menu

Simon and Garfunkel - The Simon and Garfunkel Collection (1981)

Alternatieve titel: 17 of Their All-Time Greatest Recordings

mijn stem
3,92 (95)
95 stemmen

Verenigde Staten
Folk / Rock
Label: CBS

 1. I Am a Rock (2:51)
 2. Homeward Bound (2:27)
 3. America (3:28)
 4. The 59th Street Bridge Song (1:41)
 5. Wednesday Morning, 3 A.M. (2:12)
 6. El Condor Pasa (If I Could) (3:06)
 7. At the Zoo (2:18)
 8. Scarborough Fair / Canticle (3:08)
 9. The Boxer (5:12)
 10. The Sound of Silence (3:05)
 11. Mrs. Robinson (3:54)
 12. Keep the Customer Satisfied (2:33)
 13. Song for the Asking (1:42)
 14. A Hazy Shade of Winter (2:17)
 15. Cecilia (2:51)
 16. Old Friends / Bookends Theme (3:56)
 17. Bridge over Troubled Water (4:52)
totale tijdsduur: 51:33
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
4,0
Jammer dat je El Condor Pasa en Bridge over Troubled Water op een gegeven moment in elke Nederlandse winkelstraat kon horen door die leuke Peruanen of Bolivianen met hun panfluit en akelige soundmixer.
Die nummers kan ik dus ook niet meer horen. Verder natuurlijk tijdloze klassiekers.

4,5
Hoor die gasten veel liever dan Beat It van MJ op een draaiorgel, gemixed met een rinkelend centenbakje, maar smaken verschillen nu eenmaal. Heb een iets andere verzamelaar, maar die komt voor 99% overeen met deze. Superduo met supergoeie nummers. The Boxer wordt ik altijd zeer emotioneel van, altijd weer gefascineerd door de dubbele lyrics in Scarborough Fair / Canticle en'I am a rock zijn m.i. hoogtepunten. Minpuntje is Hazy Shade of Winter dat ik van de Bangles beter vind.

avatar van avdj
4,5
Vrijwel allemaal goede nummers. I'm A Rock ken ik van de Regenjas

avatar van Jan Wessels
4,0
aERodynamIC schreef:
Jammer dat je El Condor Pasa en Bridge over Troubled Water op een gegeven moment in elke Nederlandse winkelstraat kon horen door die leuke Peruanen of Bolivianen met hun panfluit en akelige soundmixer.
Die nummers kan ik dus ook niet meer horen. Verder natuurlijk tijdloze klassiekers.


Ik heb nog de single El Condor Pasa liggen van Los Incas. Aan het einde van de plaat gaan ze nog even flink loos, jammer dat S&G dát stukje niet meer meenamen.
Verder is dit een prima verzamelaar van deze heren. Scarborough Fair en Old Friends / Bookends Theme zijn prachtnummers naast het bekendere werk. 4*

Je kunt het zeurmuziek noemen, maar ik vindt het heerlijk.

4,5

avatar van LeRoi
4,5
Wie is er niet groot mee geworden...... Blijft klassiek en tijdloos...Heb ik er altijd zin in? Nee, niet bepaald..

avatar van Rogyros
4,5
D-ark schreef:
Je kunt het zeurmuziek noemen, maar ik vindt het heerlijk.

4,5

Dat zullen sommigen idd vinden. Als het al zo is, dan vind ik het heerlijke zeurmuziek! Ik heb niet altijd zin in deze muziek, maar als ik het een tijdje niet heb opgezet en het dan weer ga draaien, dan word ik er altijd vrolijk van.

Een prachtig muziekdocument!

avatar van Lexcoaster
4,0
Geweldige verzamelaar. Simon & garfunkel zijn tijdloos.

Dit was één van onze eerste cd's omdat wij Simon & Garfunkel allebei geweldig vinden, maar wát een afknapper! Wát een k**geluid, ik voelde me enorm belazerd. De geluidskwaliteit van deze cd was verschrikkelijk slecht, maar we moesten er het volle pond voor betalen. Een gulden of 40 denk ik, ongeveer 20 euro en dat zo'n 25 jaar geleden! Het heeft lang geduurd voor we opnieuw iets van Simon & Garfunkel durfden te kopen. Dit was even lekker snel cashen voor de platenmaatschappij, inspelend of het toen nog vrij nieuwe medium cd. Goede zaak dat de macht van de platenmaatschappijen tanende is. Wij vonden het een schande indertijd!

avatar van 93.9
Nummers zijn vooral erg zacht opgenomen.

avatar van Ernie Ball
Ik kan me herinneren dat toen deze CD net uit was (idd. het gulden tijdperk) er in de pers schande van werd gesproken dat de geluidskwaliteit zo vreselijk slecht zou zijn. Ik ken hem zelf niet, maar heb het toen wel gelezen. Overigens heb ik wel een aantal andere CD's van de heren, en die zijn prima qua geluid.

avatar van Dibbel
4,0
Hoorde bij mijn eerste CD's.
CD's waren nog zo duur dat je dikwijls een verzamelaar kocht van een artiest als (her)instapper.
Het is mij nooit opgevallen (en nog niet) dat de geluidskwaliteit van deze CD zo slecht is.
Het klinkt vooral heel erg jaren 60 (met weinig bas, maar dat was toen wel meer).
Wel klinkt ie inderdaad aanmerkelijk zachter dan andere CD's.

