Jan Smit - Stilte in de Storm (2008)

Label: Heartselling

1. Stilte in de Storm (3:17)
  2. Mi Amor Es Solo Para Ti (3:08)
  3. Liever Alleen (3:33)
  4. Geen Dag Voorbij (3:11)
  5. Calypso (3:34)

met John Denver

6. Als Je Lacht (3:55)
  7. Je Naam in de Sterren (3:19)
  8. Als Hij de Zee op Gaat (3:50)
  9. Wat Ik van Jou Wil Weten (3:23)
  10. Dan Volg Je Haar Benen (3:01)
  11. Wat Jij Bent Vergeten (3:09)
  12. Hemel Is Hier (2:56)
  13. Stuur Mij Nog Even (3:03)
  14. Omdat Wat Ik Droom Niet Mag (1:31)
bikkel
Calypso met John Denver?????

Is tegenwoordig nogal in geloof ik.Zingen met doden.
Alles voor het succes.

avatar van chansadres
Wist je dat Jan Smit de eerste zanger is in de wereld die een duet mag zingen met John Denver. Jan is een groot fan van Denver en had er alles op gezet dat hij dat nummer mocht gebruiken.

Jan Smit is jammergenoeg zijn mooie stemgeluid kwijt. Je hoort dat zijn stem rauwer is en niet meer zo hoog kan.

DreamHead
Mijn hemel, ik heb het gevoel dat Jantje na die operatie nog slechter is gaan zingen. Ik ben al totaal geen liefhebber van Jantje, maar de nieuwe single belooft niet veel goeds. Hij klinkt hier als een op hol geslagen geit. Blijkbaar hebben ze hier in Nederland niet genoeg aan een Jim ala Idols. En wat zie ik, Calypso met John Denver? En ik maar denken dat we al die ellendige dodenduetten met Andre hazes al hadden gehad. Oh ja, onze eigen Gerard Joling doet ook een duit in het zakje, een duet met Rita Hovink. Het moet niet gekker worden.

DreamHead schreef:

Joling, is dat niet die relnicht die aan iedereen z'n erfenis morrelt?

Aardige cover, trouwens.
Weer eens wat anders dan die blauwe achtergrond/felle belichting/gestreken overhemd/big cheese-covers die dit genre oververtegenwoordigen.

SSS
Waar zijn de fans, slecht één 5 van ene Bas.... 1,80 is wat mij betreft wel oké.

kaztor schreef:

Aardige cover, trouwens.

Ja, maar is dit niet meer stilte vóór de storm?

..of erna.

avatar van royh
SSS schreef:

En diezelfde Bas geeft ook 5 sterren aan het meest recente album van Monique Smit Laat me raden naar het aantal sterrren dat Bas uitdeelt als pa of ma Smit een album zouden uitbrengen
Een gemiddelde van 1,80 is inderdaad ruim zat voor wat ik tot nu toe hiervan gehoord heb.

Ik zag bij bol.com (bij het album Hollandse nieuwe 10) nog een leuke variant op de titel van track 10: zie deze link (bij disc 1 track 1): http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1000004005965120&Section=MUSIC

'Hoi schat! Mooie bonen!'

fastpulseboy
Wammel schreef:

Ja, maar is dit niet meer stilte vóór de storm?

..of erna.

ja, duh, het niveau kun je van de titel al aflezen!

avatar van J.Bell
Ah, de Jan Smit Hate Base heeft ook weer gestemd.. Belachelijk al die 0,5 stemmers, waarom worden die stemmen niet verwijderd? Echt ongeloofwaardig...

SSS
J.Bell schreef:

Er is niet alleen maar 0,5 gestemd maar je hebt gelijk, als je wilt stemmen moet je gewoon een 5,0 geven anders ben je een hater van iemand's muziek.

Simpelweg een goed album. Z'n stem is wel veranderd, maar het is er niet slechter op geworden. Z'n teksten worden beter, ook de muziek wordt steeds beter.

5 sterren voor Jan Smit!

avatar van dix
dix
fastpulseboy schreef:

ja, duh, het niveau kun je van de titel al aflezen!

in het oog van de tornado is het wel degelijk windstil

Sstttt
SSS schreef:
Hier een fan van Jan. 5*****. Die 1,80 is nu inmiddels 2,25; het gaat de goede kant op met Jan..........

gve
laatste nummer! Beetje kortt!? maar mooi!

Jantje Smit aangetroffen in de Media Markt Eindhoven. Een groep bakvissen stond met camera's, sjaals en knuffels te wachten. Meneer had er weinig zin in, ik ook niet meer toen ze deze CD bléven draaien.

Voor alle fans: hij ziet er in levende lijve precies zo uit als op TV. Geen charisma, geen teleurstelling, gewoon Jan Smit. Net als zijn muziek.

Goeie cd, met een paar toppers er tussen!

