menu

Atomic - Retrograde (2008)

mijn stem
4,38 (4)
4 stemmen

Noorwegen
Jazz
Label: Jazzland

  1. Db Gestalt
  2. Retrograde
  3. Invisible Cities 1
  4. Painbody
  5. Correspondance
  6. Sweet Ebony
  7. King Kolax
  8. Invisible Cities 2
  9. Papa
  10. Don Don
  11. Folkton
  12. Hola Calamares
  13. Swedish Oklahoma in the Desert of Love
  14. Kolonienstraße
  15. Crux [Live in Seattle]
  16. Db Gestalt [Live in Seattle]
  17. Painbody [Live in Seattle]
  18. Swedish Oklahoma in the Desert of Love [Live in Seattle]
  19. King Kolax [Live in Seattle]
  20. ABC 11b [Live in Seattle]
zoeken in:
avatar van The Scientist
4,5
En nieuwe Atomic die net uit is of zeeer binnenkort uitkomt... 3-cd-box met 2 cds met nieuw materiaal en een cd met live opnamen..

1e conclusie..

oei.. dit gaat me weer geld kosten

wcs
Zit hem momenteel voor het 1st te luisteren en net als bij The Bikini Tapes is het weer genieten geblazen. (het gaat toch weer heerlijk op en neer tussen zoveel verschillende ideeen en melodieen )
Gaat een serieuze kanshebber worden om mijn eindejaarslijstje aan te voeren denk ik zo.

avatar van The Scientist
4,5
Ja... heb em nu vaker geluisterd, en waar ik hem eerst beduidend minder vond dan The Bikini Tapes vind ik nu het verschil toch neit zo groot meer...

Zelfde hoge niveau... Vooral de pianist presteert hier misschien nog wel beter dan op andere albums, Hij is een beetje de lijm die Atomic goed bij elkaar houdt . Ik blijf altijd gefascineerd door de mooie afwisseling tussen toch behoorlijk freejazzerige stukken met ook een boel rustige dingen erdoorheen.. Ook maar op 4,5 gezet laatst

wcs
Stond niet op 1 in mijn eindejaarslijstje en ik vraag me nu tijdens het luisteren af : waarom? Het verschil met The Bikini Tapes verdwijnt inderdaad gewoon als sneeuw voor de zon, bij deze roep ik dit album toch nog uit tot winaar 2008, sorry meneer Weller maar een 2de plek is ook bijlange niet mis natuurlijk.

avatar van Fianosther
4,5
De discografie van Atomic is er één met alleen maar hoogtepunten. Zo ook dit album 'Retrograde', wat momenteel mijn favoriet is. De hoge kwaliteit van het samenspel op de studio-kant van deze plaat (de eerste twee Cd's) wordt nog eens overtroffen door de live-kant (de derde Cd).

Op de concert opnamen is duidelijk te horen dat de nieuwe composities wat hebben kunnen bezinken. Zodoende is het samenspel en het spelplezier hier nog groter dan op de studio-kant van de plaat. Doordat je van de composities eerst een studio versie hoort en vervolgens een live versie (die een half jaar later opgenomen is), hoor je duidelijk hoe die composities zich ontwikkeld hebben.

Het enige minpunt aan deze plaat is de niet-fantastische opnamekwaliteit van de live-kant.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:25 uur

geplaatst: vandaag om 10:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.