De muziek zelf is uiteraard weinig op aan te merken. Een aantal klassiekers en de meeste nummers vooral erg mooi gezongen.
Een keer in de zoveel tijd moet ik dit weer eens horen.
Van El Condor Pasa en Homeward Bound krijg ik nog altijd kippevel. The Boxer is op een andere manier een topnummer. Bridge Over Troubled Water kan ik gek genoeg niet altijd waarderen.
De rest is OK (zeker nog I Am A Rock, Cecilia, Mrs. Robinson en Sound Of Silence niet vergeten te noemen), behalve Keep The Customer Satisfied met zijn schetterende blazers.
Ook Hazy Shade Of Winter en In The Zoo doen mij weinig.

Maar blijft leuk om af en toe eens op te zetten.

avatar van paulmccuytney
4,5
Ik heb deze verzamelaar nooit hoeven te kopen, aangezien dit een van de tientallen cd's was die ik enkele jaren geleden van een inmiddels overleden familielid gratis en voor niets heb mogen overnemen. Dus heeft dit album best veel emotionele waarde voor mij. Er zullen best wel nog betere en meer uitgebreide compilaties van S&G op de markt zijn, maar met deze neem ik zonder meer genoegen. Zowat alle hits (behalve My little town) staan erop, en van de niet-singles vind ik America en Scarborough Fair echte juweeltjes.

avatar van Rinus
4,0
Ik heb hem op vinyl.

avatar van nlkink
De geluidskwaliteit van Simon & Garfunkel uitgaves werd pas in de tweede helft van de negentiger jaren verbeterd, ten tijde van de box set 'Old Friends' uit 1997. In het bijgevoegde boekwerk staat te lezen dat de mastertapes van al het S&G materiaal lange tijd verloren werd gewaand. Men deed het met 'best copies' en die begonnen behoorlijk te slijten. De mastertapes werden uiteindelijk gevonden in Nashville. Ook werden daar een aantal tapes met leftovers en outtakes opgeduikeld.
De teruggevonden mastertapes zijn uiteraard gebruikt voor 'Old Friends' maar later ook voor alle heruitgaves met bonus tracks en verzamelalbums.

The Boxer
Prima verzamelaar, maar ik heb The Greatest hits al en dat scheelt met deze niet zo heel veel qua classics.

avatar van WoNa
4,0
Recentelijk weer eens uit de kast getrokken. Oorzaak: mijn vriendin zei tijdens een wandeling iets over de acteur "The Rock" en onbewust liep ik de hele tijd 'I Am A Rock' te zingen zonder te weten waarom, op dat moment. Thuis trok ik deze cd verzamelaar uit de kast die ik ooit tweede hands op de kop heb getikt. Wat me opviel, is hoe zacht deze gemasterd is. Voordat er iets aan volume uit de boxen kwam, stond de versterker bijna twee keer zo hard als normaal.

Nadat dat eenmaal stond ingesteld, daalde de schoonheid van dit duo in volle teugen over de huiskamer neer. We zijn beiden, onafhankelijk en onwetend van elkaar in De Kuip geweest in 1982. Zij bij haar eerste grote concert, ik één week na The Rolling Stones.

Voor mij begint Simon & Garfunkel met Mrs. Robinson. Dat is het eerste nummer dat ik mij echt kan herinneren van de radio. De eerste hits uit 1966 heb ik later leren kennen, waarbij 'The Sound Of Silence' veruit de meeste indruk maakte op mijn tienerbrein. De grote 1970 hits van hun succesvolste album heb ik dan weer veel minder mee. Te zoetsappig. Anno 2017 is het wel o.k., maar blijft de periode daarvoor mij toch veel meer boeien. 'The Sound Of Silence', 'Homeward Bound' en 'I Am A Rock' is toch een trits hits die voor altijd blijft staan. Specialer en mooier dan 'El Condor Pasa', 'Cecilia' en 'Bridge Over Troubled Water', al wil ik het geval van het laatste nummer wel een uitzondering maken. Het is een monumentaal nummer, geweldig gezongen door Art, maar het doet mij persoonlijk gewoon niet heel veel.

Ten opzichte van LP 'Greatest Hits', die ik eens in Hamburg heb gekocht in een niet zo geweldige persing, staan hier wat meer album tracks op. Ik heb niet een regulier album van het duo, dat zegt denk ik genoeg. Al verraste 'Bookends' mij wel enigzins vorig jaar.