Father McKenzie
J.Bell schreef:

Vrees niets! Ik ga niet stemmen, het is toch mijn ding niet. Mooie hoes, dàt zeker wel!

avatar van Brucas
Als Je Lacht vind ik echt een mooi nummer, de rest moet ik nog beluisteren!

avatar van chevy93
Toch grappig, dat mensen die niet van Jan Smit houden, toch hierop gaan stemmen.

Zo veel mensen vinden Jan Smit leuk, maar die bevinden zich dan (helaas?) niet met zo velen op deze site. Vandaar dat 2,40 dan een beetje te laag is, als je een gemiddelde mening wilt (denk ik hoor).

Als je uberhaupt niks met JS hebt, dan ga je al met dat gevoel de cd luisteren en vind je het al snel niks..

Als je toch al met een voorgevoel gaat luisteren en niet objectief kan oordelen, doe het dan ook helemaal niet!

Dank je
______________________________

Dan stem ik maar een 5, niet omdat het zo goed is, maar omdat ik het belachelijk vindt dat er zo vaak een 0,5 is gestemd..
En hij is al 2,50

chevy93 schreef:

Een nieuwe moraalridder heeft zich aangediend...wellicht zijn er nog meer albums te vinden die met een proteststem een honderste naar boven of naar beneden zijn bij te stellen.

rodneyVL
Ik vind dat je best een halve ster mag vinden, ik vind het soms zelfs erg dat ik niet eens 0 kan stemmen,..ik zie dat de vrijheid van meningsuiting ook hier steeds meer wordt ingekort:) Is Geert Wilders ook toevallig MMlid? Zou hier wat werk voor 'm liggen...Afijn:

Alle gekheid op een stokje, mensen, dit is toch best een goede ceedee? Een zilveren harp geef je toch ook niet zomaar weg? Ik merk duidelijk dat Jan verdieping zoekt in het fenomeen muziek. Oké, oké op zijn manier dan, maar toch...come on!

stuart
Ik ken het album niet en geef daarom geen stem, maar wat betreft Jan Smit zijn stem.......die is er iig niet beter op geworden.

avatar van MJ_DA_MAN
chevy93 schreef:
en niet objectief kan oordelen, doe het dan ook helemaal niet!
Maak je geen zorgen, je zal hier niemand een objectief oordeel zien geven over deze plaat.

rodneyVL schreef:

Naar mijn bescheiden mening was het zelfs een gouden harp. Een prijs voor het hele oeuvre en ja dan kan je niet anders dan constateren dat die harp zomaar wordt weggegeven. Een devaluatie van de prijs of een bevestiging dat hij nooit veel heeft betekend (ken de geschiedenis ervan niet voldoende)
Hoe dan ook Jan lijkt me ook niet degene die eens een daad zal stellen door deze harp te weigeren, of deze botweg uit het raam van de auto te kegelen zoals Rijk de Gooyer dat ooit deed met een ander gouden kleinnood van nul en geen waarde.
Door dit soort prijzen worden Jan cs alleen maar gesterkt in hun misvatting ook daadwerkelijk iets te presteren. Zucht ..of zoals Jan opmerkte: ik ben nog maar 23 jaar!
Wat staat ons nog te wachten?!!

Ik haat palingpop

rick*
Ik kan deze CD niet waarderen. Werk zelf in een winkel waar deze CD mijn gedwongen aandacht eiste terwijl ik totaal niet van deze muziek hou. Maar als er dan geen klanten in de winkel zijn dan ga je er toch maar eens naar luisteren. Want ja, als je alleen in zo'n kassahokje zit 4 uur langwat moet je anders.

Ik kon er helaas niet van genieten. Na de - zonder te overdrijven - 6e keer ben ik toch maar naar de hogergeplaatsten gegaan om te vragen of het afgelopen kon zijn met deze CD. Het is zo op 13 jarige tienermeisjes gericht dat ik het ook niet meer aan kon horen. Hetkan aan mij liggen, maar ik had tijdens deze CD ook vaak het idee dat ik naar een (bekend) Engels liedje zat te luisteren ,maar ik kon er maar niet op komen welke het nou telkens was. Kreeg in ieder geval niet het idee dat het een volledig originele CD was. Maar dat kan aan mij liggen.

Wammel schreef:

Wat staat ons nog te wachten?!!

Awards, zucht.... Een lijst met popi namen afgaan en er dan maar eentje uitpikken die recentelijk een beetje in de schijnwerpers staat en dan maar zo'n veredeld, gouden stuk shit uitventen dat helemaal, maar ook echt helemáál, niks betekent en eindigt op de open haard van de artiest in kwestie als huiskamervervuiling..

Wanneer wordt er nou eens een statement gemaakt en zoiets als De Gouden Drol uitgereikt? Jiskefet deed al eens zoiets (Gouden Lul)...

avatar van bauer
wat een bagger
volgende keer maar weer Rob de Nijs luisteren.

avatar van Slowgaze
Ik vond het destijds een enorme teleurstelling om te horen dat bij het postume duet Calypso John Denver de dode was.