder om. Damm.. Wat een gitaarspel! Briljant op sommige momenten. Vanaf het begin word je meegezogen in de wereld die Joe Bonamassa heet. En je komt er voorlopig er ook niet meer uit.

[quote]Running On Empty schreef:
quote]

Amen

Deze plaat blijft groeien en groeien en dan met name het schitterende If heartaches were nickels ingetogen en met hart en ziel gezongen, hoe hij de zin "wish you were here by my side" zingt dat komt vanuit zijn tenen. (ik dacht dat David Gilmour alleen Wish you were here met gevoel kon zingen maar we hebben er weer 1 bij)

avatar van Blokkie
Geweldig hoe in "If hearteaches were nickels' en stukje van "I Want You (She's So heavy)" van the Beatles is verstopt. En ik hoor ergens anders een stukje Dazed and Confused van Led Zep.

Ik ben deze man ook net aan het ontdekken. En ik geniet!

avatar van BenZet
Live gezien afgelopen donderdag, in een woord fantastisch. Dit is echt de gitaarman van deze tijd en (hopelijk) toekomst. Past qua techniek bij Jimi Hendrix, Rory Gallagher en Stevie Ray. Geloof je me niet? Ga het zelf maar luisteren en bezoek zijn concerten dan weet je ook dat het zo is!!!!

avatar van Lee Malone
Zalige live cd!

Ik heb hem in maart in Gent mogen zien, op een moment dat ik hem enkel van naam kende als een (opkomende) bluesgitarist. Ik had er nog nooit iets van gehoord en verwachtte dan ook niet al te veel, te meer omdat hij zich absoluut niet als een nieuwe gitaargod gedroeg toen hij op het podium verscheen. Hij stond eerder wat bedeesd te frummelen aan zijn microfoonstandaard en straalde eigenlijk een "waarom ben ik niet gewoon in een fabriek gaan werken?" aura uit. Na een seconde of tien echter vond hij een klein draaiknopje onderaan zijn gitaar....

De rest van de avond behoort ongetwijfeld tot de beste van 2008 en dat gevoel komt anno 2009 volledig terug met deze live-opname.

Vroeger klaagde ik er dikwijls over dat ik nooit de kans zou krijgen SRV of Rory Gallagher live te horen spelen, op Jimmy Page durfde ik ook amper hopen, enkel iemand als Jeff Beck zag ik nog wel zitten om eens live bezig te zien.... Sinds die avond in maart kan ik dat echter niet meer zeggen. Ik heb ze toen alle vier samen zien spelen...

...Alleen had hij een andere naam.

avatar van Bartjeking
Lee Malone jij snapt het

Ik las trouwens dat Joe binnenkort alweer met een nieuw studioalbum komt. Hij is niet alleen heel erg goed, maar ook nog eens productief.

Geweldig, Briljant, Super!

avatar van DikkeDarm
Joe Bona nog wat....?? Nooit van gehoord dus maar eens gaan luisteren bij Plato. Ging voor wat anders maar ehh JEZUS WAT IS DIT GOED !!!!!!!!!!!!!.Waar heeft hij gitaar leren spelen al denk ik dat dit gewoon een natuurtalent is.Ik hoor alle soorten stijlen voorbij komen. En hij heeft daarnaast nog een geweldige "blues"stem ook! Heb nu 3 cd's van Joe Bonamassa (The Ballad of Joe Henry/ Sloe Gin & deze) ik zal zijn naam nooit meer vergeten!

Father McKenzie
Staat héél hoog op mijn verlanglijstje, maar zolang men om en nabij de 18 € blijft vragen voor dit plaatje, zal het er niet van komen... dat wordt wachten....

beaster1256
perfecte live plaat , meestergitarist !!!

sloe gin schitterend !!!

amai da's nog eens een gitarist !

Joy
Frank Zappa

das pas een gitarist

avatar van Thomzic
Joy schreef:
Frank Zappa

das pas een gitarist

Waarom haal je toch overal Zappa erbij?