Ben Folds - Way to Normal (2008)

Label: Epic

1. Hiroshima (B B B Benny Hits His Head) (3:37)
  2. Dr. Yang (2:30)
  3. The Frown Song (3:37)
  4. You Don't Know Me (3:10)

met Regina Spektor

5. Before Cologne (0:53)
  6. Cologne (5:02)
  7. Errant Dog (2:24)
  8. Free Coffee (3:08)
  9. Bitch Went Nuts (4:04)
  10. Brainwascht (3:46)
  11. Effington (3:27)
  12. Kylie from Connecticut (4:43)
  13. Salt Lake City [Live] * (1:59)
  14. Rockit Digitally [Live] * (2:09)
  15. Ballad of the Wriggly Twins [Live] * (3:49)
  16. In the Breeze [Live] * (4:27)
  17. Anger & Issues in Ellensburg [Live] * (4:09)
  18. God Bless College Park [Live] * (2:52)
  19. Rock for Freedom [Live] * (4:02)
  20. Vegoose [Live] * (4:43)
avatar van Sparks
fluidvirgo schreef:
Ik was er ook bij in Den Haag. Was wel teleurgesteld dat hij enkel het nieuwe album en het fake album speelde met als enige uitzondering de BFF klassieker Fair. Maar ik kwam er achter dat de meeste songs van het fake album eigenlijk sterker zijn dan de cuts die het echte album bereikt hebben. Gecombineerd klinkt het allemaal nog best ok, en ik moet zeggen dat ik inmiddels wel iets meer waardering kan opbrengen voor de songs. Een halfje erbij, meer zal het echter niet worden want het niveau Rockin' the Suburbs wordt nimmer gehaald, laat staan een Whatever and ever Amen....

Ja nou ik was er ook bij en vond het ook een beetje gaar dat hij zo veel van het nieuwe album zong. Maar niet geheel onverwacht. Dat hij zoveel van het fake album speelde, waar ik toen het bestaan nog niet eens van wist, verraste me wel. Het klonk wel aardig en ik geloof dat ik de fake versie van Free Coffee wel wat meer kon waarderen als die nu het album heeft gehaald. Ook al heeft het gehele fake album in 3 uurtjes gemaakt (om zijn woorden te geloven), wat ik theoretisch gesproken toch wel erg snel om geweldig goede nummers te schrijven.
Maar goed inmiddels toch maar een halfje erbij gedaan... Effington vind ik erg leuk. Al beluister ik dit album nauwelijks nog. Rocking the Suburbs heeft in ieder geval niet gehaald met dit album. Dat is een ding wat zeker is.

Ik vind het eigenlijk wel een lekkere luistercd. 3,5'je.

avatar van sugar mice
Ja, ik ben ook tevreden. Het is eigenlijk allemaal zoals je bij hem kan verwachten. Blije up tempo nummers als The bitch, Brainwascht, Dr Yang en Hiroshima, waar de humor van af druipt. Met blije nummers is het lastig inhoud aan de tekst te geven. Wat dacht je van Harold the Barrel van Genesis? En de rustige nummers (Cologne, Kylie) zijn ook typisch zoals hij ze maakt, druilerig / romantisch / mooi. Uitsmijter You don't know is een heerlijke meezinger, hoe kan je daar geen goed gevoel van krijgen en okee, dan moet je niet naar de tekst luisteren, want die is dan weer serieus

avatar van Them
Eerste kennismaking en toch ondanks de negatieve kritieken positief verrast door een enthousiaste Folds die me op momenten zeker een glimlach op het gezicht laat toveren. 3,5 *

avatar van hrmnbstr
Het geweldige kanaal Silver St., dat volledig is gewijd aan Ben Folds en alles wat daar aan gerelateerd is, heeft dit album opnieuw geproduceerd en opnieuw ingedeeld en het resultaat is een Ben Folds-album dat qua productie meer in lijn is met de 'spontane' albums van Ben Folds Five. Aanrader!
Ben Folds - Back to Normal [Fan-Made Compilation] door Silver St.