Conclusie: fantastisch greatest hits album waar de essentie van Simon & Garfunkel helemaal samenkomt en hen volkomen recht doet.

4,0
Op deze verzamelaar valt 'A Hazy Shade of Winter' voor mij in het oog, omdat het nummer komt na twee voor mij wat minder interessante tracks. Dit is een van de redenen dat ik deze song met name op dit album als favoriet aanmerk.

avatar van gaucho
4,5
Dit was destijds een van mijn eerste CD's. Oorspronkelijk een LP-uitgave uit 1981, en al in 1982 ook op CD verkrijgbaar. Volgens iemand op Discogs behoorde het tot de eerste 50 titels die op CD werden uitgebracht. Aanvankelijk alleen in Japan, later kreeg je van die Made-in-Japan-for-Europe CD's van CBS: schijfje uit Japan, boekje gedrukt in Nederland of Engeland, wat in de begindagen van het medium een gebruikelijk procédé was. Ik heb 'm nog steeds, ziet er nog prima uit en speelt ook probleemloos. Dat pleit dan weer voor het medium op zich.

Een andere 'kenner' op diezelfde Discogs-pagina meldt dat 'the sound is just awful'. Ben ik het niet helemaal mee eens. Het geluidsniveau is inderdaad heel zacht. Samen met de eerste uitgave van Brothers in arms is het volgens mij zo'n beetje de CD waarbij de volumeknop het meest omhoog moet. Niet geschikt voor de CD-wisselaar dus, maar bij afzonderlijk afspelen is het geen probleem.
Qua klank lijdt hij wel een beetje onder het euvel van vroege persingen: weinig bas en toch wel een beetje vlak geluid. Niet vreselijk slecht overigens - ik hoor liever een CD die je wat harder moet zetten dan een CD waarbij de muziek helemaal kapot gemasterd is, zoals tegenwoordig vaak het geval is.

Ik denk wel dat nlkink gelijk heeft als hij zegt dat de geluidsbronnen voor deze CD's bestonden uit tweede- of misschien wel derderangs kopieen van de mastertapes. De latere remasters - ik heb ze uiteindelijk allemaal individueel gekocht - klinken echt een stuk mooier. Lijkt me aannemelijk dat die rechtstreeks van de mastertape zijn overgezet.

Wat de muziek betreft: de nummers op dit album behoren natuurlijk tot de eredivisie van de popmuziek: tijdloze klassiekers, zoals dat dan clichématig heet. Misschien te soft voor sommigen, maar de combinatie van rake observaties in de teksten Paul Simon en de hemelse zang van Art Garfunkel werkt voor mij nog altijd. Vooral van Bridge over troubled water kan ik, hoe vaak ik het ook gehoord heb, nog altijd tranen in de ogen krijgen...

4,0
Ik ben het volledig met gaucho eens.

Dit verzamelalbum kent geen skippers; je zet 'm aan en beluistert 'm tot het eind. Mooi samengesteld.

Nog leuker wordt het als je de vijf albums gaat luisteren. Dan ontdek je, zoals ik, nog veel meer pareltjes. Maar ook songs die er niet zoveel toe doen, maar dat is, in verhouding tot de toppers, ze ruimhartig vergeven.

avatar van Kronos
Schitterende hoes ook. Twee vrienden wandelen op het strand.
Gesponsord door Shell.

Ik ben geen fan. Integendeel. Maar deze cd kon ik niet laten liggen in de kringloopwinkel.

avatar van milesdavisjr
Hoewel verzamelaars mij niet altijd kunnen plezieren; het overzicht is vaak incompleet, bepaalde songs behoren niet tot de tracklist of een platenmaatschappij licht alleen de commercieel meest succesvolle periode eruit. Desalniettemin zijn er verzamelaars waar weinig mis mee is. 'The Collection' vormt daar een mooi voorbeeld van. Natuurlijk kun je discussiëren over de tracklist, graag had ik For Emily of Sparrow teruggezien maar dat hou je altijd. Over het algemeen geeft dit plaatje een fraai overzicht van het niet eens zo grote oeuvre van de heren tezamen. Hoewel Cecilia terecht op deze verzamelaar terug is gekomen heb ik het altijd 1 van de meest irritante nummers van de heren gevonden. Voor het overige is het genieten geblazen; voor songs als The Boxer, Bridge, Sounds en America kun je mij altijd wakker maken. Wat met name opvalt is dat veel nummers tijdloos klinken, alsof er twee engeltjes in de oren piesen, een zalving voor de ziel na een hectische dag werken. Art maar met name Paul had/heeft een fenomenaal oor voor fraaie melodieën, mooie arrangementen en de twee stemmen van de heren smelten uitstekend samen. De prachtige hoes maakt de verzamelaar af.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:29 uur

geplaatst: vandaag om 06:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.