menu

Marduk - Those of the Unlight (1993)

mijn stem
3,92 (18)
18 stemmen

Zweden
Metal
Label: Osmose

  1. Darkness Breeds Immortality (3:47)
  2. Those of the Unlight (4:42)
  3. Wolves (5:48)
  4. On Darkened Wings (4:14)
  5. Burn My Coffin (5:14)
  6. A Sulpture of the Night (3:28)
  7. Echoes from the Past (7:05)
  8. Stone Stands Its Vigil (5:31)
totale tijdsduur: 39:49
zoeken in:
avatar van Edwynn
4,0
Those Of The Unlight was de tweede worp van Marduk. In vergelijking tot het debuut neigt de band meer en meer naar de black metalkant van haar identiteit. Compositorisch gezien boekte het enorme vooruitgangen. Ik vraag me wel eens af hoe het toch mogelijk is dat de albums van voor Heaven Shall Burn nog altijd met een beperkte aandacht moeten doen. Kwalitatief gezien doen ze niets onder voor de door Peter Tägtren geproduceerde albums.

Het machtige titelnummer en vooral het epische Burn My Coffin zijn zwarte parels die zo uit de Zweedse sneeuw gedolven kunnen worden. Wervelende black metalaanvallen met veel oog voor instrumentale details. Geen repetitief hypnotisch geneuzel maar beukende riffs en druk drumwerk. De death metalbenadering ligt nog ergens onder de oppervlakte. Het is wat Marduk door de jaren heen zou blijven kenmerken.

Those Of The Unlight is één van de meer gevarieerde schijven uit de Mardukdiscografie. Veertig minuten gitzwarte kwaliteit. Bikkelhard en boordevol sfeer.

Gelijk even een correctie ingediend voor de hoes. De originele was grijs met rode letters. De titel staat aan de linkerkant ipv de rechter.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:47 uur

geplaatst: vandaag om 00:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.