Electrelane - The Power Out (2004)

Label: Too Pure

1. Gone Under Sea (3:12)
  2. On Parade (2:35)
  3. The Valleys (5:20)
  4. Birds (3:53)
  5. Take the Bit Between Your Teeth (4:58)
  6. Oh Samba! (2:59)
  7. Enter Laughing (3:43)
  8. This Deed (3:24)
  9. Love Builds Up (5:24)
  10. Only One Thing Is Needed (4:34)
  11. You Make Me Weak at the Knees (3:24)
avatar van Sandokan-veld
Een paar maanden geleden nam itchy deze band op in zijn top 100 favoriete artiesten, en plaatste daarbij 'The Valleys', een soort bijna gregoriaanse gospelbewerking van Siegfried Sassoons gedicht "A Letter Home" (dat laatste heb ik ook maar van het internet hoor). Prachtig nummer, misschien ook wel (onbedoeld?) een beetje hilarisch, dat direct een plekje tussen mijn favorieten veroverde.

De rest van de plaat viel dan in eerste instantie wat tegen: degelijke pop/rock met twee benen in de jaren tachtig (REM, Pixies, The Go go's), maar de liedjes vielen in eerste instantie niet echt bij me. Een paar herkansingen hebben me toch wel positiever gestemd, waarbij nu ook 'Take The Bit Between Your Teeth' (lekkere gitaarstorm aan het einde) tussen mijn favorieten staat.

Ook veel andere liedjes blijken, vooral op de kleine details, te beklijven. Een paar wat minder interessante passages houden de plaat nét van de vier sterren af, maar al met al een prettige kennismaking (13 jaar na hun laatste optreden, maar beter laat dan nooit) en ik ga hun andere platen ook wel een keer beluisteren.